Dlaczego niektórzy "fani" porównują jakieś filmu do Avatara?Czy Avatar jest jakimś super mega wyznacznikiem?
Jesteś przeczulony na tym punkcie. To normalne, że jak wchodzi jakiś film 3d, z efektami specjalnymi np. Starcie Tytanów to będzie porównywany do Avatara, który wyszedł całkiem niedawno i pod względem efektów jest nowatorski. Przed Avatarem wszystko porównywano do Matrixa, Lotr, Star Wars i to cię nie dziwiło? Zresztą nadal się to robi, podobnie jak filmy innych gatunków np. Arna Templariusza co druga osoba porównywała do Królestwa Niebieskiego.
Akurat nie chodzi mi o porównywanie sf do sf czy dramatu do dramatu.Tylko o to że jacyś chorzy fani porównują np. Ojca chrzestnego do Avatara.Jaki to ma sens?
"Tylko o to że jacyś chorzy fani porównują np. Ojca chrzestnego do Avatara"
ciekawe, bo ja głównie widziałem jak robią to antyfani, by udowodnić jakim złym filmem jest Avatar i jak wiele mu brakuje do filmów z czołowych miesc TOP na FW, a jestem na tym forum trochę dłużej od Ciebie, możesz rzucić jakimś linkie gdzie znalazłeś coś takiego... i czy to na pewno "fani" zaczeli tą dyskusję
a tak na marginesie to każda Twoja wypowiedź na tym forum jest dość jednostronna. czy celowe założenie?
pimpeczku a to nie ty ciągle porównywałeś Avatara do Chrzestnego ? no przyznaj się, teraz robisz to z innymi filmami, Alicja, Starcie tytanów itp itd :D
Efekty specjalne są nowatorskie. Starcie Tytanów takie nowe a zawodzi efektami. Meduza wygląda jak z intra do gry.
Zauważ że to się nie wzięło bez powodu. Jak Avatar wyszedł to mnóstwo osób pisało: W porównaniu do Ojca Chrzestnego to cienki film. Każdy skutek ma jakąś przyczynę. :)
zauważ jakim jesteś deklem broniąc takiego płytkiego filmu, czym jesteś ? Wielbicielem ogłupiającej papki !
Jak na razie to nie ja wychodzę na dekla pisząc takie prostackie wypowiedzi. :) Forum to nie jarmark. Teraz każdy się rejestruje, nie bacząc na regulaminy lub przynajmniej kulturę osobistą.
O! Pimpek! Transformers 2 który ostatnio stawiałeś za przykład porządnego s-f to rzeczywiście wybitny przykład inteligentnego i uszlachetniającego umysł dzieła. Zapytaj więc sam siebie - czym JA jestem? I pozwól by inny sami dbali o swoje umysły, bo to nie twój problem.
transforemrs 2 nigdy nie napisałem że to WYBITNE SF, i nie kłam ! jesteś zwykłym kłamcą, odruzniaj gatunki filmów !!! Twierdze ze to pożądny film AKCJI !!! Dla mnie Transformers to nie SF, avatar to też nie SF ! ale co taki malutki człowieczek może o tym wiedizeć
A dlaczego słowo fani piszesz w cudzysłowie? Fani to fani. Są więksi i mniejsi, jak w przypadku kazdego filmu.
Jakbś uwaznie pześledził forum, to byś wiedział, iz od -3 miesięcy osoby, których fim nie zachwycił porównując "Avatar" to wspomnianego np "Ojca chrzestnego" póbują zdyskredytowac wartość filmu w oczach widzów. Nie wiem czemu ma to służyć.
I chcesz aby przejrzeli na oczy co? Zbawco narodu
A tak poza wsyzstkim, to czemu tak Ci to ezy na sercu? Co Cię obchodzi jaki film się komu podoba? Spać nie mozesz przez to? Jedzenie Ci się psuje w lodówce? Czy może kury przestały się nieść?
pmp2811 12 kwietnia 2010 8:15
Bay powiedział otwarcie o Transformerach "To będzie rozwałka do kwadratu" i tak też było dlatego Terans można wysoko oceniać bo dostarcza tylko ROZRYWKI , a i dzwiek w połączeniu z mocnymi akcjami jest kilka krotnie razy lepszy od avatara, KOPARA OPADA...w avataraze to jedynie można sie popłakac jak nad jeakimś romansidle, gdzie gnebią biednych indian
Twoje słowa pimpuś. Raz jesteś za filmami nieskrępowanymi logiką, innym razem uznajesz tylko kino ambitne - sam już się gubisz w głupotach które wypisujesz. Nie opowiadaj mi tu o odróżnianiu gatunków filmowych, bo sam stwierdziłeś że takowy podział nie istnieje i zastanów się zanim znowu nazwiesz mnie kłamcą, bo nie udzielam się w tak wielu tematach, więc znajdę potwierdzenie i na to. Przede wszystkim zaś przyjmij do wiadomości że nikt normalny nie traktuje ciebie poważnie, bo ogólnie wiadomym jest co ty sobą reprezentujesz.
To Wy sie gubiecie, tak Transformers to rewelacyjna rozrywka, nie raz to potwierdzałem, ale kiedy ja napisałem że to "porządne SF" ?? nigdy, nigdy nie na pisałem że transformers to film ambitny, jest to rozrywka a nie nudna bajeczka z elementami romansidła
Ty chyba w ogóle niewiele wiesz. Przede wszystkim z pewnością sam nie wiesz po co zawracasz ludziom dupę atakując niemal wszystkie tematy i wypisując swoje wątpliwe mądrości. Jeden stały element to nienawiść do Avatara i pogarda dla wszystkich którym film się podobał, reszta zmienia ci się co chwilę - raz lubisz kino ambitne, raz rozrywkowe; raz rozróżniasz gatunki filmowe, a raz uważasz że takiego podziału nie ma. Ale po co ja się rozpisuję, skoro wcześniej nie zrozumiałeś nieco ponad dwóch linijek tekstu?