7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823766
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

PROSZE O UWAGE

ocenił(a) film na 7

to nie jest zadna prowokacja prosze was abyscie wpisywali tu filmy LEPSZE od avatara rozne gatunki z roznych wzgledow ale waszym zdaniem lepsze

cinek8107

It's a Wonderful Life

ocenił(a) film na 7
AlmostGreen

dzieki wam mozna znalezdz lepsze filmy od filmu wszechczasow dzieki serdeczne bo pare mi umknelo i prosze o wiecej

ocenił(a) film na 10
cinek8107

Imperium Słońca np.

EwaMonika

Brawo! To naprawdę jeden z filmów, który zrobił na mnie niesamowite wrażenie. Tylko czy Avatar rzeczywiście jest tak dobry żeby jako kontrprzykłady dla niego podawać taką rewelacyjną klasykę, jak Imperium Słońca?

ocenił(a) film na 7
Doktor_Celulitis

o zapewniam cie ze znajdzie sie masa ludzi ktorzy uwazaja ze jest odwrotnie i zaden z tych filmow nie jest godny avatara oczywiscie niemaja racji mialy byc lepsze klasyka czy nie ale lepsze i sa

ocenił(a) film na 10
Doktor_Celulitis

Ja nie wiem czy warto, ale Imperium słońca jest u mnie w żelaznym repertuarze od wielu lat, a obecnie zachwycam się Avatarem, Czy będę się zachwycać za lat 10 - nie wiem:)

ocenił(a) film na 7
EwaMonika

ja uwazam ze magia avatara bedzie krutka technika idzie do przodu a w tym filmie tylko to mozna podziwiac

ocenił(a) film na 10
cinek8107

Według mnie nie tylko technika, ale to juz pisałam w innych wątkach, więc powtarzać sie nie będę.
Pożyjemy zobaczymy.

ocenił(a) film na 7
EwaMonika

moim numerem 1 jest gorączka zawsze chcetnie ogladam ten film doskonaly

ocenił(a) film na 10
cinek8107

A ja nie mam numeru 1 - zresztą jak wejdziesz na moją stronkę zobaczysz w jakich kategoriach traktuję filmy.

ocenił(a) film na 7
EwaMonika

wiemm juz w czym gustujesz podpisuje sie pod tym

ocenił(a) film na 7
cinek8107

co do mumii to hmmmm kino bambino bez obrazy

ocenił(a) film na 10
cinek8107

A nie jest to zbyt pochopne? Wszka uchodze tu za ciemną masę i plebs.
Avatar mi się bardzo podobał. Więcej grzechów nie pamiętam:)

EwaMonika

Różne gatunki i różne powody? W takim razie wszystko jest lepsze od avatara, który jest słabym filmem o bzdurnej fabule, zrobionym tylko dla pokazania efektów specjalnych. Na szczęście Cameron nie dostał oscara za reżyserię, to już by było przegięcie.

ocenił(a) film na 7
aiello

ale ja nie wyzywam ludzi za to ze im sie cos podoba czy nie wolna wola tylko mnie wyzywaja chociaz napisalem ze dobry i przegiolem

ocenił(a) film na 7
cinek8107

a co ty chhcesz od martwicy hihihihi arcydzielo

ocenił(a) film na 10
cinek8107

nie przejmój się - kolega pmp(numerek) jest chory, jak nie zwraca się uwagi na jego pisaninę, bo tak bardzo pragnie być w centrum zainteresowania.

cinek8107

Właściwie wszystkie filmy z Pacino są hitami. I to jest właśnie kolejna rzecz, której Avatar nie miał - dobra obsada. Dla mnie fabuła + obsada = 60% oceny filmu.

Wracając do tematu. Ten sam aktorski duet: Zawodowcy

Doktor_Celulitis

- pilp fiction

- inladn empire

- candy (australia)

- manhattan

- jackie brown

- paranoid park

- słoń

nowy tarantino tez jest dobry. a Avatar jest zrobiony na zasadzie robienia efektów sepcjalnych i dodania fabuły a nie na odwrót, a szkoda

aaron_pay

"nowy tarantino też jest dobry"
Moim zdaniem Oscar za najlepszy film należał się właśnie Bękartom. Dobrze, że przynajmniej Ch. Waltz zgarnął zasłużoną statuetkę.

