7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823748
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Cameron powiedział, że w ostatecznej wersji filmu znalazły się specjalne sceny ze względu na sequel. Czy ktoś się domyśla, o jakie sceny może chodzić? Ja mam wrażenie, że każda scena jest tam jak najbardziej uzasadniona akcją jedynki. Nic ująć, a wręcz dodać... Czyli tak jakby na odwrót :) Niby coś mi chodzi po głowie, ale wolałabym najpierw usłyszeć (tzn przeczytać) pomysły innych.

anniepat

Jednoczenie klanów i historia o Toruku Macto- dlaczego poprzednicy jednoczyli klany na'vich? Moim zdaniem przyczyną było zagrożenie ze strony innej cywilizacji zamieszkującej pobliski księżyc lub samą Pandorę(np. pod wodą) Sądzę, że w kontynuacji ci najeźdźcy będą chcieli wrócic...

ocenił(a) film na 10
ObiWanKenobi444

Hmmm ciekawe, też się zastanawiałam o co mogło chodzić w "dniach smutku". Jakoś sobie nie wyobrażam Navich wojujących wzajemnie ze sobą.
Ale z drugiej strony opowieść Neytiri o jednoczeniu klanów i Toruk macto miała duże znaczenie dla późniejszej sceny gdy Jake się pojawił na czerwonym :) wyjaśniała, dlaczego to zrobiło takie wrażenie.

anniepat

Masz rację, ta scena uzasadniała późniejsze sceny ale często takie opowieść ma drugie dno

ocenił(a) film na 7
anniepat

a ta sie znow jara hahahhahahahahahhahahaha daj zyc

ocenił(a) film na 10
cinek8107

twoje teksty nie robią na mnie wrażenia cieciu, daruj sobie

ocenił(a) film na 7
anniepat

ciec to raczej ty ciec avatarowy pasuje do ciebie

cinek8107

Utrudnia Ci to życie?

użytkownik usunięty
ObiWanKenobi444

ma też byc coś o jaku i jego bracie chyba ale nie wiem gdzie to czytałem tak czy inaczej dramat z tego wyjdzie