Zupełnie nie rozumiem jak ta bajka, bo filmem tego nazwać nie można, stała się symbolem kina. Fabuła jest do kitu, w filmie chodziło tylko o to żeby pokazać jak ciężko pracuje się na blue-screen'ie. Po obejrzeniu tej kupy szczerze znienawidziłem Camerona, który utrzymuje że film niesie ważne przesłanie. Jedyne przesłanie jakie on niesie brzmi tak: ''Jeżeli ludzie spróbują coś zniszczyć dla własnej korzyści, to coś użyje magii i nauczy ludzkość kultury. 2/10
"to coś użyje magii i nauczy ludzkość kultury"
Szkoda, że tak nie jest w praktyce... ale w filmie magią to ciężko nazwać, chociaż interpretacja jest dowolna.
Według mnie wielkie rozczarowanie. Poza efektami wizualnymi nie ma w nim nic. To Pokahontaz i westernowa opowieść o walce białych z Indianami czyli Tańczący z wilkami.
Moim zdaniem jest to film zrobiony i trzeba go obejrzec tylko w 3D ! Obejrzalem raz (piracko) na Tv to była masakra lecz w 3D jakos dalo sie przezyc. Zgadzam sie z Rafrazem lecz w 3D daje 5/10
Zupełnie nie rozumiem jak ta bajka, bo filmem tego nazwać nie można, stała się symbolem kina. Fabuła jest do kitu, w filmie chodziło tylko o to żeby pokazać jak ciężko pracuje się na blue-screen'ie. Po obejrzeniu tej kupy szczerze znienawidziłem Camerona, który utrzymuje że film niesie ważne przesłanie. Jedyne przesłanie jakie on niesie brzmi tak: ''Jeżeli ludzie spróbują coś zniszczyć dla własnej korzyści, to coś użyje magii i nauczy ludzkość kultury. 2/10
jesteś upośledzony? :]
halo, ziemia do krzyżaka - po co przepisujesz tą samą treść?
czym? porannym waleniem gruchy przy wizerunku Marlona?
nie, dziękuję. Nie potrzebuję takiego wsparcia.
To co ja tu widzę nie śniło się filozofom ,czy jakoś tak.Dyskusja na poziomie choroby psychicznej zmieszana z odrobiną poplątania.
I would like to see the reaction of an aliens when they finally reveals and discovers us.The first thing what would they do is close humen in asylum for derranged morons.