7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 823453
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

I kolejny

ocenił(a) film na 1

Przereklamowany film s-f.Dlaczego nikt nie robi juz takich filmów sf jak Odyseja czy Blade runner?Gdzie następcy Kubricka czy Scotta?Bylem bardzo zainteresowany tym filmem ,myslałem że to będzie epokowe wizjinerskie dzieło w kinie sf na miarę Odyseji Kubricka.Ale obejrzeniu tarailera jestem rozczarowany.Co to ma byc smerfy?Bo to napewno nie są tajemniczy Obcy.To raczej mi przypomina Pocahontas w sf.Tak samo muzyka w trailerze to po prostu żart.Szkoda że muzyki nie robił vangelis.To są na razie wrażenia po trailerze więc możliwe że po premierze filmu troche złagodzę lube nie, swoje poglądy w stosunku do tego filmu.Co do efektów na razie się wstrzymam z moją opinia do premiery filmu.

No nic czekam na Wieczną wojne Scotta ,jedyny ratunek dla gatunku sf ,jak na razie.

StreetSamurai

Jasne że skrajności są do dupy, ale w temacie Avatara na FW ekstremalnego, ślepego zachwytu raczej nie uświadczyliśmy, nie oszukujmy się, prędzej skrajne haterstwo vide wytrysk żółci odynusa z następnej strony: "Ej fanboye Camerpna !!! Wiecie co.Najlepszym filmwm si fi tego roku bedzie bez wątpienia star trek.I jest ow wiele lepszy niz smerfo -konie." I to się dzieje bez przerwy.

Zresztą nie rozumiem co może być takiego drażniącego w tym, że jacyś ludzie wspólnie wyłapują nowe materiały z sieci i na ich temat debatują; a gdy przyjdzie raz na jakiś czas jakiś ćwok z mentalnością Grincha, bronią swoich racji.

Jeśli to jest fanboystwo to przyznaję bez bicia, jestem fanboyem.

shamar

„Juz ci pisalem, "zmien SE awatar bo jestes calkowitym przeciwienstwem Kolesia"”

Zawsze uważałem, że poprawne formułowanie wypowiedzi jest wyrazem szacunku dla rozmówcy – widocznie się myliłem. Czy w takim razie będę wystarczająco kolesiowy gdy zacznę do ciebie pisać per "ty tępy chuju"? Mnie to w sumie bez różnicy, ostatni moderator tego portalu i tak sczezł gdzieś dawno, dawno temu więc nikt mi posta nie usunie.

Jeffrey_Lebowski

Kurwa pogrążasz się koleś . A że chodziło mi konkretnie o ciebie miło że
mnie nie zawiodłeś ,TRZEŚĆ

dc1982

Wyraziłem się niejasno? Czegoś nie zrozumiał? Pytam krótko jeszcze raz: co Cię tak gniecie, że grupa ludzi jara się tym filmem? Nie masz większych zmartwień? Gul Ci chodzi? Musiałeś specjalnie zakładać konto na film webie aby to skomentować i bić pianę?

Shamer przywitaj się z kolegą.

Jeffrey_Lebowski

Używając twojego sformułowania "o chuj ci chodzi" sam skierowałeś dialog na
właściwy tor.Jak to o co mi chodzi ??? Wyrażam swoją opinie a co ???? Nie
wolno ???? Znowu odnosisz wrażenie że to zbieg okoliczności ???Konto mam tu
od roku ale to dla ciebie nieistotny fakt bo siedzisz tu pewnie non-stop i
słodzisz panie wszytystko wiedzący w myślach czytający , normalnie omnibus
lol

dc1982

Napisałem "chuj Ci do tego" bo faktycznie tyle powinieneś mieć do tego co inni userzy tego portalu robią ze swoim własnym czasem i jakimi filmami się podniecają. Moje życie, mój wolny czas, moja dziwna zajawka. Nie podoba się, trudno takie uroki życia w społeczeństwie.

Jeffrey_Lebowski

Taa tylko czy inni potrzebują takiego rzecznika jak ty...Zresztą nieważne
przekonałeś mnie, więcej postów nie będzie faktycznie mam lepsze rzeczy do
roboty szczególnie w weekend..

ocenił(a) film na 4
Jeffrey_Lebowski

Pisz, jak chcesz. To ty pokazujesz buractwo, wiesniactwo i ograniczenie umysłowe, tudzież językowe. Nie ja.

