7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823995
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Opinia avatar.

Witam. Kilka godzin temu wrocilem z seansu Avatara w kinie 3D i musze stwierdzic, ze filmik byl ciut za dlugi ;)
Plusami tego filmu są tylko przepiękne krajobrazy, ktore mozemy podziwiac w widokach 3D ! Prawie jakbysmy sie tam znajdowali ;)
Natomiast co do reszty fabuly, nie oczarowuje ona.
Przecietna fabula jak w wielu innych filmach, nie zachwyca, nie zaskakuje, nie ma zaskakujacego zakonczenia - a szkoda.
Film przede wszystkim do kin. Tylko i wylacznie, aby podziwiac przez niecale 3 godziny przepiekne krajobrazy, nic poza tym.
Fabuła, aktorzy i cala reszta schodzi na drugi plan.
Wiec, jezeli komus nie zalezy na wspanialych efektach to ten film nie jest dla niego ;)
Nie znajdziecie tutaj tak jak juz pisalem zadnej fantastycznej fabuly. Nie polecam ogladac w domu (chociaz zaleta w domu bedzie to, ze mozna by nie raz przewinac troszke film do przodu, bo moim zdaniem jest za dlugi i ogladanie w kolko kolorowych swiatelek nudzi ;)
Podsumuwujac, jezeli lubisz swietne efekty - idz do kina z dziecmi! spodoba sie im ;) he he.
Jezeli oczekujesz dobrej fabuly i na tym Ci glownie zalezy - nie ogladaj.

Ogolnie oceniam ta produkcje na 5/10 bo moim zdaniem same efekty nie wystarcza, aby film byl hitem. Plusa jednak musze rowniez przyznac za swietna muzyke!
Co do minusów to aktorzy tak grali jakos malo przekonywujaco :-|
Film sie straaasznie dłuży, nie ma napiecia i w polowie filmu chcialem juz aby film sie skonczyl (godzinka tego filmu by w zupelnosci wszystko ukazala i wystarczyla).

Pozdrawiam!

Marcin.

ocenił(a) film na 8
che_to_fra_jer

Taka mała uwaga, nie tylko do ciebie.

LUDZIE! Czytajcie czasem to co napisaliście zanim klikniecie Wyślij.

che_to_fra_jer

Oglądałeś w Helios? Jak tak to się nie dziwię że nic ponad efekty. Oni tam zepsuli jakośc tego filmu. :)

Dla mnie on ma duszę, wzbudza przepiękne emocje, ma prostą metaforę ale dotyczącą podstawowych wartości, jakże ważnych. Sceny zapierały dech w piersiach ze serducho mocniej biło. Dla mnie to jest tam magia i czar, nie same efekty :)

ocenił(a) film na 5
che_to_fra_jer

Zgadzam się, podobnie odebrałem i podobnie nie mogłem wysiedzieć - przewidywalność fabularna była bardzo nieznośna.