7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 824093
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Kompletnie nic ciekawego. Zawiodłam się na tym filmie i kompletnie nie rozumiem, jak nie którzy mogą go uwielbiać. Zero fabuły, tylko ładne widoczki. Krótko mówiąc. Poza tym przypominało mi to mieszankę Pocahontas oraz Matrixa. Ten film, po wyjściu z kina, nie zostawia na widzu, żadnego, trwałego wrażenia. Taka oto opowiastka o niebieskich ludzikach biegających po świecie pełnym kolorowych roślinek i żyjątek. Co najgorsze, teraz wszystkie filmy wchodzące do kin, muszą być w 3D, bo od razu zakładane jest, że tylko w ten sposób, będzie z filmu dany zysk ( bo przecież film bez 3D staje się kompletnie nie ciekawy ). Tak więc wszystkim zatwardziałym fanom "Avatara" zalecam zdjęcie tych "magicznych okularów" a okaże się, że jest to, jeden z wielu, nie ciekawych filmów, pozbawionych jak już to wyżej wspomniałam jakiejkolwiek ciekawej fabuły, z wątkami ochrony środowiska naturalnego.

Szkoda mi pieniędzy wydanych na bilet do kina.

kaszmir158

Bez 3D ten film by był niczym i wszyscy by o nim zapomnieli, ale na mnie nawet to 3D nie zrobiło większego wrażenia...

Lecho1523

A narzekasz że ja się dopisuję do wielu wątków i wsadzam swoje 3 grosze. Hipokryta!

kenexgro

Ten temat mnie zainteresował, ty wcinasz się w nie swoje dyskusje...

Lecho1523

Mnie interesują tematy chwalące avatara.

ocenił(a) film na 9
kaszmir158

"kompletnie nie rozumiem" - a chcesz zrozumieć?

"Zero fabuły" - bzdura

"po wyjściu z kina, nie zostawia na widzu, żadnego, trwałego wrażenia" - wręcz przeciwnie

"Co najgorsze, teraz wszystkie filmy wchodzące do kin, muszą być w 3D, bo od razu zakładane jest, że tylko w ten sposób, będzie z filmu dany zysk"

nowy harry poter jest w 3d?

czy masz pojęcie że cameron niemal zapoczątkował obecną modę?

plantum

Wszystko wyżej wymienione to jedynie twoje opinie/odczucia mijające się z prawdą...

"czy masz pojęcie że cameron niemal zapoczątkował obecną modę?

Niemal to Polska wygrałaby MŚ w piłce nożnej, ale jednak nie.

ocenił(a) film na 9
Lecho1523

po avatarze wszystko nagle zaczęło wychodzić w 3d

plantum

Mali Agenci 3D: Trójwymiarowy odjazd, rok 2003.

Potem już nie jeden film był w 3D.

ocenił(a) film na 9
Lecho1523

2003 to były jeszcze anaglify

ja mówię o cyfrowym 3d

co było pierwsze?

Piorun? :>

ocenił(a) film na 9
Lecho1523

ponawiam pytanie

ocenił(a) film na 9
Lecho1523

i ponawiam pytanie

ocenił(a) film na 4
plantum

"nowy harry poter jest w 3d?"

Tak.

kaszmir158

przed seansem rozdają okulary w kształcie oprawek Harry'ego

ocenił(a) film na 4
MilesQuaritch

ciekawe gdzie?

kaszmir158

W Cinema Hogwart w Katowicach i Wrocławiu.

ocenił(a) film na 9
kaszmir158

chyba śnisz :]

niby w jakim kinie?

ocenił(a) film na 9
kaszmir158

ponawiam pytanie!!

użytkownik usunięty
plantum

Spamujesz, kolego

Niestety plantum, muszę się z nią zgodzić zgodzić.

Dawny kenexgro który prowokował i spamował na forum avatara już nie wróci!

ocenił(a) film na 9
kenexgro

róbcie co chcecie,

ale ja chcę odpowiedzi od tych konkretnych osób

plantum

Ja też tak mam że gdy napiszę coś długiego to oni to ignorują a potem twierdzą że nigdy niczego, takiego nie napisałem. Jednak jeśli będziesz spamował to powiedzą żebyś nie nabijał postów, unikając odpowiedzi na twój argument. Więc na jedno wychodzi.

ocenił(a) film na 9
kenexgro

dziękuję serdecznie, że podbijacie te ważne pytania

ocenił(a) film na 9
kaszmir158

ponawiam pytanie

plantum

PLantum znalazles to z tym Prorokiem?

ocenił(a) film na 9
Blue_Best_Avatar

nie wiem co, gdzie, jak....

:]

plantum

"Patrzyłem, a oto wiatr gwałtowny nadszedł od północy, wielki obłok i ogień płonący <oraz blask dokoła niego>, a z jego środka [promieniowało coś] jakby połysk stopu złota ze srebrem, <ze środka ognia>. Pośrodku było coś, co było podobne do czterech istot żyjących. Oto ich wygląd: miały one postać człowieka...." Cos pieknego

ocenił(a) film na 9
Blue_Best_Avatar

uuuuuuu :] tak czadowe jak nostradamus?

ocenił(a) film na 9
kaszmir158

ponawiam pytanie

ocenił(a) film na 4
plantum

zamknij że się...

ocenił(a) film na 10
kaszmir158

Ostatnie zdanie wszystko wyjaśnia... Osobiście nie zgodzę się Tobą, w żadnym aspekcie Twej "opinii".

ocenił(a) film na 6
kaszmir158

Tak! Zgadzam się z tym, co napisałaś, no może za wyjątkiem tych straconych pieniędzy .Dla znakomitych efektów i pięknych widoczków, o których wspominasz można obejrzeć ten film, ale fabuła? Nic, powtórzę, nic nowatorskiego, cały film mocno trącił Pocahontas, babcią Wierzbą,Johnem Smith'em i Atlantydą, a to sprawiało, że cała ekhm dramaturgia trochę mnie bawiła. Fakt, że Cameron stworzył 'nową' rzeczywistość oczywiście doceniam, ale nie on pierwszy i nie ostatni. Nie rozumiem tego całego szumu, który wywołał "Avatar", w czym tkwi fenomen? I na to pytanie odpowiada chyba Lecho1523, gdyby nie 3D Avatar nie zdobyły ani jednej trzeciej tej popularności, którą ma obecnie.

ocenił(a) film na 9
anna_o2

" w czym tkwi fenomen?"

jak powiem to i tak nikt nie uwierzy

plantum

Dajesz... Tylko nie wklejaj tego tekstu o neytiri.