Karatos

Temat w ogóle fajny: sparaliżowany żołnierz kierująć zdalnie obcą istotą walczy ze swoją cywilzacją o przetrwanie na obcej planecie.

Nie podoba mi się natomiast szeroko pojęty DESIGN filmu: niebieskie, przerośnięte modele i modelki biegające w przepaskach po lesie pełnym latających świetlików, kolorowych pterodaktyli i innej menażerii rodem z filmów disneya od lat sześciu. Roboty i VTOLe przedstawione w filmie po stronie ludzkości też są mocno przerysowane i po tym wszystkim co człowiek JUŻ widział w kinie wyglądają kiczowato. Jakiś tam porucznik z przeoraną kilofem twarzą (no bo przecież to weteran) to wszystko sprawia, że od strony DESIGNu film jest kiczowaty.

Mam nadzieję, że scenariusz będzie inny bo szczerze mówiąc ten film mnie bardzo interesuje ze względu na technologię (bądź co bądź, ale 60% to będzie totalne CG) i byłoby strasznie szkoda gdyby wyszło z tego kolejne, amerykańskie (czytaj: infantylnie poprawny politycznie i zrozumiały nawet dla hiszpańsko-języcznej mniejszości gejów i lesbijek) filmidełko z trylionowym budżetem.

Z tego co czytałem to robią też grę komputerową, Mattel zrobi zabawki więc szykuje się mocny atak na święta...

ocenił(a) film na 6
fn2000

a co miało biegać? otyłe plastusie to miały być? ;)
wydaje mi się, że ten niebieski jest wynikiem tego, że brązowy byłby za trudny dla grafików do odwzorowania, a poza tym film byłby jedną wielką brunatną breją pikseli (cała tonacja filmu jest jakaś taka brudna i dla kontrastu - są niebieskie ufoki)..

no i kiedy to Cameron nie robił poprawnych politycznie filmów? ;)

ocenił(a) film na 1
Karatos

Ej fanboye Camerpna !!! Wiecie co.Najlepszym filmwm si fi tego roku bedzie bez wątpienia star trek.I jest ow wiele lepszy niz smerfo -konie.

odynus

Całkiem to możliwe, hejterze. Gdy zobaczę będę wiedział. Możesz dalej bić pianę.

ocenił(a) film na 10
odynus

Panie smerfo-trollu jak już to dystrykt 9 a nie star trep.

ocenił(a) film na 9
odynus

panie odynus, żadnego startreka w zyciu nie widziałem - i nie prędko zobacze... a avatara - czemu nie zobaczyć skoro mówią mi że bedzie 3D

ocenił(a) film na 1
plantum

To znaczy że jestes nieukiem jesli chodzi o kino si fi i nie masz prawa tego filmu oceniać ,oceną 10/1.Bo to bedzie szczyt głupty

ocenił(a) film na 9
odynus

hej, przecież nie każdy lubi "Sci-Fi"

mnie interesuje 3d, bo dopiero zaczynam - a Avatar jest kolejnym filem do zaliczenia.

ocena filmu zależy od jego jakości (efektów i fabuły)

Nie poszedłem na Dystrykt 9 żeby płakać nad losem krewetek. Po prostu tamten zwiastun zrobił swoje :)

ocenił(a) film na 1
plantum

Po prostu żal mi ciebie.Zobaczymy jak ocenisz ta komerche.Ale pewnie 10/10.
Ach szkoda że nie robi sie robi juz tak epokowych i wizjonerskich widowiski jak Odyseja Kubricka.Tylko takie komerchy z smerfo końmi na pierwszym planie.

ocenił(a) film na 10
odynus

trollu nie kozacz bo ty to masz najmniej do powiedzenia. udajesz inteligentnego znawcę filmów SF, a sam nazywasz Avatara gniotem i komerchą po dwóch zwiastunach. Jakby było tego mało to wymyślasz jakieś niestworzone rzeczy, których w filmie brak (smerfo-konie mam na myśli bajkopisarzu). Avatar to dla ciebie taki brzydki film a siedzisz na jego forach bez przerwy.

Próbujesz ludziom wciskać bezsens i bzdury, na szczęście, nie wiem czy wiesz, bez skutku. Zgiń, przepadnij...

ocenił(a) film na 4
slavia9

jakich k. 2ch zwiastunach? to mnei ciagle zastanawia. Chyba jeszcze nie ma drugiego zwiastuna . myle sie?

ocenił(a) film na 9
shamar

Ponoć był już dostępny cam drugiego. W internecie oficjalnie pojawi się koło 29-ego.

ocenił(a) film na 4
Khaosth

widzialem ze jest cam drugiego zwiastuna ale tam przeciez nic nie widac wiec ignoruje to.

