policzyłem wczoraj jak wyglądała by ocena filmu na IMBD gdyby pominąć trolle czyli wszystkie głosy 1/10 a jest ich 4tyś. prawie. I moim zdaniem wtedy ocena była by odpowiednia do filmu.
Wynik to 9.15 i podium w TOP250 (3 miejsce)
oczywiście wiem, że wszystkie inne filmy też mają sporo swoich trolli i ocen 1/10.Dlatego nie twierdzę, że ta moja zabawa to jakiś wykładnik czy coś. Po prostu tak z ciekawości policzyłem jak by to wyglądało bez trolli. Bo chyba się zgodzicie, że oceniając taki film na 1/10 to kompletne nieporozumienie.
Pozdrawiam.
I właśnie o to chodzi! :)
Ale... jednak fajnie by było, gdyby każdy wchodząc na filmweb oceniał ten
film uczciwie, czyli tylko raz z jednego konta i dopiero po obejrzeniu...
Mozecie mi powiedziec skad niby to wiecie?
Ja jedyne co widze to ilosc glosow i srednia, i nic po za tym...
Moze mi ktos wyjasnic?
mogę Ci wyjaśnić. Czytaj dokładnie:P
My tu mówimy o statystykach z IMBD a nie z FW bo FW nie podaje tak dokładnych informacji. A przynajmniej ja nigdzie nie widzę
No, nieporozumienie, za grafikę załuguje na te 4, może 5/10, w końcu widziałem gorsze... Ale większym nieporozumieniem jest ocenić ten crap na więcej niż 7.
Czytanie ze zrozumieniem się kłania. On dałby temu filmowi 4/10 lub 5/10 tylko ze zwględu na grafikę. Gdyby jej nie było ten film byłby dla niego crapem. I tyle.
cameronowi kazali wyciąć jakąś godzinę lub nawet więcej, jakby tego nie zrobił to film byłby dużo "głębszy"...
nie ma np sceny jak zabita zostaje siostra neytiri, skrócone są kawałki uczenia jake'a przez neytiri, nie ma tego jak planeta pozwoliła mu zabić jelenia itp. dużo rzeczy wycięto, i to takich które może dla fabuły nie były jakoś bardzo ważne ale które dawały filmowi więcej magii i czyniły film czymś więcej niż "feerią sztucznych ogni i bioluminescencyjnych światełek w nocy" (bo niektórzy tak uważają - ja nie)...
wiele osób mi to już mówi, hehe:
Chervinski
dobrze gada! polać mu!
michal9o90
(...), (...) i tanceflam, możecie przeczytać mojego bloga bo widzę, że umiecie myśleć (...)
jest więcej ale mi się nie chce szukać...
nie chcę się wywyższać czy coś, ale nawet jeśli się ma 15lat to i tak wystarczy podać sensowne argumenty żeby ludzie Cię szanowali...
morał: jak chcecie po sobie jechać to jeździjcie, mnie mało obchodzi że ktoś napisze tu żem polaczek, że się ośmieszam tudzież jestem debilem, kretynem itp itd. jak ktoś sensownie mówi (choć lubi czegoś co lubię ja), to takową osobę bardzo szanuję.
mała dygresja: nie szanuję natomiast osób które nie dość że piszą coś w stylu "ja też bym chętnie paru [na'vi] zabił" "przecież oni [na'vi] są okropni, niebiescy itp" i do tego oceniają film na 1/10 (oczywiście ten małpolud* napisał że widział tylko trailer (sic!)) a filmu nie oglądali, to znaczy że nawet nie są trollami. są czymś o wiele gorszym któe czyni nasze społeczeństwo o wiele gorszym.
* nie powiem kto to bo wiele osób z tego tematu pisało w tematach z tym idiotą** bushem...
** nie no zazwyczaj nie przezywam ale czasem natężenie debilizmu i skrajnej głupoty jest tak duże... zresztą sami oceńcie.
pozdrawiam ludzi myślących... xD