7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823995
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Ja rozumiem fascynacje filmem; efektami specjalnymi, obrazem 3D, światem
czy fabułą. Rozumiem to, że komuś może się podobać wygląd postaci,
zwierząt, sposób w jaki zostały przedstawione.

Ale ci wszyscy, który uważają Neytiri za "seksowną" powinni sie leczyć.
Ludzie! Ostatnio, na jakimś serwisie widziałem tą ANIMACJE komputerową na
pierwszym miejscu najseksowniejszych aktorek sci-fi.
Ja nie wiem - wy jesteście jakimiś zoofilami czy po prostu bardzo samotni?

Jeszcze potrafię zrozumieć, że komuś podoba się wygląd tej postaci - tak
jak może sie podobać animacja tych potworków z lasu.
Ale jak można to coś nazywać seksownym? Seksownie wyglądała Michelle w
białej bluzce, ale nie takie niebieskie dziwadło...

(Czekam na fale trolli)

ocenił(a) film na 9
Koshi

Tolerancja... :) Wiadomo, że jak coś się komuś podoba a Tobie nie to on jest jakiś dziwny ;]

Koshi

(Czekam na fale trolli)
Powinieneś napisać "rozpoczynam falę trolli :-)

ocenił(a) film na 10
Koshi

Witam, jestem trollem i uważam Ney za seksowną.

Oglądałeś film? Myślę że nie. Tak na poważnie to w scenie np. pod drzewem pragnień Ney wyglądała jak anioł albo lepiej...

slavia9

To źle myślisz. Widziałem film, miło spędziłem czas, nie żałuję wybrania
sie do kina. Film mi się podobał, ale to tylko film! Już widać ile osób
bierze to zbyt poważnie do siebie.

Koshi

Odrobiłem pracę domową i przeglądnąłem kilka stron wstecz. Jest już temat o tym, że to jest chore. Nie łaska tam się dopisać? A poza tym to nie jest chore.

Eighen

Hmmm, nie zapominasz o czymś? Gdzie twoje argumenty?

ocenił(a) film na 10
Koshi

Zanim przeczytałem w necie że Neytiri jest przez wielu uważana za seksowną odganiałem takie myśli obawiając się, że to jakeiś niezdrowe. Ale skoro nie jestem w swych odczuciach osamotniony odetchnąłem z ulgą :)
Zoofilem nie jestem na pewno, choć bardzo lubię psy. Samotny też nie jestem, ale na wszelki wypadek nie podzieliłem się z żoną moimi spostrzeżeniami odnośnie Neytiri.
A czemu tak ci przeszkadza, że innym się Neytri podoba, czyżbyś wolał Jake'a ? :)

ocenił(a) film na 9
Koshi

Ney jest śliczna ^^

Z tego co wyczytałem, Cameron w specjalnej edycji DVD ma pokazać stosunek Ney z Jake'm który usunięto z kinowej wersji - tego widzieć bym raczej w filmie nie chciał...

użytkownik usunięty
Koshi

"Seksownie wyglądała Michelle w białej bluzce "

Z tobą chyba jest coś nie tak. Jak zbitka pikseli może być seksowna?
Ja rozumiem, gdyby ta kobieta stała przed tobą żywa, ale jakieś kolorowe piksele wyświetlone na ekranie?! OMG... Świat się stacza, a ty jesteś tego przykładem ;(

Idąc dalej - jak może odbite światło odbierane przez twoje oczy być
seksowne?!

Tylko że w tym przypadku te piksele przedstawiają prawdziwą osobę.

I nie, ja jej nie kocham. W przeciwieństwie do niektórych, którzy tak mówią
o tej Ney. Nie można kochać wytworu czyjejś wyobraźni i paru grafików.
Mimo to niektórzy piszą, że ona jest ich ideałem i że ją kochają. Postać.
Której nigdy nie spotkali i nie spotkają. Postać, która nie istnieje.

