7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823995
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Czasami się zastanawiam poprostu co tu się dzieje? Dlaczego osoby które postawiły filmowi ocenę 6/10 czy 7/10 także stają po stronie antyfanów? Przecież przy takiej ocenie film ten raczej powinien być dla nich neutralny tz. nie rewelacja ale i nie gniot.

ocenił(a) film na 1
kenexgro

nie po stronie antyfanów, tylko po stronie normalnych zdrowych umysłowo widzów, któzy zdrowym rozsądkiem reagują na wpisy typu "Arcydzieło, nie ma lepszego filmu..." czy Ty to czaisz? czy nie ?

UPADLY_WIDZ

"nie po stronie antyfanów, tylko po stronie normalnych zdrowych umysłowo widzów, któzy zdrowym rozsądkiem reagują na wpisy typu "Arcydzieło, nie ma lepszego filmu..." czy Ty to czaisz? czy nie ?"

Nic dodać nic ująć.

ocenił(a) film na 9
Lecho1523

"Nic dodać nic ująć."
ale nikt cie nie zmusza do obrażania ludzi

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
UPADLY_WIDZ

ciebie tylko fani, a nas wszyscy

UPADLY_WIDZ

"a czy ktoś tu (!)debilu(!) obraża ?"

:D

ocenił(a) film na 10
UPADLY_WIDZ

Widzisz - dobrze napisane. To teraz odwróćmy sytuację i powiedz tuta wszystkim, jak należy reagować na skrajność reprezentowane przez ciebie, z duża dozą negatywnych emocji? Według tego co piszesz, to niestety postawiłeś się w tym gronie (tylko po drugiej stronie), że tak powiem - strzeliłeś sobie tym tekstem w kolano, dlaczego tego nie zmienisz tylko dalej brniesz w ten ślepy zaułek?

ocenił(a) film na 7
kenexgro

Film jest, głupota ludzka to inna spawa.
Dzieci zapewne nie potrafią zrozumieć że jak ktoś lubi babki z piasku to nie musi lubić wszystkich innych którzy te babki też lubią.

ocenił(a) film na 9
SzokkuTasa

mój wierny giermek wymknął się spod kontroli

plantum

Wyjaśnijmy sobie coś. Jestem niezależny i nie jestem żadnym giermkiem. Jeśli uważałeś że zawsze będę się z tobą zgadzał to byłeś w błędzie.

ocenił(a) film na 6
kenexgro

taa.. bo osoba dająca 10/10 i pisząca "ci co nie lubią Avka - wysrajcie się" nie jest uznawana za trolla..
podwójne standardy :|

ocenił(a) film na 9
diana6echo

a osoba wyzywająca ludzi od idiotów bez podania powodu nie jest uznawana za trolla.....

ocenił(a) film na 10
diana6echo

Jeden napisze o filmie i swoich odczuciach, inna osoba zacznie się popisywać - zjawisko nie do uniknięcia. Ale generalizowanie tego to niezbyt dobre posunięcie - szczególnie wypominanie wszystkim, że jeden zachował się niegrzecznie. Działa to w dwie strony i w zasadzie zdrowym odruchem jest przywoływanie do porządku zarówno sceptyków, jak też sympatyków.

ocenił(a) film na 6
NommaD79

przywoływanie do porządku jest nic nie warte - lepiej świecić przykładem, ale ty wolisz z tego co widać wdawać się w bezcelowe pyskówki, bo wychodzisz z założenia, że nie warto się starać...

ocenił(a) film na 9
diana6echo

to ty wolisz wdawać się w kłótnie

diana6echo

I kto to pisze? xD

ocenił(a) film na 6
kenexgro

ja - a co? miałeś odmienne wyobrażenie mej osoby? :)

ocenił(a) film na 9
diana6echo

sama zacznij świecić

ocenił(a) film na 6
plantum

ja nie muszę :)

ocenił(a) film na 9
diana6echo

to siedź cicho

ocenił(a) film na 6
plantum

a ty się wyloguj :)

ocenił(a) film na 9
diana6echo

po co? dlaczego? :>

diana6echo

Przecież nie napisałem w temacie "antyfan = troll".
Użyłem sformułowania "antyfan" aby określić przeciwieństwo fana.

