7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 824093
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Jak widać film wzbudza kontrowersje drażni tych którym sie nie podobało, oraz fanów to że innym się nie podobało zatem sukces osiągnięty. Byłam na filmie 2 razy mimo ze nie przepadam za tym gatunkiem ani podobnymi historiami, nie kręcą mnie trolle tfu hobbici co szli szli i dojść nie mogli, ani mały czarodziej sierota a jednak Avatar mi sie podobał. Owszem historia banalna, ale po co nam ambitna historia jak tak na prawdę chodziło o skupienie się czymś zupełnie innym. Film ma nie urzekać fabułą tylko majstersztykiem wykonania, wszystkie zwierzęta na Pandorze są dopracowane w każdym detalu, małe latające organizmy przypominające machiny, piękno fauny i flory, świat który wciąga tak że ludzie dostają depresji bo ich rzeczywistość jest szara i brzydka, bo na ulicy leży brudny śnieg a w domu znowu ogórkowa, to jest sens tego filmu reszta to tylko dodatki. Co do efektów specjalnych mhh za pare lat wszystkie filmy będą w takiej formie 3D ale pewnie Ci co sie znają już dobrze o tym wiedzą.

karola3181

Warto go obejrzeć, pomimo braku orzechów!

karola3181

"Jak widać film wzbudza kontrowersje drażni tych którym sie nie podobało, oraz fanów to że innym się nie podobało zatem sukces osiągnięty."

I antyfani robiąc refrent wokół filmu, tylko zwiększają jego popularność oraz zyski Camerona (jupi!)