7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 824093
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Dzisiaj sylwester a ja cały czas myślę o tym filmie, nie mogę się doczekać gdy pójdę drugi raz. Oglądam po raz kolejny zwiastun, nie obchodzą mnie głosy tych, którzy mówią,że nie może ten film byc lepszy od ojca chrzestnego,forresta gump ja oceniam jak to czuje. Nie mam zamiaru uwielbiać filmów, które są uważane za najlepsze dlatego bo ktoś tak myśli. Mam swój własny gust, będę się nim kierował a nie wyniki w top100, popatrzcie w serwisie imbd jak stoi avatar, trzeba odróżniać rozrywkę i prawdziwego kina. Bękartów wojny oceniłem na 1 bo film jest tragiczny dla mnie i nic mnie nie obchodzi czy znak jakości filmweb czy nie. LICZY SIĘ SWÓJ WŁASNY GUST. Co do Avataru... IDEAŁ

Toma1910

Bękartów wojny nie widziałam.. Ale na Avatarze byłam wczoraj w kinie i mnie on strasznie urzekł.. Był fantastyczny, naprawdę nie chciałam wyjść z kina!
Bardzo polecam :)

ocenił(a) film na 10
koometa

Bękarty na swój sposób w sumie dobry film trzeba lubić kino Tarantino . Jak dla mnie Tarantino nie przypada mi do gustu jego filmy są takie że tak powiem "komiczną jadką" :) jedna wielka naparzanka .

użytkownik usunięty
Toma1910

Wróciłem drugi raz z seansu i przyznaję że jestem równie zachwycony. Avatar jest pięknym wizualnie filmem i piękna opowieścią. Jestem zachwycony pięknym światem Pandory, efektami specjalnymi towarzyszącymi filmowi cały czas, idealnie skomponowaną ścieżką dźwiękową i przede wszystkim postacią Neytiri, która wyszła najlepiej ze wszystkich bohaterów pod względem pokazania jej stanów emocjonalnych, mimiki i zachowania... Fabuła jest dość przewidywalna, ale mimo prostego scenariusza idealnie trzyma się kupy łącząc się z oprawą muzyczną i wszystkim co widzimy na ekranie, co wpływa na odbiorcę. Wybaczam tą przewidywalność fabuły i momentami powtórki ze scenariusza za wspaniale pokazany świat planety, klimat i przede wszystkim możliwość zapomnienia na ponad 2 godziny o całej masie spraw życia codziennego. Oceniam filmy pod względem gatunku i tym czy pozostaje w pamięci po seansie. Nie każdy obraz filmowy musi być głęboko refleksyjnym, egzystencjalnym dramatem na temat naszego bytu o czym zapomina coraz więcej głośnych na necie ''krytyków'' i ''znawców światowej kinematografii''.
Przekaz filmu zależy od nas samych, czego oczekujemy od seansu. Dla mnie przekaz ''Avatara'': ekspansjonizm w połączeniu z cywilizacyjno-technologicznym postępem w celu osiągnięcia korzyści materialnych prowadzi do zapomnienia, upadku i braku poszanowania dla wielopokoleniowej tradycji oraz kultury mniejszych, słabszych etnicznych społeczności. Jako kino Sci-Fi ''Avatar'' wypada wg mnie bardzo dobrze. Jeszcze lepiej wypada jako epicka baśń, która potrafi trzymać w napięciu, zafascynować widza i wzbudzać na widzu różne uczucia i odczucia. Film przyjemnie się ogląda od początku do końca nie patrząc na zegarek i o to w tym wszystkim chodzi.

użytkownik usunięty
Toma1910

Nie zwracajcie uwagi na trolli i nic im NIE ODPISUJCIE to ucichną z nudy. Oni mają uciechę gdy ktoś się z nimi kłóci.

Skupmy się w jednym z tematów, żeby temat Cameron i impotencja - siedlisko hejterów nie był non stop na górze bo zniechęca ludzi do obejrzenia filmu, którzy pierwszy raz tutaj wchodzą.

chrypka Neytri była najfajniejsza! Szok, no i ile ja bym dała za takie oczy... ;)

ocenił(a) film na 10
koometa

Nie wiem jak wy ale czy avatar Jake'a nie przypominal wam bardziej innej osoby?? bo ja na pierwszy rzut oko nawet przed obejrzeniem filmu mialem wrazenie ze ten avatar zostal stworzony pod wzor Brendan'a Fraser'a niz Sama.

Toma1910

I prawidłowo. Avatar zasługuje na 10.