Jeżeli się wam podobał, to piszcie, co w nim było najlepszego! Albo też co film pogrążyło, co sprawia, że jest beznadziejny. Moim zdaniem film był o wartościach, które w dzisiejszym świecie straciły swoją wartość, dlatego wielu ludzi czepia się np. fabuły. Mimo to warto te 62 minuty poświęcić na zanurzenie się w świat filmu, przeżycie skrajnych emocji i zakochanie się w świecie Camerona :D
Według mnie film jest doskonały, ale czegoś w nim brakuje. Dużo ludzi czepia się fabuły, ale nie bez powodu. Trzeba przyznać, że fabuła jest prosta 2 ludzi się w sobie zakochuje i dobro wygrywa tak jak w każdej komedii romantycznej. Film w niektórych momentach jest nudny. W filmie jednak Cameron stworzył wspaniały świat i aktorzy idealnie wczuli się w rolę.
może i fabuła jest prosta, ale wyobraź sobie film, w którym Quaritch wszystkich zabija, a główny bohater umiera w męczarniach :D
Wcale ci się nie dziwie.. xD Film i aktorów ocenia się z każdej strony nie tylko z dobrej czy złej. Ten film był strasznie promowany. Dużo osób nazywało go hitem, więc spodziewałam się czegoś lepszego. Śmierć wszystkich bohaterów też nie byłaby za bardzo oryginalna, bo teraz dużo osób uśmierca bohaterów ze względu na to by było jakieś ekstremalne zakończenie. Losy bohaterów w ogóle mogłyby inaczej się potoczyć. Nie jestem scenarzystą, więc nie wiem jak mógłby wyglądać film. Fabuła tego filmu jest banalna. Początek mało wciągający, a tak naprawdę początek jest bardzo ważny, bo to od niego zależy czy wyjdziemy z kina po 10 minutach czy zostaniemy na filmie. Po za fabułą Avatar jest doskonały. Idealne efekty, aktorzy tez dali z siebie wszystko. Mam nadzieje, że druga część Avatara będzie bardziej oryginalna oraz wciągająca.
Fajnie, że akcja 2 części avatara będzie gdzie indziej,bo ten świat co był w 1 części już mi się znudził xD