7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823934
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

chce się wybrać na Avatara pod koniec sierpnia jak znów się pojawi w kinach.
Mam do wyboru takie kina
-Kino Helios Wrocław w Magnolia Park
-Kino Imax Poznań w Plazie

Jestem w tych miastach często i słyszałem że te kina są dobre na seanse 3D.
Możecie coś doradzić jeśli w którymś z nich już byliście? dzięki z góry ;D

mag20

tylko imax

ocenił(a) film na 10
stachuxp1

Mam pytanie czy wiadomo już jest w jakich miastach będzie można zobaczyć wersje specjalną avatara???

ocenił(a) film na 1
darkan

To chore żeby iść na wersję specjalną! Przecież oni to zrobili tylko po to żeby zebrać kasę dodatkową! Nagrali te sceny od razu- przy pierwszej wersji. A nie dołączyli ich bo chcą podwójnie zarobić kasę! To oszukaństwo i głupota iść na to do kina! Debile, przecież to będzie w necie! Do ściagnięcia i jak będziesz chciał to w 3D.

ocenił(a) film na 9
karioka_fw

"Debile"
nie wyzywaj ludzi. Niech myślą za siebie.

"Do ściagnięcia i jak będziesz chciał to w 3D."
taaa jasne.... jeśli w ogóle pojawi się wersja 3D na nośniku to można by kupić/wypożyczyć...
bo chyba nie miałaś na myśli ściągania filmu zgrywanego kamerką z kina?? xD

"A nie dołączyli ich bo chcą podwójnie zarobić kasę! "
to indywidualna decyzja ludzi co będą chcieli zrobić. Więc weź się uspokój, bo kina CC raczej nie będą puszczać filmu, co sprawi że nie wszyscy będą mogli film obejrzeć.

Ja na tym filmie byłem 3 razy, łyso? Nie żałuję ani złotówki. Po prostu czułem taką potrzebę, jeden seans to stanowczo za mało.

Najgorsze co można zrobić to ściągać film zgrywany z kina - zanim jeszcze wyjdzie na nośniku.... także zalecam czekać cierpliwie.

ocenił(a) film na 1
plantum

Po prostu chce żeby mi usunęli konto, to będę mogła założyć nowe. A jak się ludzi pytałam co zrobić żeby mi konto usunęli to powiedzieli, że najlepiej kogoś obrazić. A właśnie: każdy ma swoje zdanie więc może się nie czepiaj tego co napisałam. I tak w ogóle- to skoro można było ściągnąć avatara1 to czemu nie będzie można ściągnąć avatara2?

ocenił(a) film na 9
karioka_fw

"I tak w ogóle- to skoro można było ściągnąć avatara1 to czemu nie będzie można ściągnąć avatara2?"

premiera Avatara 2 jeszcze nie została ustalona a ty już myślisz o ściąganiu?

ja napisałem, że ściśle odradzam ściąganie nadchodzącej rozszerzonej wersji avatara z internetu, ALE
odradzam do czasu aż film ten wyjdzie na nośnikach cyfrowych (DVD lub BD).
Bo oczywiste jest że jakość filmów nagrywanych kamerą w kinie mocno odbiega nawet od wszelkich dostępnych w internecie ripów (wiadomo że przed premierą krążka w internecie dostępne do ściągnięcia są właśnie tylko takie słabe wersje CAM)
oczywiście najlepiej było by kupić legalny krążek w sklepie - który zawsze cechuje się wspaniałą krystalicznością obrazu. no ale staram się być wyrozumiały dla ludzi którzy praktycznie nie wiedzą po co film powstał....
życzę cierpliwości.... :D

ocenił(a) film na 1
plantum

Nie myslę o sciągnieciu! Przecież wiadomo, że trzeba z rok poczekać! Po za tym nie trzeba pobierać z neta.

ocenił(a) film na 9
karioka_fw

karioka_fw wyobraź sobie w tej pustej głowie że wiele osób (tak jak ja) nie miała okazji lub czasu iść zimą na ten film gdy był puszczany w kinach.A teraz gdy jest taka możliwość mogą go oglądnąć w kinie na dużym ekranie jak normalny człowiek a nie jak jakiś sęp co ściąga z internetu wersje cam i żaden film mu się potem nie podoba.
A jak kogoś nie stać albo stać ale żal mu d..e ściska żeby wydać te 20 zł na kino raz na jakiś czas to już jego sprawa.

ocenił(a) film na 1
mag20

Mówiłam, próbuję pozbyć sie konta. Jeszcze jakieś problemy?!

ocenił(a) film na 9
karioka_fw

coś zbyt słabo się starasz... nie wyglądasz ani na trolla, ani na fana :D

ocenił(a) film na 1
plantum

wiesz, czasami mi sie wydaje, że niektórzy ludzie wchodza na te fora żeby sie wyżyć. Prawda Mag????

ocenił(a) film na 9
stachuxp1

"tylko imax"

a nie słyszałeś o tym że analogowy imax może być gorszy od przeciętnego kina?

mag20

Kino Helios Magnolia Park we Wrocławiu nie ma projektora 3D i są tam tylko filmy wyświetlane na kopiach analogowych. Właśnie pojawił się news o tym gdzie będzie wyświetlany Avatar wersja specjalna

ocenił(a) film na 8
Rafalek89

nie oglądałęm jeszcze w ogóle avatara ;o Zdecydowanie chce iść na to do kina, lecz wracam dopiero w paź do polski czy do tego czasu będa jjeszcze grali ten film w imaxie? (wawa) jak myślicie?hmm pozdro

ocenił(a) film na 1
guli_radom

Pewnie tak. Alicję w kranie czarów jeszcze grają w kinach. ;-)

ocenił(a) film na 10
guli_radom

w imax jest planowany tylko na 2 tygodnie.

mag20

film niezły szkoda że tylko w wersji 3d wygląda bajecznie, nawet oglądając na LED w wysokiej rozdzielczości nie było dogłębnie widać takiego efektu chociaż często byłem zaskoczony malowniczymi terenami i postaciami...

mag20

Reklamują, że będzie "tylko w CYFROWYM 3D", więc odpadają wszystkie Imaksy oprócz łódzkiego. No chyba, że kłamią.

Nie zdziwiłbym się, jakby w kinach cinema-city też nie było. W multikinie będzie na 100%, bo się od dawna chwalą.

mag20

Avatar zdecydowanie najlepiej prezentuje się w Imax.
Problem tylko, że Edycji Specjalnej mają w nim nie grać :(

kropek

Podziękuj cinema-city, które ma żałosne relacje z dystrybutorami.

ocenił(a) film na 10
mag20

Tylko i wyłącznie IMAX w Poznaniu na największym ekranie Europy. Niesamowite przeżycie

ocenił(a) film na 9
LordAngmar

największy ekran... a czy ma cyfrowy projektor :>