I właśnie to uważam za nienormalne.

ocenił(a) film na 10
Koshi

A ja to uważam za sukces Camerona i jego Emotion Capture - sprawienie, że
teraz animacja komputerowa jest tylko wygodną i nie krępującą ruchów
"charakteryzacją" dla realnych aktorów.

Koshi

Objawię ci prawdę!
Nie wiem jakie dziwne musisz miec preferencje seksualne, ale Neytiri tak czy siak została stworzona na ludzkie podobieństwo. Ma niebieski, nawet ładny, kolor, nieco splaszczony nos, ogonek i jest polana brokatem. Poza tym to jest po prostu kobieta! I błagam, co ma do tego zoofilia?? Chyba jak ogladałeś film to nie myślałeś o Na'ci jako zwierzakach, muszkach czy pieskach... oni są celowo humanoidalni. Wiele razy było mowione, że Cameron celowo chciał stworzyć ponętną postać, co nie bylo trudne - piekna kobieta + nieznaczące zmiany = piękna kobieta! i tyle.
Choć mi osobiści ona się specjalnie nie podobała.

_Tymon_

W miarę sie z tobą zgadzam. Ale co tak naprawdę jest w niej ładnego?
Ma w miarę ładną figurę, duże oczy, długie włosy i tyle.
Pomijając fakt, że komuś może się ona podobać z wyglądu - jak może
powiedzieć, że ją kocha?

Koshi

Streszczę ci w takim razie co mówią zakochani:
oczęta (tak, wielkie oczęta to wyjątkowo mocny sygnał atrakcyjności), włosęta, figura, itd ale też zachowanie - taki typowy dzikus, a dziś takie są seksowne, bo w realu takich nie ma; budzi to jakieś pierwotne zamiłowania do zwinnych, wysmukłych, nieco groźnych ale też troskliwych kobiet. Z mojej strony tylko podziw dla Camerona za umiejętność stworzenia takiej postaci. Dziękuję ;)

ocenił(a) film na 7
Koshi

Jako biseksualistka ogłaszam wszem i wobec: NEYTIRI I JAKE OBOJE SĄ BARDZO SEKSOWNI. I podobno niebieski jest ulubionym kolorem większości ludzi.

Uważanie tego za nienormalne to rasizm ;)

Żartuję, ale wytoczone argumenty dziwnie mi przypominają rasistowską retorykę. Tak samo pisano o czarnych, Indianach, Żydach... że nienormalne jest odczuwanie pożądania do 'brudasa', 'dzikusa' czy 'parcha'. Taka mała refleksja.

Esseillt

Dobra, niech wam będzie, rozumiem, że niektórym może się ona podobać
(poprzez swoją humanoidalność).
(Co nie zmienia faktu, że nie powinna znajdować się w żadnym rankingu
aktorek, najwyżej w rankingu postaci). Ale nadal uważam, że osoby mówiące
o miłości do niej nie są do końca zdrowi.

Koshi

Cholera! Czy wy, o glupi ludzie, nigdy nie zrozumiecie czym jest ranking? On pokazuje, jak coś podoba sie ogółowi ludzi! Jeśli wszystkim podoba się Neytiri, a dla jednego kolor niebieski jest odrażający i onamatakiebrzydkieuszy to to nic nie zmienia. I mam szczerze gdzieś co myślisz o rankingu.
"(poprzez swoją humanoidalność). "
Tak jest! to jest jedyny powód, dla ktorego się podoba. komus podobała sie krewetka z D9? Albo jacyś nieludziopodobni alieni? nie, dlatego w filmie są człekokształtne kreatury. np. wątek milosny mógł odnieść sukces właśnie dlatego.

_Tymon_

Piękny popis inteligencji i czytania ze zrozumieniem.
Neytiri nie jest AKTORKĄ. Więc nie powinna być w rankingu AKTOREK tylko
POSTACI - bowiem ona jest POSTACIĄ, a nie AKTORKĄ. Wyłożyłem to dość jasno?

ocenił(a) film na 7
Koshi

Wydaje mi się, że aktorka, która odtwarzała tę postać wniosła coś niecoś do tej postaci, tak jak Andy Serkis do postaci Golluma. Nie bez przyczyny awatary przypominają fizycznie swoich rezydentów - ich mimikę wzorowano na mimice aktorów.

