7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 824125
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Oskary

ocenił(a) film na 6

I tutaj potwierdza się moja teoria, że oskary dostają najlepiej wypromowane filmy. Ale co do samego filmu:
Nienawidzę rzeczy przewidywalnych. No bo po co coś oglądać, jak ma się przeczucie, jak to się skończy. Widzę Jacka i tą córkę przywódcy Navi. Uratowała go itp, więc tak jak w każdym amerykańskim filmie się pokochają!
Dobrze, później straszna wojna. Jednak w amerykańskich filmach słabsi oczywiscie wygrywają. nie tyle słabsi, co po prostu określani jako DOBRZY bo chcą zachować jak tam jej? Aaaa Pandora. chcą zachować pandorę. Przyjaciele oczywiście zostali, wrogowie odeszli skuruszeni. Typowy amerykański film, przewidywalny, dziecko dolara i marketingu. Efekty były niezłe, ale to nie ratuje filmu.

ocenił(a) film na 7
plague

Masz racje i się zgadzam ale jakis fan ci odpowie że tak właśnie miało być.Rozumiem że historia prosta by trafiła do szerszego grona widzów i by sie zbytnio nie wysilać oglądając go.

Jak na film zrobiony za taka kasę zawiódł moje oczekiwania gdyż spodziewałem się czegoś co jeszcze nie widziałem a wyszło wiadomo co.

''I tutaj potwierdza się moja teoria, że oskary dostają najlepiej wypromowane filmy.''- tu się nie zgodzę bo wystarczy spojrzeć na The hurt locker który zmiażdżył Avatara a nie było o nim praktycznie nic słychać do czasu wręczenia nagród.

ocenił(a) film na 6
helsinger

czasami zdarzają się takie przypadki, mam nadzieję, że będzie tak coraz częściej

ocenił(a) film na 10
plague

To według Ciebie, jak to powinno wszystko wyglądać? Odwrotnie, w odniesieniu do tego, co większość uważa za słuszne?

ocenił(a) film na 1
NommaD79

jaka wiekszoc? te multikonta fanatycznych fanów ?

ocenił(a) film na 10
UPADLY_WIDZ

Pimpek, kompletnie nie zrozumiałeś kontekstu wydawałoby się już banalnie prostego stwierdzenia. Człowieku, weź się w garść... Specjalnie dla ciebie objaśnię najprościej jak się da (chociaż pewnie i tak nie załapiesz): Autor tematu powiedział, że dla niego pozytywna strona (uznane przez większość społeczeństwa) nie powinna wygrywać, a związek dwóch osób nie powinna zaistnieć (doszukując się tutaj jakiejś osobistej formy parafrazy autora tematu w odniesieniu do treści filmu, niezwykle wybiorczo traktowanej, gdzie ów autor abstrahuje od kontekstu praktycznie całości obrazu). A moja dygresja była ukierunkowana odnośnie faktu, że generalnie przyjęło się, iż zdrowy psychicznie człowiek solidaryzuje się z niesłusznie krzywdzoną stroną i chce, aby owa strona odniosła nie jakieś zwycięstwo, tylko by sprawiedliwości stało się zadość. A ty wyjeżdżasz z jakimiś multikontami, już naprawdę masz zryty beret tymi swoimi animozjami i chęcią popisywania się własnym cynizmem i dziecinną przekorą (w zasadzie młody wiek ma swoje prawa).

NommaD79

Perfekcyjnie udajesz inteligencje i dojrzałość.

ocenił(a) film na 10
dawo160496

Nie muszę, ale skoro sam chcesz uchodzić za takiego używając pustosłowia i złośliwego ogólnika bez uzasadnień... Poczułeś się czymś urażony, czy tylko chcesz się popisać przed kimś?

ocenił(a) film na 4
NommaD79

Ty masz chyba jakąś fiksację analną z tym wiekiem! Pewnie chodzisz do jakiegoś osranego gimnazjum, przychodzisz na forum i grasz inteligentnego, tylko przed kim!? MY CIE MAMY W ******

ocenił(a) film na 10
Marcinekk

W czym?

ocenił(a) film na 6
NommaD79

Oczywiście, że większość się liczy. Ale... Myślę, że Oskary powinny dostawać filmy nie banalne i oryginalne. A nie wiem, może nie lubię filmów o miłości, bo jeszcze nie nie doświadczyłam tego cudownego uczucia.

ocenił(a) film na 10
plague

Co to jest film niebanalny i oryginalny? Sprecyzuj to.

ocenił(a) film na 6
NommaD79

To taki, którego nie przewiduję głównych wątków.

ocenił(a) film na 10
plague

No to chyba trochę za mało, można oglądać coś pogmatwanego, ale akurat sama koncepcja w konsekwencji nie będzie jakaś specjalnie wyszukana. Owszem, może to być jeden z wielu czynników, niemniej według mnie powinno na to składać się dużo więcej. Film to jest bardzo złożony twór.

plague

100% prawdy potakiej akcji marketingowej i tylu pochlebnych opiniach spodziewałem się czegoś więcej.

ocenił(a) film na 4
plague

Zgadzam się