PS - choc pewnei to by bylo lepsze bo w HD wszystko bedzie sterylne i bedzie mozna zobaczyc kazdą wpadke...

ocenił(a) film na 10
shamar

Na necie da się jeszcze obejrzeć CAM nowego, 3 i pół minutowego zwiastuna. Był na YT ale usunęli. Ale jeszcze gdzieś jest, warto obejrzeć, bo tryska hektolitrami epickością i wgniata w fotel.

ocenił(a) film na 9
slavia9

E tam... Tydzień mnie nie zbawi.
Będzie i w lepszej jakości i łatwiej dostępny. :)

ocenił(a) film na 9
odynus

Poradzi sobie. Żałować tu nikogo z racji własnego zdania nie trzeba. Koniec końców film można traktować jako sztukę, ale jego pierwotnym zastosowaniem była czysta rozrywka.

ad "Odyseja" - patrz "Moon"
ad. komercha - lepsza dobra komercha, niż wątpliwej jakości sztuka. Granicy między jednym, a drugim jednak ustalić się czasem nie da.

ocenił(a) film na 9
odynus

odynus, samo użycie słowa "Komercja" świadczy o twoim poziomie...

Gdyby nie komercja, to nie było by reklam - i nigdy nie dowiedziałbyś się że dany film istnieje...
Bravo za kompletnie bezsensowną nienawiść :)
Oby mniej takich ludzi...

ocenił(a) film na 10
odynus

Biedny Kubrick.. Gdyby tylko wiedział, że jego filmami sobie dupe podcierają takie elementy, to by pewnie nigy Odyseji nie nakręcił

ocenił(a) film na 1
Karatos

Widze że mój temat rozrósł się do dużych rozmiarów.Aż dziw bierze,jak ludzie reagują na różne prowokacje,ale kto by pomyślał że Internet tak się rozrośnie.

A wracając do filmu.
Z oceną tego drugiego trailera ,poczekam aż wyjdzie wjakiejś dobrej jakości.Ale oglądając tariler z linków podanych na forum Avatara,musze przytznac że drugi tariler jest o klase lepszy od pierwszego.

I tu pytanie ,czy w avatarze bedą sceny w porzestrzeni kosmicznej?Jeśli tak to mam nadzieje że pan Cameron,nie zapomni że dźwiek w przestzreni kosmicznej jest dla człowieka nie słyszalny.W pierwszym trailerze jakas scena się przewija przestrzeni kosmicznej,ale tam był podkłd muzyczny więc trudno wyciagnąc wnioski.

ocenił(a) film na 10
Karatos

Nie wierze... po prostu ten zwiastun musi być ZAJEBISCIE ZAJEBISTY jesli tak masowo nawraca trolli i hejterów w kraju i za granicą.. a może po prostu ludziom przy pierwszym zwiastunie zabrakło wyobrazni żeby conieco sobie dopowiedzieć i chęci by sie czegoś o filmie dowiedzieć? Nie wiem, ale jestem w szoku!

ocenił(a) film na 9
_morfeo_

Pewnie pojawia się krew i obnażone piersi - innego powodu nie widzę. ;)

ocenił(a) film na 4
_morfeo_

Zebys fanolu nie popuscil jak go zobaczysz. I zbiorowych samobojstw tez nie planujcie.

ocenił(a) film na 10
shamar

Jak popuszcze to tylko na Ciebie :)

_morfeo_

Ale biednego shamara boli, że ktoś się może/potrafi z czegoś cieszyć :D Naprawdę śmiech człowieka ogarnia, jak się potem czyta te jego "wcale nie jestem hejterem" :D

Swoją drogą morfeo trailer jest outstanding, niech tylko wyjdzie w HD to będę miał oglądania na cały dzień :D Gdyby była pewność, że zwiastun jest odbiciem poziomu filmu, to szykuje się film, jakiego nie było od lat, przynajmniej od Powrotu Króla w moim przypadku. Do tej pory, mimo tego wielkiego stosu obejrzanych filmów, tylko trzy razy w życiu wyszedłem z kina z przeświadczeniem, że oto doświadczyłem czegoś boskiego:D, co określa się mianem "magii kina". W grudniu jest szansa na czwarty:)

ocenił(a) film na 10
StreetSamurai

Ciesze sie ciesze z pozytywnych opinii bo dużo łatwiej powstrzymać sie od oglądania trailera gdy sie wie, że trzyma poziom :) Narazie jest stosunkowo łatwo, ciężko będzie gdy zwiastun wyjdzie w HD a myszka samoczynnie będzie chciała nacisnąć przycisk "download" :)