Jeśli już dyskutujemy o pojęciach i ich definicjach, to może powinno paść nazwisko Zoë Saldana zamiast imienia Neytiri. Naprawdę w tym rankingu użyto określenia 'aktorka' wobec postaci filmowej?

ocenił(a) film na 10
_Tymon_

w D9 była prostytucja międzygatunkowa :)

ocenił(a) film na 10
Koshi

ona, jak donoszono, miala sie podobac wszystkim, a nie tylko niektorym. taki byl zamysl Camerona.
a dlaczego tak jest? oprocz walorow fizycznych i tego, ze lata golo przez caly film, jest drapiezna, dzika, walczy ale i okazuje slabosc.
i potrafi bic sie o zycie swojego mezczyzny, zaslonic go swoim cialem. ba! do tego jeszcze nasyczec na agresora! :D
to sie musi podobac.
ale to oczywiscie postac jest, nie zywa kobieta.
tak samo jednak z reszta, jak Trudy, ktora przeciez nie istnieje...

a milosc to decyzja a nie gwaltowne wybuchy namietnosci.
osoby, ktore twierdza, ze kochaja Neytiri, maja na mysli, ze sie w niej zakochali, czyli zapalali do niej namietnoscia.
co faktycznie jest raczej niefortunne...

a zamiast tworzyc nowy watek, faktycznie sprytniej bylo by dopisac swoje przemyslenia do juz istniejacego...

pozdro!

ocenił(a) film na 7
Koshi

Koshi nie przejmuj się tymi, co podobała się Neytri, tak z 90% spośród nich nigdy nie widziało nagiej dziewczyny na oczy, a pozostała 10% to dewianci. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
Koshi

Może się niektórym podobać, bo Cameron zastosował u nich te same proporcje ciała co u ludzi. Praktycznie ludzka twarz (z wyjątkiem nosa i uszu - nie są "ludzkie" i od razu wydają się dziwne; na te wielkie oczy się jakoś nie bardzo zwraca uwagę, tzn że są jakieś inne), podobna budowa ciała. A to właśnie kształty bardziej oddziałują niż kolory (ewolucja - im wyższy poziom estrogenu tym bardziej kobiece kształty -> mówi nam że nadaje się na partnerkę -> w tym momencie budzą się te trochę bardziej prymitywne instynkty ;)). Do tego niewiele jest sytuacji gdzie możemy porównać wzrost Na'vi i ludzi, stąd nie zwracamy uwagi na to że mają prawie 3 mety wzrostu.

To takie bardziej naukowe argumenty, ale nie będę nikogo przekonywać. Bo, ludzie, uświadomcie sobie, że prawda jest jak dupa - każdy ma własną. I nie przekonacie nikogo do swojej wypisując różne posty na forum. Dlatego forum jest raczej od przedstawiania swoich opinii, a nie zmuszania innych do przyjęcia Twojej.

ocenił(a) film na 7
Koshi

Też nie rozumiem tego zachwytu. Ideał kobiety? Boki zrywać.

ocenił(a) film na 5
Georgiana_

Powiem wprost, brutalnie i bez owijania. Jak to coś się może komuś podobać?! Moim zdaniem Na'Vi to wyjątkowo odpychające istoty i wcale ich nie traktuje jako ludzi do licha! I wyobraźcie sobie, że naprawdę wolę Obcego czy tą nieszczęsną krewetkę (jak zajdzie potrzeba to wyjaśnię). Generalnie zalecam leczenie u specjalisty od głowy.

