7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 824049
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Animacja jak w Shreku, o niebo lepsza była w Parku Jurajskim nie ma co porównywać.Tania bajeczka dla małych dzieci

ocenił(a) film na 10

Wziąwszy pod uwagę, iż nie była to taka animacja jak zastosowana w Shreku to nie masz racji po prosru.

EwaMonika

zgadzam sie z założycielem tematu w 100%

ocenił(a) film na 10
pmp2811

Zdziwiłabm sie gdybyś się nie zgodził. A ze zdanie założyciela zawiera błąd logiczny to chyba tylko te ciemne masy lubiące Avatara dostzregają, bo tacy wytrawni widzowie jak Ty pmpm(numeek) w swej zaciekłości juz nie.

użytkownik usunięty

Mogę śmiało powiedzieć, że się nie znasz z dwóch powodów:
- animacja o niebo nieporównywalna do Shreka;
- to co jest przereklamowane nie odnosi sukcesu.
Pozdrawiam,
KLA

a gdzie Ty masz sukces ??? Brak jakiegokolwiek zachwytu nad FILMEM (efekty to nie wszystko)

ocenił(a) film na 10
pmp2811

Jeszcze powiedz, że film przeszedł niezauwazony i chyłkiem zdjęli go z afisza.
Polecam zimny prysznic.

EwaMonika

nie no reklama była i to spora, ale nic wiecej....

pmp2811

pimpuś sama nominacja do oskara jest sukcesem sam o tym wiesz

zdradzę wam tajemnicę pimpka dlaczego nie lubi Avatara, otóż dla niego arcydziełem są filmy gdzie są gołe "cycki" (bardzo przepraszam wszystkie Panie) i co drugie słowo to "k.tas" (jeszcze raz przepraszam), tego wszystkiego w Avatarze nie było, dlatego arcydziełem wg pimpka jest ... http://www.filmweb.pl/f526554/Spartacus+Blood+and+Sand,2010

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
pmp2811

Czy reklama była spora juz tu dyskutowano. Ja widziałam ledwie reklamę nokii z zajawką z filmu i słyszałam zapowiedź w "Kinomaniaku" (ale to program o filmach to raczej normalne). I tyle. Reklamy w muzycznych stacjach pojawiły się juz po pemierze.

EwaMonika

Plecaki, koszulki, kubki, znaczki, z logo avatar wszedzie sprzedawano, rozdawano, przed premierą filmu na innych filmach puszczano ciagle trailery,(kto chodzi do kina widział), w gazetach nie tylko zajmujacych sie kinematografia ciągle rozpisywano jaki to cudowny będize avatar...

ocenił(a) film na 10
pmp2811

W moim Heliosie tego nie było. To, ze puszczano trailery w kinach to raczje nie jest dziwne, a normalne. W gazetach, które czytam (Rzepka i Gazeta prawna + czasem wyborcza - nie rozpisywali się.

A mozesz mi taki kubek załatwić?:P

EwaMonika

koszulki kupowalem i darłem, kubki rozwalałęm o podłoge (specjalnie aby nie było dla fanatycvznych fanów)

użytkownik usunięty
pmp2811

od razu wiedziałem że masz coś z głową

ocenił(a) film na 9
EwaMonika

Naprawdę chce ci się z nim dyskutować ? Nie dość, że troll to jeszcze debil (jego mniemanie o transformersach świadczy o jego mózgu).

ocenił(a) film na 10
Kolbe

Kolbiq...leże plackiem w gorączce, to mi sie nudzi troszkę:)

ocenił(a) film na 9
EwaMonika

Witam w klubie :) Ale szczerze, z nudów wolę coś po prostu obejrzeć...

ocenił(a) film na 1
Kolbe

Animacja jak w Shreku, o niebo lepsza była w Parku Jurajskim nie ma co porównywać.Tania bajeczka dla małych dzieci

ocenił(a) film na 7

Film nie jest rewelacyjny, jest poprostu dobry... PMP ma racje, film przereklamowany, ja idąc do kina liczyłem na dużo więcej, a titanica napewno nie pobił ;)

użytkownik usunięty
Skillet

Pobił , nie pobił .. zależy w czym . W ilości oscarów - nie , w zarobionej kasie - tak , w ilości wypowiadających sie sfrustrowanych burako-kretynów na temat filmu - mega tak

ocenił(a) film na 7

Najgorszy film stulecia to na pewno nie jest heheh są gorsze jak the box kompletna klapa ale nie ważne.Ja bylem w kinie na tym seansie z 3 miesiace temu i kino w zlotych tarasach było wypełnione na full.I przez kolejne tygodnie ludzie chodzili i chwalili ten film.Moze fabuła prosta do przewidzenia ale jak dla mnie i dla wielu ludzi ocena filmu 8-9 jak najbardziej.filmy w 3d robia jednak wrażenia.....szkoda że ich tak mało.pozdro.

sprintersmola

nie ma co ukrywać faktó, a tym bardziej ich pomijac, film nie ma nic wspólnego z arcydziełem, taki film to o kant d...

ocenił(a) film na 10

Nazywanie tak tego filmu, jako najgorszy film stulecia jest po prostu niepoważne. Być może nie przypada do gustu pewnej części odbiorców, ale takie stwierdzenia jak twoje to kompromitacja. Jest setki produkcji, które są dużo gorsze - tylko że emocje i frustracja (nie wiem czym spowodowana) dają właśnie tego typu "opinie".

Druga sprawa - prymitywna prowokacja da tobie może paru zwolenników, ale zdecydowanie więcej przeciwników. Jak nie piszesz jakiejś pracy z zakresu socjologii - to można uznać twój tekst za szczeniacki wybryk.

NommaD79

ojj będzie więcej zwolenników tego autora, niż przeciwników, bo prawda jest tylko jedna

ocenił(a) film na 10
pmp2811

Tak, mesjasz pimpek nas wszystkich oświeci... a potem pójdziemy do domów i zastanowimy się nad twymi słowami w kontekście: "co on palił?"

NommaD79

na pewno nie w piecu

ocenił(a) film na 8

Fajnie wiedzieć, że są jeszcze ludzie, którzy robią darmową reklamę filmu Avatar :) Im więcej tematów typu "DNO", "ARCYDZIEŁO", "PRZEREKLAMOWANY" tym więcej osób go obejrzy. Nie ważne, czy ten film jest dobry czy zły. A wy (Trolle) tego chyba nie chcecie, co?

ocenił(a) film na 1

4.ŁOPATOLOGICZNOŚĆ
Początek filmu:
A: O! Zobacz, to właśnie to o co chodzi nam wszystkim, wszyscy pragniemy tylko tego, liczy się bowiem dla nas zysk i mają to ci tubylcy i my musimy to im zabrać. A ty nam w tym pomożesz.
B: Roger that.