7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823897
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Do tego filmu byłam nastawiona sceptycznie.Im więcej pozytywnych opinii o nim słyszałam,tym bardziej utwierdzało mnie to w przekonaniu,że to kolejna chała dla mas.Okazało się jednak,że film całkiem przyjemny i nawet nie tak bardzo przewidywalny jak myślałam.Zobaczyłam go w domu bez efektów 3d i innych takich bajerów i szczerze mówiąc zrobił na mnie wrażenie.Polecam.

ocenił(a) film na 9
Tofikowa

Oczywiście że warto! Nawet gdyby miał się nie spodobać to i tak warto samemu sobie wyrobić opinię.

A ci wszyscy którzy tak teraz jęczą że żałują że wydali pieniądze na ten film, niewątpliwie pójdą na drugą część. W przeciwnym wypadku nie mieli by co pisać i nie mieli by szansy na swoje 5 sekund...

ocenił(a) film na 9
Stilnes

Drugą część? To w ogóle wiadomo coś o drugiej części?:p Ja nie mogę się doczekać:p.

ocenił(a) film na 5
Captain

idź i wyczekuj już przed kinem, aby być pierwszy... ;P

ocenił(a) film na 5
Tofikowa

Film warto zobaczyć ze względu na efekty specjalne :) Fabuła nic specjalnego,typowe amerykańskie kino z cukierkowym zakończeniem.

ocenił(a) film na 8
TOneX

Nie wiem gdzie ty widziałeś cukierkowe zakończenie, przecież końcowe minuty filmu to dramat - walka o przeżycie zarówno dla jednej jak i drugiej strony.

ocenił(a) film na 6
xw9

dramat jak cholera... Brakowało flagi USA i było by super...

ocenił(a) film na 9
saymon2345

Flagi USA ? Wysoce nielogiczne, przecież dostali w dupę. Co najwyżej brakował flagi Na'vi.

ocenił(a) film na 5
xw9

raczej nie końcowe minuty tylko 30 minut przed zakończeniem,a zakończenie było(jak to bywa w amerykańskich produkcjach) idealne jak zwykle. Zły nie żyje, miłość triumfuje i wszyscy są szczęśliwi. Oczywiście musieli uśmiercić parę osób z którymi widz nie czuję się zbytnio związany i mamy idealne zakończenie dla mas :)

TOneX

Właśnie wszystko takie idealne, piękne , cukierkowe, HEPPY END... ohhh i ahhh... tak jak cała ameryka, IDEALNA... tak jak i USA jest idealne to ten film też jest tak samo idealny...

ocenił(a) film na 8
Tofikowa

No tak zgadzam się film typowo amerykański, oprócz świetnych zdjęć czy efektów to nie ma w nim nie nadzwyczajnego.
Bez tych wszystkich fajerwerków wizualnych pewnie nie odniósł by takiego sukcesu. Również nie widzę nic takiego oryginalnego w scenariuszu . No ale daję 8/10.