_morfeo_

Człowieku, błagam, nie zaczynaj tej samej melodii co przy teaserze;) Co za dużo, to niezdrowo.

ocenił(a) film na 10
StreetSamurai

Nie nie, nic nie mowie bo ostation dałem ciała i uległem :D

ocenił(a) film na 4
StreetSamurai

"po prostu ten zwiastun musi być ZAJEBISCIE ZAJEBISTY jesli tak masowo nawraca trolli i hejterów w kraju i za granicą.. a może po prostu ludziom przy pierwszym zwiastunie zabrakło wyobrazni żeby conieco sobie dopowiedzieć i chęci"

Irytują mnie jedynie ludki , ktorym sie wydaje , ze są fajni i ich zdanie jest jedynie sluszne. A ci, co mysla inaczej po prostu bladzą.

Smiej sie jak glupi do sera czy jakos tak. Nie zamierzam cie wyprowadzac z blednych konspracyjnych teoryjek. Nie mylic z ryjkiem Theo.

shamar

Bo jesteś hejterkiem i nie potrafisz spojrzeć poza czubek własnego nosa. Żebyś się tu, za przeproszeniem, zesrał, to wystarczy poczytać reakcje na forach z całego świata, żeby zauważyć, jak wielu ludzi, którym "teaser się nie podobał", jest zachwyconych tym trailerem nawet w wersji CAM. I nie chodzi tu o to, czy czyjeś zdanie jest jedyne słuszne, bo nigdy nie jest. Natomiast tak - ktoś, kto się z czegoś cieszy jest fajniejszy od kogoś, kto ciągle zrzędzi (zwłaszcza w hejterski sposób). Tu nie ma z czym polemizować. Ciekawe tylko, czemu ciągle wracasz do Avatara z takimi komentarzami, skoro, jak sam podkreślałeś wielokrotnie, ten film cię nie interesuje.

ocenił(a) film na 4
StreetSamurai

bo was nienawidze. ooo

ocenił(a) film na 6
StreetSamurai

:smerflover: a do tego :krewetkohejter: :>

diana6echo

Zdecydowanie wolę być smerfo- niż krewetkoloverem, choćby z estetycznego punktu widzenia :D Ale szanuję twój odmienny gust :D

@shamar
Hej, żeby to tylko nienawiść była, to by nie było problemu. To się da wyleczyć.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
_morfeo_

Niestety piersi i krwi nie było... :(

Nie chcę tym samym powiedzieć, że ten zwiastun mi się nie podobał, ale też nie mam ochoty dawać @Morfeo dodatkowej satysfakcji. ;P

Tutaj nareszcie pokazano jasno, że chodzi o pieniądze, co jest plusem. Ograniczono też ilość scenek z avatarem Sully'ego (mnie śmieszyła scenka z polowaniem na hammerheada). Pokazano większy chaos w starciach na'vi-ludzie. Przede wszystkim zaś - pokazano więcej ludzi i dodano pompatyczną muzykę.

Zwiastun robi dobre wrażenie. Nie znaczy to jednak, że z filmem sytuacja jest podobna.

ocenił(a) film na 10
Khaosth

Oczywiście, że sytuacja z fimem jest inna... bo jeszcze go nie ma i wrażenia robić nie może.

Nie wiem czy była krew bo zwiastuna nie widziałem. A jeśli komuś do szczęścia bardzo potrzebane są w filmie piersi, to Avatar też nie zawiedzie;) :

http://i37.tinypic.com/2rcu9mp.jpg
http://img6.imageshack.us/img6/4451/aavv.jpg

ocenił(a) film na 9
_morfeo_

Co to? Miseczka A??? Do kotła z tym filmem! Toż to już nawet atomówki miały większe! ;)

ocenił(a) film na 9
Khaosth

Ale dzięki za foty. Widzę, że zwracasz uwagę nawet na najdrobniejsze szczegóły. ;)

Khaosth

To jest tak zwany sportowy model, aktywne fizycznie często tak mają, a widać że panna lubi ruch na świeżym powietrzu.

ocenił(a) film na 6
Khaosth

zapewne i tak większe od twoich jajek ;)

ocenił(a) film na 9
diana6echo

Nie doceniasz cudu chirurgii plastycznej. ;)