7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 824049
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Zabawne że jeszcze nie spotkałem osobiście żadnej osoby która byłaby tak wrogo
nastawiona do Avatara jak co po niektórzy na tym forum. Bardzo chętnie bym z kimś taki
podyskutował (oczywiście kulturalnie).

Nawet jak zagaduję kogoś o Avatara staram się robić to w taki sposób by nie sugerować
czy jestem jego zwolennikiem, czy przeciwnikiem. Czasem nawet wręcz daję początkowo
do zrozumienia że ten film mi się nie podobał.
No i jak do tej pory spotkałem się jedynie z osobami które Avatar oczarował. Sporo
przypadków było nawet takich że osoby nielubiące tego typy kina, siłą zaciągnięte przez
znajomych, wsiąkły na maksa.

STOP. Właśnie sobie przypomniałem jeden przypadek niezadowolenia. Zapytałem się
mojego siostrzeńca czy jego kolegom z klasy (gimnazjum) podobał się Avatar.
Odpowiedział że powiedzieli że lipa i ze Opowieść Wigilijna lepsza bo było więcej
efektów.

Tak więc mój mały wywiad tylko utwierdza mnie w przekonaniu że skrajni antyfani to
autentycznie osoby z problemami natury emocjonalnej.
Nie twierdzę oczywiście że wszyscy mają piać z zachwytu nad tym filmem, ale to co dzieje
się na tym forum to istny cyrk.

ocenił(a) film na 5
Stilnes

Urzekła mnie twoja historia...

ocenił(a) film na 9
Jinno

jak miło:)

Jinno

Mnie też. :D

Stilnes

Ja osobiście spotkałem tylko jedną osobę której avatar się nie podobał. Argument? Za mało krwi :/

kenexgro

To powiedział twój kolega z klasy czy jakiś z twoich 40 letnich znajomych(wiadomo o co chodzi) ?

Lecho1523

Czy to dziwne że rozmawiam ze swoimi rodzicami a moi rodzicie rozmawiają z innymi? :/

Tak to była osoba z mojej klasy. Ogólnie go nie lubiłem i trzymałem się od niego z daleka bo był dziwny. Ciągle gadał że kogoś zabije i uważał swoje zdanie za święte i niepodważalne. Ogólnie w gimnazjum nie było za wesoło :(
Ale w liceum do którego teraz chodzę koledzy są już mili i można po ludzku z nimi pogadać :)
Oczywiście Avatar im się podobał choć jakiegoś super fana u mnie w klasie nie ma.

I nie obchodzi mnie to czy wierzysz mi czy nie, wiem że z tą podstawówką wymyśliłeś tylko po to aby ukryć brak argumentów.

kenexgro

Haha ty w liceum, koleś który daje 9 czy tam 10 gi. joe i transformersą ? Kiedyś sam przyznałeś się nie ujawnisz wieku bo będzie to można wykorzystać przeciwko tobie, tak nie mówi osoba która chodzi do liceum, kiedyś przecież nie umiałeś porządnie złożyć zdania i pisałeś z małych liter i robiłeś błędy, tylko teraz starasz się to zatuszować, żałosny jesteś.

ocenił(a) film na 9
Lecho1523

"9 czy tam 10 gi. joe i transformersą ?"

ty sie podniecasz efektami w jeszcze gorszym gniocie - 2012

plantum

2012 dostał ode mnie 5... A w efektach niszczy twojego avka.

ocenił(a) film na 9
Lecho1523

wykorzystam wasze oklepane teksty aby udowodnić ci że 2012 to śmierdząca KUPA:

"gniot to gniot" - jak to ktoś powiedział,
"efekty nie mają znaczenia" - to też ktoś głupi powiedział
"najważniejsza jest fabuła" - to ktoś jeszcze głupszy powiedział

"2012 dostał ode mnie 5"

hej głupku, dlaczego film z lepszą fabuła i aktorstwem ma taką samą ocenę jak fabularny gniot 2012?
chyba logicznie avatar powinien mieć wyższą ocenę.

