7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823897
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Niestety pomimo szumnych zapowiedzi i informacji z sieci oraz tv, film Avatar na DVD niczym się specjalnie nie wyróżnia, ano tako sobie bajeczka na wpół animowana, na wpół fabularna. Musze tutaj zaznaczyć, że co do grafiki specjalnie nie można się czepiać, jest zrobiona w miarę porządnie, chociaż można by zapytać się twórców, po co to przeładowanie jaskrawymi kolorami, żeby bardziej oszołomić niedojrzałego widza?
Film nie zachwyca nas historią, scenariuszem i reżyseria, jedyna jego zaleta to nieprawdopodobne wodotryski animacji komputerowej, która zresztą na ekranie 2D marnie się prezentuje, nic po prostu nadzwyczajnego.
Generalnie rozczarowałem się filmem w warstwie reżyserskiej, a w warstwie zdjęciowej może jeszcze czymś tam zachwycić, ale nie koniecznie, zależy od wieku widza. Film w wersji na DVD dostaje najwyżej od mnie 7/10, może w kinie 3D było by lepiej, ale nie byłem więc nie mogę tego stwierdzić.

ocenił(a) film na 10
alpagaSatana

Ja też Avatara na DvD nie polecam, ot taki filmek. Jednakze BD to inna bajka. Polecam kolego albo zmianę tv albo chociaż pogrzebanie w ustawieniach z tą jaskrawością, chyba, ze oglądałeś w nocy przy zgaszonych światłach na max kontraście.
Oceniając całość, a nie poszczególne fragmenty można odnieść wrażenie, ze autor kręcąc Avatara, zbudował w kinie to, co Arabowie w Dubaju - Burj Dubai.

kowalio

A ja polecam wszystkim, ściągnąłem wersje 2.5 gigową i jestem zajebiście zadowolony, do obrazu nie można się przyczepić jest doskonały zarówno jak i ostrość i detale to mój najlepszy film jaki mam.
Więc śmiało możecie go oglądać.