7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823934
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Jeszcze nigdy w życiu nie widziałem tak przereklamowanego filmu jak Avatar. Owszem jest dosyć fajny lecz brakuje mu bardzo ważnego elementu. FABUŁY. Fabuła tego filmu jest następująca: ludzie przylatują na Pandorę by wydobywać z stamtąd drogie minerały. Największe złoża tego minerału są pod ogromnym drzewem w którym mieszkają na' vi więc ludzie przemienieni w na ' vi mają ich przebłagać by znaleźli sobie inny dom. Lecz na ' vi się na to nie zgadzają więc ludzie oczywiście siłą chcą odebrać im dom. Zaczyna się wojna. Słabe. Efekty to najlepsza w tym filmie rzecz i oczywiście od Avatara zaczęło się 3D w kinach. Dziwię się wielu zachwyconym tego filmu że go tak kochają i nazywają go arcydziełem. Ja ani go nie kocham ani nie uważam za arcydzieło. Dziwię się że daje mu tak wysoką ocenę 8/10. Polecam fanom sci-fi i 3D.

byku98

nie wiem czy zauwazyłęs byku98 , że sci-fi 3D to w pewnym stopniu tez "avatar" bo jak sam to ująłęs wyzej : ludzie przylatują na Pandorę by wydobywac [..] czyli na inną planetę. Sci-fi c'nie . ?
po za tym : film to rzeczywiscie arcydzieło
przereklamowany - owszem , ale miał swoje powody !
Wszystkie dzieła Jamesa Camerona ( włąsnie takie jak Titanic, Avatar) są bosskie ^^ bez wyjątku
po za tym FABUŁY akurat tu nie brak, brak twojego rozsądku `...`

ocenił(a) film na 7
kasikwys

Uważasz ten film za arcydzieło!?! Spoko każdy ma prawo do swojego zdania ale to już przesada. I nie wiem gdzie widzisz tą swoją boską fabułę. Może jeszcze napiszesz że Avatar jest lepszy od Forrest Gump lub Skazani na Shawshank. To że Cameron zrobił Titanica to wszystkie jego filmy mają być arcydziełami. Ile ty masz lat bo zobaczyłem na twój profil. Zobaczmy jak oceniasz filmy znawczynio: Hotel dla psów-10/10, Most do Terabithii-10/10, Opowieści z Narnii: Lew, czarownica i stara szafa-10/10, Opowieści z Narnii: Książę Kaspian-10/10, Mój przyjaciel lis-10/10. Gratulacje. Filmweb nie jest dla małych dzieci. I w pewnym stopniu nie rozumiem o co ci chodziło w poście.

ocenił(a) film na 10
byku98

Jeden i drugi - przestańcie się spierać o gust. W tej dziedzinie za ocenę odpowiadają emocje, a one nie odpowiadają przed nikim i są tylko i wyłącznie sprawą osobistą. Tak więc prawda jest taka, że każdy na swój sposób będzie miał rację, kwestia tylko żeby to odpowiednio wyrazić.

ocenił(a) film na 7
NommaD79

Przecież ona jest dzieckiem. Jeszcze nie wie dokładnie co to jest dobry film. Wejdź na jej profil a sam się przekonasz.

ocenił(a) film na 10
byku98

Dlaczego jedni go uwielbiają a inni nie? Bo każdy ma swoje upodobani i inne wrażenie robi dany obraz. Nic nowego, po prostu osobiście jestem zdania, że trzeba skupiać się na tym co pozytywne i cieszyć się tym.