7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823995
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

To pytanie do tych którzy to widzieli bo tacy są
Czy dużo jest w tym filmie elementów 3D takiego typu że coś wuskakuje i takie tam ?????????????
Z góry DZIęki

Johny999

Filmu nie widziałem, ale wiem mniej więcej, na czym polega 3D w Avatarze. Nic nie będzie wyskakiwało w stronę widowni, z prostego powodu - cały film jest zrealizowany w 3D. Ta technologia ma za zadanie oddać głębię obrazu tak, jakbyśmy patrzyli przez okno, lekko mówiąc.

ocenił(a) film na 9
Johny999

Jest parę takich ujęć, że coś leci prosto na Ciebie lub tuż obok, ale nie przesadzają z tymi chwytami.

Jedyne z czym trochę na początku przesadzają to chybotanie kamerą wirtualną co może wywołać chorobę morską u wrażliwych.

Johny999

Czyli mało jest elementów 3D bo w Oszukać Przeznaczenie 4 było bardzo mało

Johny999

No więc byłem, widziałem i rzeczywiście nie ma zbyt dużo wyskakujących elementów filmu z ekranu, ale jak na mój gust wystarczająco i moim skromnym zdaniem nie to w tym filmie jest najważniejsze, a głębia obrazu, która jest oszałamiająca zapraszam do tematu http://www.filmweb.pl/topic/1268968/Wra%C5%BCenia+po+seansie+3D.html, nic tam nie ma o fabule filmu.

Johny999

A w jakich kinach można oglądać 3D???????

ocenił(a) film na 8
Johny999

Multikino ,helios etc.

Najlepszy jest jednak imax

ocenił(a) film na 9
Johny999

eee... bo w Avatarze postawiono na realizm. głębia obrazu jest subtelna dzięki czemu wzrok się nie męczy.
w oszukać przeznaczenie te efekty nie były najwyższych lotów...