Ech te niezapomniane dialogi: "Riwederczi" :)

ocenił(a) film na 10
cinek8107

Avatar w pełni zyskuje na uznanie i szacunek wg mnie bardzo dobry fil.ale pozwole dodac od siebie pare filmów które wg mnie zyskuja na uznanie.
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona,Joe Black ,Wywiad z wampirem ,"Gladiator","Piekny Umysł,Podziemny Krąg,Pianista,Forest Gump,Siedem,Truman show,Prestiż,Pamietnik,Donnie Darko,apartment,zielona mila,American Beaty,Miasto Gniewu, Dom nad jeziorem,Słodki listopad,Adwokat diabła ,Szósty zmysł,Buntownik z wyboru,Siedem dusz,"Efekt Motyla<ale tylko 1 bo była rewelacyjana>,Skazani na Shawshank (1994) Skazani na Shawshank,Miasto Aniołów, i jeszcze wiele wiele innych:)

ocenił(a) film na 9
cinek8107

Zabójcze klowny z kosmosu.
Arcydzieło!

ocenił(a) film na 7
cinek8107

dziekuje wam napewno obejze pozycje ktore mi umknely

ocenił(a) film na 4
cinek8107

Te i wiele innych filmów są lepsze od Avatara
Skazani na Shawshank Forrest Gump Lot nad kukułczym gniazdem Zielona Mila Ojciec chrzestny II Pulp Fiction Leon zawodowiec Milczenie owiec Podziemny krąg Lista Schindlera Braveheart - Waleczne Serce Siedem Gladiator Więzień nienawiści Król Lew Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia Chłopcy z ferajny Władca Pierścieni: Powrót Króla Requiem dla snu Władca Pierścieni: Dwie Wieże Szeregowiec Ryan Człowiek z blizną Dwunastu gniewnych ludzi Pianista Dobry, zły i brzydki Gran Torino (2008) Amadeusz Czas Apokalipsy Edward Nożycoręki Pamiętnik Gwiezdne Wojny: Część V - Imperium kontratakuje Miasto Boga American Beauty Piękny umysł Gwiezdne Wojny: Część VI - Powrót Jedi Gorączka Życie jest piękne Obcy - 8. pasażer "Nostromo" Łowca jeleni Zapach kobiety Przekręt Seksmisja Szósty zmysł Terminator 2: Dzień sądu Pluton Poszukiwacze zaginionej Arki Taksówkarz Dawno temu w Ameryce Siedmiu samurajów Buntownik z wyboru Mechaniczna pomarańcza Shrek Bękarty wojny Indiana Jones i ostatnia krucjata Sami swoi Wywiad z wampirem Za wszelką cenę Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły Stowarzyszenie Umarłych Poetów Łowca androidów Marzyciel Miś Człowiek w ogniu Co gryzie Gilberta Grape'a Mroczny rycerz Adwokat diabła Psychoza Trainspotting Porachunki Matrix Obcy - decydujące starcie Święci z Bostonu Życie Carlita Przerwana lekcja muzyki Wściekłe psy Jak rozpętałem drugą wojnę światową K-PAX Siedem dusz Wszystko za życie Filadelfia W pogoni za szczęściem Pełny magazynek Blow Pół żartem, pół serio Monty Python i Święty Graal Donnie Darko Cinema Paradiso Dług Rain Man Helikopter w ogniu Ojciec chrzestny III Skrzypek na dachu Żywot Briana Truman Show

ocenił(a) film na 1
zawias_16

lepszy film od tego shita to np. obcy decydujace starcie jak na ironie tego
samego rezysera ;]opuscil sie chlop ;/

ocenił(a) film na 7
gepa3

zawias ale nawymieniales/as dzieki sporo tych lepszych filmow

cinek8107

Na IMDB.COM jest top 250 filmów. Jest to najbardziej obiektywny portal filmowy który znam. Można tam znaleźć naprawdę wiele świetnych filmów.

ocenił(a) film na 1
AlmostGreen

No widzisz Green83, avatar popularności ma za dużo, a nasze rodzime produkcje leżą.
Proponuję to:
http://www.filmweb.pl/topic/1337947/Good+things+come+to+those+who+wait.html

ocenił(a) film na 7
DoomsWeek

a scherlock holmes to dopiero kinobambino czym wy sie jaracie ludzie

cinek8107

Jak na Ritchiego to słabo, jednak Porachunki i Przekręt pozostaną dla mnie najlepszymi jego dziełami. RocknRolla już lepszy od Holemesa.

ocenił(a) film na 5
cinek8107

"Ojciec chrzestny" !!!