7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 824125
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Film słaby

ocenił(a) film na 3

I tutaj wielu fanów, przestało być fanami. Wielu z nich po roku, z dystansem obniżyło ocenę z 10 na np. 7. Mówiłem od początku ze ten film nadaje się do kina, dla rozrywki i dość szybko większość zafascynowanych się ogarnie. Oczywiście nadal jest pewna garstka która zaraz mnie zjedzie i będzie udowadniać że jest milion fanów na filmwebie... :/

ocenił(a) film na 10
Alex_Tyler

"Film słaby" tylko na tyle Cię stać? Dodaj coś cennego w odpowiednim temacie.

ocenił(a) film na 3
Uziel

Po prostu film jest SŁABY dla mnie. Tak ciężko to zrozumieć? Są gusta, poczytaj co to oznacza... :/

ocenił(a) film na 10
Alex_Tyler

Nie ma gustów, są tylko jego braki :D.
Kierując się gustem można powiedzieć, że film się nie podobał, mówiąc, że film jest słaby - oznajmiasz bezwzględnie jakby to była powszechna wartość filmu, a nie Twoja ocena. Nie masz zatem racji.

użytkownik usunięty
Alex_Tyler

Z Incepcją też tak tak może być, chodziarz to o wiele wyższa półka niż Avatar

ocenił(a) film na 10

Wyższa półka? Pod jakim względem? Sądzisz, że im bardziej zawiła fabuła, tym wyższa półka? Incepcja bazuje na ciekawym koncepcie, operuje widowiskowością i to tyle w temacie. Moim zdaniem Incepcja to dokładnie ta sama półka co Avatar.

użytkownik usunięty
Canudo

Pod jakim względem? - pod każdym względem do cholery!!!

ocenił(a) film na 10

Tak, zwłaszcza pod względem efektów komputerowych, których w Incepcji nie ma prawie wcale, bo większość była robiona fizycznie. Good For You!

użytkownik usunięty
Uziel

Technicznie też jest lepsza Incepcja od Avatara

ocenił(a) film na 10

Nie pod względem efektów komputerowych/cyfrowych, tylko specjalnych\fizycznych. Sprawdź różnicę na Wikipedii.

ocenił(a) film na 10

Ta wypowiedź mi wystarczy, żeby cię ignorować. Jesteś ignorantem i dla mnie już cię nie ma.

użytkownik usunięty
Canudo

prawda kuje w oczy

ocenił(a) film na 10
Alex_Tyler

"Mówiłem od początku ze ten film nadaje się do kina, dla rozrywki"

-a niby do czego innego ma się nadawać? Do masturbacji? Będę to powtarzał do znudzenia: funkcja kina to rozrywka, poznanie, refleksja, czerpanie przyjemności z obrazu i dźwięku, odrywanie się od rzeczywistości. Funkcje te spełniają wszystkie arcydzieła sztuki filmowej. Avatar też.

ocenił(a) film na 10
Alex_Tyler

Avatar wzbudza wrażliwość u ludzi wrażliwych,natomiast wzbudza niecheć i agresje u ludzi jej pozbawionych.