ocenił(a) film na 6
kenexgro

"antyfan" w domyśle oznacza osobę, która nie darzy zbyt pozytywnymi odczuciami pewnego obiektu kultu ;)

diana6echo

Bez przesady. Ten film nie jest dla mnie Bóg wie czym ;)

ocenił(a) film na 6
kenexgro

czytając niektóre twoje wypowiedzi można odnieść zgoła odmienne zdanie :)

diana6echo

Omijaj temat "Arcydzieło" czy jakoś tam. To - muszę się ponownie przyznać - była eksperymentalna prowokacja ;)

"czytając niektóre twoje wypowiedzi można odnieść zgoła odmienne zdanie :)"
Czytaj ze zrozumieniem :P

ocenił(a) film na 6
kenexgro

czytam, odnoszę się do twojej wypowiedzi powyżej :)

ocenił(a) film na 10
diana6echo

"obiektu kultu"

Nie przesadzasz odrobinę...?

ocenił(a) film na 6
NommaD79

tak, generalizuję, ale jako stały bywalec deviantartu mam ku temu powody :)

ocenił(a) film na 10
diana6echo

To nie generalizuj, bo powodów nie ma. Do kultu tutaj jeszcze daleko i może pojawi się gdzieś jednostkowo.

ocenił(a) film na 6
NommaD79

napisałam przecież: "jako stały bywalec deviantartu mam ku temu powody"

chyba, że użyte przez ciebie słowo "tutaj" odnosi się do tego forum - to tak, kult wygasa, zostało jedynie kilku fanatyków, którzy więcej krzyczą niż robią, ale robią wystarczająco dużo hałasu by ktoś postronny uznał ich za wariatów i fanatyków ;)

ocenił(a) film na 9
diana6echo

hmmm

mam nadzieję że nie uważasz mnie za fanatyka

ocenił(a) film na 6
plantum

nie, ty jesteś jedynie trollem :)

ocenił(a) film na 9
diana6echo

oo.. jak dobrze. o jak dobrze.
miło to słyszeć, dzięki że potrafisz mnie podnieść na duchu

ale przecież tobie to nie przeszkadza, prawda?

plantum

Jesteś fanatykiem, i trollem i prowokatorem.

Lecho1523

Jeżeli używasz spójnika "i" to nie stawiaj na litość boską przecinka. W szkole nie nauczyli cię interpunkcji?

( Ach, wspaniałe uczucie ;D )

ocenił(a) film na 9
kenexgro

ahahahahahahhahahahahahhahahahahahahahahhahahahahahahahahaha hahhahahahahahahahahhahahahahahahahahaahhahahahahahahahahaha hhahahahahahahahahahahahhahahahahahah

Kenexgro 1:0 Lecho

Fuck Yea....

ocenił(a) film na 7
plantum

Pewnie teraz robicie zrzutkę na piccolo z kenexgro i będziecie oblewać "zwycięstwo"

@kenexgro
To zdanie prawidłowo powinno wyglądać tak:

Jesteś fanatykiem i trollem, i prowokatorem.

Przecinek został postawiony w złym miejscu więc to co napisałeś nie jest od końca prawdą.

ocenił(a) film na 9
SzokkuTasa

czuję się obrażony di..... Szokukutasa....
a tak właściwie to nie bardzo

plantum

Chyba 1:100

Kenexgro - Lecho

ocenił(a) film na 9
Lecho1523

wróciłeś ;)

powiedz coś, tak mocnego żebym nie wstał. ;P

plantum

Chciałem dać ci przykład i pisać tylko wtedy gdy to konieczne lub poruszany jest mój temat. A ciebie dalej jest wszędzie pełno...

ocenił(a) film na 9
Lecho1523

hm... dobra rada. dzięki - zobaczę co da się zrobić

PS: ty przynajmniej mówisz co byś chciał.
a diana potrafi tylko się denerwować.

ocenił(a) film na 9
Lecho1523

ale w wątkach krzyzaka, seasmusa mnie jakoś mało.....

wiec wcale nie jestem wszedzie,

zapisz to na +

ocenił(a) film na 10
kenexgro

Sporo osób ma swego rodzaju konflikt odczuć i widać kłopot z nazwaniem tego i odnalezieniem się w tym. Łatwiej jest pisać o czymś w negatywnym wydźwięku, taka natura ludzka. Te sprzeczności wewnętrzne są mało komfortowe i podświadomie budzą lekką irytację - trzeba nauczyć się z tym sobie radzić, co nie jest aż takie trudne.