ocenił(a) film na 9
Koshi

============================================================ =============
NEYTIRI >> pod tym pojęciem rozumiemy:
- zwieńczenie pracy wszystkich artystów pracujących nad filmem
- doskonałą grafikę komputerową wykorzystaną do personifikacji
- spełnienie naszych najskrytszych marzeń i pragnień - kreacja na którą od dawna czekaliśmy.
============================================================ =============
a to że masz jakieś chore skojarzenia nt. "najskrytszych marzeń i pragnień" to już twoja osobista sprawa.
Zapewne jeszcze nie rozumiesz.... to ci wyjaśnię - mi chodzi o charakter tych postaci.....

plantum

Ile jeszcze razy napiszesz to samo?

ocenił(a) film na 9
Kassandra_

jeśli coś jest dobre to będę to powtarzał 12934387439832 razy.....

jak ktoś mnie atakuje to jakoś trzeba odpowiedzieć.

ocenił(a) film na 10
Koshi

Koleś uważasz, że Neytiti nie jest seksowna?
Wyjścia cą dwa... albo jesteś gejem, albo obrońcą krzyża.
Ale nie przejmuj się, jesteśmy tolerancyjni.

ocenił(a) film na 7
sprocket73

Żałosne.
Tak, to może ja uważam, że Pikachu jest seksowny i co ? Ale na pierwszym miejscu w TOP 1 najseksowniejszych uplasował się u mnie obcy. Chyba wezmę z nim ślub! <3

ocenił(a) film na 10
Georgiana_

Żenujące.
To ożeń sie z obcym i spłodźcie sobie pikaczu... albo odwrotnie... buhahaha

ocenił(a) film na 10
sprocket73

Nie no jak czytam tu niektóre komenty to śmiać mi się chce aby... ;]
Może raźniej -Zoe Salldana aktorka która grała Neytiri jest seksowna a nie obcy Gatunek istot Homoidalnych.

ocenił(a) film na 4
Koshi

A to bandakretynów jest. Co by powiedzileigdyby zobaczyli taka kobite - ludzia? z takim nochalem i zebami? Ze to jakis mutant... a tu jakies niewyzyte fascynacje z nich wychodzą? sexowny potworek ? z ogonem ? litosci...

ocenił(a) film na 7
shamar

No najwidoczniej dla niektórych seksowny... Może to ten diabelski niebieski robi im wodę z mózgu?

ocenił(a) film na 7
Koshi

Zgadzam sie, Neytri do piachu, Michelle ROX

ocenił(a) film na 5
moooras

Smutnym trafem w filmie było odwrotnie. Swoją drogą Zoe Saldana w "zwykłej wersji" też mi się nie podoba.

ocenił(a) film na 8
Doktor_Wong

Neytiri to druga najseksowniejsza kosmitka w dziejach kina. (Pierwszą jest Kim Basinger :)

Ta postać to normalna kobieta. Uszy, ogon, nos i niebieska skóra to SZCZEGÓŁY, które są NIEWAŻNE i w ogóle nie odejmują jej kobiecości, wręcz przeciwnie jeszcze jakimś dziwnym trafem ją podkreślają. Bo jest seksowna w ludzkich kryteriach ale jednocześnie nieco inna. Neytiri była przez twórców bardzo dobrze przemyślana - dlatego tak imponuje, bo posiada wszystkie cechy seksownej kobiety ale niby nią nie jest.

Jeżeli ktoś na poważnie mówi, że kocha tą fikcyjną postać, to albo ma za dużo wolnego czasu albo z główką coś nie teges ;)

Ale nie da się powiedzieć, że nie jest sexy bo jest baardzo sexy (głównie zasługa Zoe Saldany:) i jak ktoś tego nie widzi to po prostu ma oczy w dupie.

Kosmitka, zoofilia... sranie w banie

ocenił(a) film na 9
bob_Lazar

"Neytiri to druga najseksowniejsza kosmitka "

heheh.....
generalnie ludzie mają duże opory przed uświadomieniem sobie faktu że non stop przybliżamy się do fotorealizmu w kinie.....