7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823934
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Co prawda to prawda; film fajny, ale po co puszczać go ponownie w kinach?
Film jest już na DVD o ile się nie mylę, a twórcy chcą go jeszcze raz wpuścić do kin.
Jak sami mówili film odniósł dość duży sukces, zważając na zarobki, dlatego chcą go
puścić jeszcze raz, gdyż dorobili nowe osiem minut filmu. Myślą, że dostaną tyle samo za to
wszystko? Kupicie bilety na Avatara, aby obejrzeć dodatkowe osiem minut? Ja nie.
To jeszcze nie wszystko. Puszczają go jeszcze raz, ponieważ teraz więcej kin może
odtworzyć efekty 3D - takie wytłumaczenie twórców.

ocenił(a) film na 9
VoyageFun

http://www.pudelek.pl/artykul/25897/avatar_znow_trafia_do_kin/

ocenił(a) film na 10
VoyageFun

Jeśli to pudelek to musi byc prawda.

VoyageFun

Odpowiedź jest bardzo prosta. Zysk. Zysk, mój drogi. Nieźle na nim zarobiono więc spróbują jeszcze raz.

ocenił(a) film na 9
VoyageFun

pandorę odwiedziłem 3 razy, myślisz że bilet za 20 zł mnie powstrzyma? buahahhaa.... :-)

VoyageFun

Byłem dwa razy. Pójdę trzeci.

VoyageFun

"Co prawda to prawda; film fajny, ale po co puszczać go ponownie w kinach?"

Aby zarobić.

ocenił(a) film na 1
VoyageFun

"Jeśli to pudelek to musi byc prawda".

->wystarczy zajrzeć na oficjalną stronę tegoż "wiekopomnego" dzieła:
http://www.avatarmovie.com/rerelease/

ocenił(a) film na 10
VoyageFun

Ale po co się tak oburzać. Przecież to jest biznes. Po to wytwórnie kręcą filmy, żeby na nich zarabiać, rzecz oczywista.
Siłą nikt nie będzie do kina zaciągał przecież. Kto będzie chciał to pójdzie, fani filmu głównie. Ja też pójdę.

Może i to było od samego początku z premedytacją zaplanowane, ale zwróćcie uwagę, że pierwsza wersja filmu i tak była zajebiście długa. Cameron prawdopodobnie pod naciskiem wytwórni i dystrybutorów film skrócił bo zbyt długie filmy mniej zarabiają. A teraz, kiedy film ma miliony fanów na całym świecie twórcy postanowili zrobić im dobrze i dorzucić dodatkowe sceny, które wcześniej Cameron był zmuszony wyciąć. Ja tam się z tego cieszę :) Frajdy nigdy za wiele... ;)

ocenił(a) film na 4
anniepat

No ale pójść do kina żeby obejrzeć te 8 minut? To chyba ta seks-scena, którą wycięli, nie?

ocenił(a) film na 9
Gadzinisko

No chyba tak. W każdym bądź razie tak mi się wydaje, że to będzie właśnie ta scena ;]

ocenił(a) film na 10
Gadzinisko

Jak ktoś lubi ten film, to po prostu idzie obejrzeć go po raz kolejny w kinie - tak jak oglądało się inne filmy wiele razy. Co w tym dziwnego, że tak ludzie robią? Krzywda nikomu się nie dzieje.

ocenił(a) film na 5
VoyageFun

Nikt nie kupował filmu na BR i DVD, bo nie ma 3D (Jest, ale drogie). Więc wsadzili kilka minut więcej i znowu biją kasę... eh.

ocenił(a) film na 10
elSzogun

A najciekawsze jest to, że na ich miejscu zrobiłbyś to samo. No ale skoro jesteś tutaj, to trzeba ponarzekać...

ocenił(a) film na 9
elSzogun

na krążek wystarczy poczekać.... bo ponoć będzie lepszy.

pierwsza zasada mądrości! NIGDY nie kupować niczego zaraz po premierze.
1. bo ceny są wysokie
2. bo może wyjść edycja specjalna/kolekcjonerska

A tym bardziej nigdy nie zamawiajcie preorder.... :)