7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823934
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Avatar to przepiękny, wzruszający, pełen magii i miłości film! Wiem, że są tysiące takich tematów, ale ja po prostu muszę napisać moje odczucia co do tego niezastąpionego filmu!

Neytiri - przepiękna, wojownicza kobieta rasy Navi w 100% pasująca do boskiego klimatu filmu!
Jake Sully - jako Navi był boski!!! Która pani się ze mną zgodzi? :) Jako człowiek też.

Wszystko w tym filmie jest takie IDEALNE! Popłakałam się na przemowie Jake'a i bitwie: Ludzie Nieba vs. Navi. To było makabryczne, a zarazem takie piękne!
Avatar posiada niesamowite przesłanie: niezależnie od tego jakiej rasy jesteśmy - żyjmy w zgodzie, nie podążajmy za pieniędzmi.
Pandora to taka wspaniała planeta, rasa Navi jest perfekcyjna!

KTO SIĘ ZE MNĄ ZGODZI? Piszcie!

Najgorętsze pozdrowienia dla fanów Avatara :)

Burton_Fan

I see you pzdr you witam you

ocenił(a) film na 10
Burton_Fan

Oczywiście pozdrawiam serdecznie bardzo każdego fana- który ( jak ja) ocenił Avatara na 10 z serduszkiem! Najpiekniejsza ocena dla magicznego filmu.

ocenił(a) film na 9
Burton_Fan

"Popłakałam się na przemowie Jake'a "

ooo... no aż tak mocno mnie nie uderzył ale mimo wszystko zasługuje na 10!

ICU

ocenił(a) film na 8
plantum

Ja uwielbiam takie przemowy, poruszają mnie strasznie ;)

ocenił(a) film na 10
Burton_Fan

Proste ale silne uczucia, jakoś tego brakuje w socjologicznych i psychologicznych pasztetach - dlatego to daje taki efekt, trafia do człowieka.

NommaD79

No właśnie. Ile to już się patrzyło na dramaty albo strzelaniny. Avatar jest magiczny bo w prosty ( czyli dla każdego zrozumiały ) sposób przekazuje emocje. I to jest jego wielką zaletą.