7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823995
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Osobiscie uwazam ze Neytiri ktora mi sie strasznie podobna jest ladniejsza od aktorki ktora ja grala nie wiem czy to dziwne ale Zoë Saldana nie przypadla mi do gustu wiec czekam na wasze zdanie na ten temat :D

ocenił(a) film na 8
kvbvs

ja mam to samo ale z Samem Worthington, który zdecydowanie bardziej przypadł mi do gustu jako na'vi pod wzgledem estetycznym. to bardzo dziwne naprawde. chyba powinnismy sie zacząc martwić...

Mejsi89

heh no nie wiem :D ale Cameron strorzyl Neytiri jak ideal kobiety piekna , waleczna, delikatna poprstu nie sposoj jej nie podziwiac :D nie moge przestac o niech myslec :D to chyba chore :/

kvbvs

mi też znacznie bardziej podobał się Sam jako Na'Vi. A w szczególności na końcu, jak miał inną fryzurę - po bokach głowy wygolone i kwiaty wplątane we włosy. To jest coś ... mmm

ocenił(a) film na 10
kvbvs

Oczywiście, że bardziej Neytiri tak jak cała reszta ludzi ''zamienionych'' w na'vi :)

ocenił(a) film na 8
kvbvs

i ten ich uśmiech, i te usta...idealne rysy..

ocenił(a) film na 10
kvbvs

Zauważyliście, że z czasem w filmie Neytiri jakby pięknieje? Na początku (zwłaszcza scena w lesie w nocy gdy ratuje Jake'a) wygląda znacznie gorzej niż np. w najlepszej scenie pod drzewem pragnień (tam to wygląda jak anioł ;D)

ocenił(a) film na 10
slavia9

To chyba kwestia tego, że z początku na jej twarzy rzadko malują się pozytywne emocje, z początku raczej niechęć i pogarda do jake'a

ocenił(a) film na 10
Jezus_

To nie to... To raczej kwestia długotrwałych prac nad CGI i z czasem coś się musiało pozmieniać ;)

slavia9

Takie zjawisko występuje nawet przy oglądaniu ludzi (np. na NK...).
Czasem jak zobaczysz obcą osobę na kilku zdjęciach możesz nie rozpoznać, że to ta sama osoba jest na wszystkich. Głównie tu chodzi o zmiany perspektywy i ogniskowej obiektywu, co daje inny kontur twarzy. Twarze Na'vi mają inne kształty (bardziej kocie czaszki), przez co mała zmiana perspektywy czyni cuda w naszym odczuciu (brak przyzwyczajenia).

Nie raz bywa, że ktoś wygląda na jakimś zdjęciu 10x ładniej niż na innym czy też dużo gorzej niż w realu (fotogeniczność itp).

Wątpię by model Neytiri zmieniał się w trakcie filmu. Większość scen ulegała zmianom cały czas, więc to nie było raczej na zasadzie "to zrobiliśmy rok temu, z innym modelem, to już trudno, niech zostanie".

ocenił(a) film na 7
kvbvs

dla mnie też Neytiri jest o wiele wiele wiele ładniejsza niż zoe saldana , jak jeszcze niewiedziałem kto ją gra to myślałem że wygląda naprawde jak jakaś piękna kobieta a tu taka szajsowata laska ją gra(tak średnio mi się zoe podoba)

ocenił(a) film na 9
kvbvs

Rzeczywiście Neytri jest dużo ładniejsza niż Zoe, która w ogóle nie jest
jakaś powalająca. Widziałam ją wcześniej w Star Treku i też mi sie nie
podobała tam, film psuła. W ogóle Neytri dużo bardziej mi przypomina np
Cameron Diaz niż Zoe, zwłaszcza na plakacie to widać, ale w wielu scenach w
filmie też.
Z kolei Sam podoba mi się bardziej w swojej ludzkiej wersji, ale to chyba
kwestia gustu. :)

qMargot

wydaje mi sie ze jezeli w drugiej odslonie avatara zabraknie Neytariy to film straci ok. 10 % fanow, wedlug mnie ona gra glowna rola a nie Jake :D

użytkownik usunięty
kvbvs

fakt, ale jeżeli Avatar 2 nie będzie kontynuacją, tylko osobną historią - to jednak może się tam nie pokazać

ocenił(a) film na 9

Cameron nigdy nie zrobiłby takiej głupoty jaką była by rezygnacja z Jake'a i Neytiri.

ocenił(a) film na 10
RhineHorn

A jednak. Cameron coś mamrotał że w Avatarze 2 najpewniej akcja będzie się toczyć na sąsiednim księżycu -oznacza to koniec tej historii Jake'a i Neytiri.

ocenił(a) film na 6
kvbvs

Jak w ogóle bardziej może się wam podobać jakiś niebieski stwór od samej aktorki? Niedługo powstanie odłam zaburzeń seksualnych "Naviofilia".

ocenił(a) film na 7
Drimek

Hmmm. Te bajeczne stwory coś w sobie mają. Jakiś taki wdzięk, piękno, godność. No i są bardziej humanoidalne niż kocie. Momentami wydaje się wręcz, że są bardziej ludzkie niż ludzie opanowujący Pandorę. Nie mogą się więc podobać?
A Zoë wcale nie jest taka brzydka. Choć jak tu ją porównywać z niebieskim ideałem?

ocenił(a) film na 10
Drimek

Pokaż swoje fotki to pogadamy kto jest większym stworem. Neytiri bije wszystkie dziewczyny jakie widziałem w życiu na głowę ^_^

ocenił(a) film na 8
slavia9

slavia9 ehhhh no kurde, jakby to powiedzieć auuuu auuu auuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, FUCKKKKKKKK What the hell i thinking i'm human, no ale kur... nie mogę się oderwać od neytiri.

A najlepsza scena jak jake ma dosiąść ikrana swojego i przylatuje neytiri i on się uśmeicha i wtedy ona ten ruhch głową aaaaaahhhhhhhhhhh.

ocenił(a) film na 8
kvbvs

Nie jesteś jedyny, też tak miałem do niedawna, ale po obejrzeniu wielu filmików z mimiką Zoe, zaczęła mi się podobać :P oczywiście nie bardziej niż Neytiri.

http://www.youtube.com/watch?v=P2_vB7zx_SQ

ocenił(a) film na 8
kvbvs

Nie wiem czemu zniknął mój post ;/
Mi też bardziej podoba się Neytiri. Na początku jak sprawdzałem kto ją gra, nie mogłem uwierzyć, że Zoe Saldana. Jednak po kilku obejrzanych filmikach z cyklu "making of..." zaczęła mi ją naprawdę przypominać i coraz bardziej się podobać.
Jeden z tych filmików:
http://www.youtube.com/watch?v=P2_vB7zx_SQ

ocenił(a) film na 8
wojtassw

O i już jest. Jakiś błąd liska. Wybaczcie powtórzony post :(

ocenił(a) film na 9
wojtassw

wolę Ney, gdyz zrobili ją naprawdę uroczo - jak prawdziwą księżniczkę....

a dzięki Zoe odkryłem że w ogóle podobają mi się mulatki ;)