7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823995
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Na film Avatar zabierałem się z nadzieją na niesamowite efekty, które żeczywiście były cudowne, ale i tak spotkało mnie spore rozczarowanie. Po prostu fabuła strasznie płytka i przewidywalna do bólu, Cameron mógł się w minimalnym stopniu do tego przyłożyć, jak widać scenarzysta z niego kiepski. Jednak bardzie mnie martwi w którą stronę teraz pójdzie kino? W totalne efekciarstwo? Jak widać strasznie szybko Avatar znalazł się na 18 miejscu w naszym pseudo-rankingu. Boję się że za 50 lat efekty jak w Avatarze będą codziennością, a ludzie już nie bedą kompletnie zwracać uwagę na fabułę bo wystarczą im olśniewające efekty w 3d. Pożyjemy zobaczymy, jak na razie Avatar dostaje ode mnie 6/10.

ocenił(a) film na 9
Drimek

nie każdy film który ma tonę efektów, jest lubiany przez wszystkich. oczywiście wy wiecie lepiej...

jeśli każdy film potrafił by serwować to co Avatar to bardzo chętnie wydałbym na bilety wszystkie swoje oszczędności, niestety...
niestety to nie wszystko - potrzebna jest jeszcze jakaś genialna wizja która przypadnie do gustu...