Dziwie sie osobom ktore potrafia cos takiego nazwac arcydzielem. Fabula jest prosta i nudna jak to sie teraz okresla-flaki z olejem. To bylo, nie raz nie dwa. Tylko ze teraz film w calosci prawe byl robiny przez komputer. I to jest zrodlo tych zachwytow? No coz, niedlugo aktorow nie bedzie, bo wszystko bedzie robione na komputerze.
Ja widzialam ten film-niestety. Jak znalazlam sie w kinie-nieistotne. Ale wynudzilam sie, podczas gdy wszyscy sie zachwycali. Na szczescie nie bylam na 3D, to chociaz wzrok mi na tym nie ucierpial...
P.S Wiem, ze teraz przyczyniasz sie do pisania odpowiedzi i kombinujesz jak by mnie tu najlepiej "zjechac" za prawde. Prosze bardzo. Nie krepujcie sie. Tylko mam prosbe-zamiast pisania bezsensownych wykladow na pol strony(takich, jak to spotkalam sie w innych tematach-suwaczek po prawej stronie mial moze cm...), ktorych i tak nikt nie przeczyta(uwierzcie, mam wazniejsze zajecia) i z ktorych nikt nic nie wyniesie- prosze krotko i na temat i uswiadomcie mi dlaczego sie myle. Bo takie zawracanie gitary z przeklenstwami czy glupotami to nie swiadczy o mnie tylko o was.
a nie wpadło ci nigdy to twojej głowy że efekty działają na ludzi trochę inaczej niż na ciebie...
i gdy film jest bardzo dobry w fabule tak jak np. terminator lub obcy lub stara trylogia S.W. to efekty potęgują wspomniane filmy....
a gdy jest prosty, przewidywalny, infantylny, wręcz cieniutki w logice do bólu jak ten szajs AV, to efekty mają działanie tylko potęgujące tą żenadę.....
nigdy ci nie wpadło do głowy że tak może być?
a nigdy nie wpadło ci do głowy że Aliens czy Terminator można rozumieć również jako płytkie gówna?
większego przesłania nie ma...
przesłanie ekologiczne i przesłanie do moralności ludzkiej itp.
apropo, aliens i terminator to filmy akcji, bez żadnej miłości tak jak w avatarze... avatar to film przygodowy
jest jedna wspólna cecha filmów Camerona - KLIMAT i za to właśnie cenię filmy tego rezysera
ty widzisz jakieś przeszkody aby terminator, aliens, i av wysokie oceny?
proekologiczne - BZDURA NACIĄGANA DO GRANIC MOŻLIWOŚCI!!!!!!
ni jak nie odpowiadająca realiom panującym na ziemi
znasz dokładnie panujące zasady fauny na pandorze więc nie ma możliwości zakładania np. szkółek leśnych dla przyszłych pokoleń /aby mieli możliwość wykorzystania materiału - drewna.... jak jest to robione na ziemi
KIT DO ÓSMEJ POTĘGI.....
takie przesłanie do moralności ludzkiej to już mówiłem, można odnaleźć w reksiu a nawet w smerfach...
nie wiem może nie zauważyłeś... ale wszyscy na'vi znali krążenie węgla w przyrodzie,
byli świadomi tzn. recyklingu ;] (nie żartuję)
a w Reksiu nie ma nawiązań do wojny w zatoce.
jak to nie...
są i to nawet większe niż w AV, jak byś był wielbiciele Reksia to byś od razu zauważył.....
naciągając tą teorię jak w tym AV
w sumie po co? fajną mam zabawę patrząc jak idiotę z siebie robisz od 2000 tematów....