7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823995
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Teraz "Avatar" zyskał dużo miłośników, którzy nieskończenie mogą wymieniać zalety tego filmu. I słusznie. Ale żaden film idealny nie jest. Dla mnie było o kilka scen za dużo, ale to tylko moje zdanie. A co wam się nie podobało?

ocenił(a) film na 4
bella140

Fabuła zbyt typowa, hollywoodska bez rewelacji. Dokładnie to co można się było spodziewać po przeczytaniu opisu filmu. Trochę przypomina uproszczone fabuły Disnejowskich produkcji. ;dd
Aktorzy nie najgorsi ale raczej przeciętni, choć gry aktorskiej nie będę się aż tak strasznie w tym filmie czepiał bo nie była taka straszna.
Efekty wybitne, bardzo dobrze zrobiony 3D, oglądanie w 2D psuje połowę efektu. Z resztą czego się spodziewać w końcu wszystkie 3 Oskary dostał za zdjęcia, efekty i scenografie (co wydaje mi się dość jednostronne). Myślę, że to właśnie te efekty przesłaniają trochę fabułę, za co chylę czoła twórcą.
Muzyka słyszalna, ale niczym się nie wyróżniająca. Efekty dźwiękowe w porzo.

ocenił(a) film na 10
bella140

Dla mnie ten film podobał się 100% i nie widzę w nim nic złego. Po prostu zasłużone 10/10 ode mnie.

ocenił(a) film na 9
barszym53

ode mnie też, ja rzadko stawiam tak wysokie noty :) ten film zasłużył

ocenił(a) film na 10
bella140

Mimo dość subiektywnego podejścia do tego obrazu, nieco za mało było nakreślenia postaci Jake'a - oraz ukazania naszej, zniszczonej planety. Do według mnie wiele by zmieniło, szczególnie w charakterze kontrastu dla Pandory.

ocenił(a) film na 4
bella140

Przede wszystkim brak jakiegoś wyrazistego klimatu... Nie wiem do końca z czego to wynikało. Być może przyczyną tego była średnia muzyka, brak jakiś rzucających się w oczy i chwytających za serce scen, ujęć.... Film technicznie wspaniały, lecz bez jakiegoś zacięcia artystycznego. Takie są moje odczucia.