Lecho1523

Porównywanie efektów "2012" i "Avatara' jesttrochę dziwne gdyż w każdym polegają na zupełnie czymś innym. W avatarze mamy piękny świat w 2012 mega rozwałkę.

ocenił(a) film na 9
kenexgro

do niego nie dociera

plantum

Zbyt ułomny organizm.

kenexgro

Sorry za błedy, dostałem gorączki :(

ocenił(a) film na 9
kenexgro

moderacja działa! ejejejejejjee

tematy izuni znikają

tylko błagam, nie wpisuj się tak, ok?

plantum

"tematy izuni znikają"

A jak myślisz, kto je zgłasza? ;-)

kenexgro

Ty, konfidencie.

Lecho1523

Ojej straszne.

kenexgro

Efekty specjalne zostały stworzone jako dodatek, właśnie np, jako rozwałkę, a nie tło filmu , był taki demot, efekty specjalne były dodawane do filmu dzisiaj jest na odwrót(chodziło tu min o avatara).

Lecho1523

Ja mam 21 lat, i tez dałem transformersom 10, bo lubię te klimaty i efekty od dziecka interesuje się Fantastyką i Marvelem, i co to świadczy o mnie że mam 10 lat, można powiedzieć że ktoś jeszcze nie wyrósł z pewnych rzeczy ale nie oceniać jego wiek po zainteresowaniach, przykładowo, fankami Disney Channel są z reguły 10-13 latki, ale znam osoby które maja 30 parę lat i lubią to oglądać a nie które wręcz się tym zachwycają, więc nie pierdol bzdur.

Gotrek09

Tylko wyjaśnij to takiemu pajacowi :/

kenexgro

I znowu chcesz być taki jak ja, powtarzasz moje teksty...

Lecho1523

Wyjaśniłem ci dlaczego to robię.

Gotrek09

Aha, sorry nie jesteś na odpowiednim poziomie by ze mną dyskutować.

Lecho1523

Za wysoki.

Lecho1523

Mam znowu wkleić tekst o Argumentum ad personam? ;)

ocenił(a) film na 8
Stilnes

Mi avatar sie nie podobal... Cala historyjak stworzona dla wielbicieli ekologi. Po zatym efekty nie bardzo mi sie podobaly... Film wg mnie promowal sie nazwiskiem rezysera. Tak naprawde to nic specjalnego

Stilnes

słaby film, ogólnie przynudzał. Zdecydowanie lepsza Epoka Lodowcowa

ocenił(a) film na 9
braklimitu

a ja myślę że zdecydowanie lepsza była "kometa w dolinie muminków"

ocenił(a) film na 9
braklimitu

EL to kicz

ocenił(a) film na 9
Stilnes

bo wstydzą się przyznać,

ja się nie kryję z avatarem

i luv neytri

ocenił(a) film na 4
plantum

lepiej znajdz sobie dziewczynę.

t0meg

On ? Nie żartuj...

ocenił(a) film na 9
t0meg

ok

ocenił(a) film na 6
Stilnes

no to wbijaj dzisiaj na stację Imielin o 18 to sobie pogadamy o Avatarze :D

ocenił(a) film na 10
diana6echo

Jesteś z Imielina?

ocenił(a) film na 3
NommaD79

Człowiek w internecie zawsze ma +50 do odwagi i +50 do glupoty.

Osobiscie rowniez nie spotkalam sie jeszcze z zagorzalym antyfanem Avatara ktorego mialabym na wyciagniecie reki. Ale fana tez nie.

To juz minelo (przynajmniej narazie). Fanatyzmu na szczescie @ real tak nie widac jak w internecie, tak samo jest z ta wrogoscia ktora ociekalo swego czasu to forum.

aPosing

Ta, a ja jestem z porowity Huligans i wam wszystkim najebie xD

ocenił(a) film na 9
aPosing

ja jestem fanem i mam was w dupie

plantum

Plantum ty cwaniaku ...:)

Blue_Best_Avatar

pomozcie z inskapem