Film tak kontrowersyjny, jak suma którą zarobił (i jeszcze nie skończył gdyż na dniach premiera na DvD/BR) Co z tego że nie było oskarowej gry aktorskiej? Co z tego że fabularnie to samo co Oscarowy "Tańczący z Wilkami" ze szczyptą Matrixa i smerfów-plus nachalne (modne ostatnio)ekologiczne przesłanie?
Nie wiem jak wy ale ja chodzę do kina żeby sie oderwać od rzeczywistości, rozerwać itd. I w tych kategoriach ten film oceniam bardzo wysoko, gdyż od Matrixa nic na mnie tak wrażenia nie zrobiło jak Avatar.
"zaź cenzura, w skr. byleś na czymś innym kiedyś w kinie ?"
Skoro ktoś usuwa twoje teksty, to znaczy że należy zastanowić się nad ich treścią - zaperzanie się na ową "cenzurę" to jest dziecinada.
Co do chodzenia do kina na coś innego. Tak - zarówno do multipleksów, jak tez na projekcje w Domach Kultury. Także teatr, opera i filharmonia. Więc do czego zmierzasz?
Miara danego obrazu, jaki przychodzi nam oceniać, są emocje. Tutaj ktokolwiek negujący fakt, że komuś podoba się owy film, a nie powinien, jest po prostu niepoważny. Każdy ma swój pogląd na sztukę, ona jest tworzona dla ludzi, bez nich byłaby niczym.
Ktoś zawsze będzie skandował hasła - ciemna masa nie zna się na tym, czy na tamtym - co z tego? Taką postawą daje tylko świadectwo swej niedojrzałości i tyle.
Dla mnie Avatar jest obrazem wyjątkowym w swej dziedzinie - łączy bardzo dużo innowacji, jak też klasyki - co ciągle jest przytaczane, jako minus filmu, moim zdaniem działa to paradoksalnie odwrotnie. Nomen omen i tak nasza ocena bierze się z tego, jakie wrażenie wywarł na nas pierwszy seans - przy czym każdy mam prawo do swego zdania, ale nie do ubliżania innym osobom.
Nomad JA sie pytałem Turka o to nie Ciebie !! Co mnie obchodzi gdzie Ty chadzasz, chyba że sam masz multikonta...
Koniec świata jest dla was, ludzi, Ja Tytan wszechwładna pozostane jeszcze na długo po końcu świata
"Ja Tytan wszechwładna"
Dobrze kobieto, nie ma sprawy - polatasz sobie w próżni bez filmweba, to pewnie odbije ci już ostatecznie...
Tak pimpuś - sympatycy tego filmu na pewno tę maksymę wezmą sobie do serca i zastosują - złość tobie :D.
co do Cytatu to jeszcze to !
http://www.joemonster.org/filmy/16887/Bezapelacyjnie_do_samego_konca
a swojądrogą to był film... ahh dzis sie już takich nie robi...
W kategorii wizualnej Avatar z pewnością jest przełomem. Z pozostałymi kryteriami bym nie przesadzał.