być tacy ślepi!! nie patrzcie na ten film jako film dla rodziny, o niebieskich ludzikach! o efektach specjalnych i technice 3d!! popatrzcie na niego od innej strony!!! popatrzcie co pokazuje!!! jakie wartosci! jaka naga prawde o wojnach o checi zysku agresi wyniszczajacej checi władzy!! popatrzcie na te wartosci! skoro wielu uważa sie za wielkich krytyków!! to czemu tego w tym filmie niedostrzegliśćie??
Chociaż emocje troszkę poniosły autora tematu - mogę się zgodzić z jego stanowiskiem.
jest dokładnie tak jak piszesz , tylko nie wiem czemu mało kto to zauważa ... tępota w naszym kraju jest i tylko narzekać potrafią :(
Koper - jak nie masz absolutnie nic do powiedzenia, to zwijaj się do łóżeczka, jest już po dobranocce i wszystkie dzieci powinny spać. Zerknij na zegarek.
koper6 a ty byś pewnie chciał, żeby zamiast Woringtona był Zac Efron, na'vi byli różowi i bronili nie drzewa, lecz jakiegoś amerykańskiego liceum
buahaha. i znów wspaniały wieczór. wiedziałem, gdzie wejść żeby poprawić sobie humor. kocham ad personam. zwłaszcza na podstawie wypowiedzi (a w zasadzie jej braku), na podstawie której nie można wyciągać w zasadzie żadnych wniosków o jakiejś osobie. a jednak są wyciągane. kocham takie postawy <3<3<3 jesteście słitaśni. buah buah.
Nom, mówi o tych komunałach i co z tego? Zmienił świat i wojny ustały, tyranie chylą się ku upadkowi? Jakoś tego nie widzę.
no własnie wiekszosc to taka tepa masa jak ty dlatego swiat jest do dupy!!! ale fajnie ze jest ktos kto potrafi nam to uświadomic!! a razcej wam!
Czemu chłopakowi jedziecie?? Jeśli ktoś idzie do kina na film żeby zobaczyć lub dostrzec przesłanie to jest hipokrytą do entej potęgi, toć to masturbacja....jak mi się chce pić to piję wodę, ale przeciez piwo tez gasi pragnienie...kiedy ludzie sobie uswiadomią ze avatar to maszynka do robienia HAJSU, a nie film, ktorego celem jest przeslanie???
Jezuuuuuu
Chory kraj dla chorych ludzi.
każdy film to maszynka do robienia kasy !!!!!
Nikt mądry nie wyda pieniędzy na ekipę , plan i kamery po to aby się pobawić 30 minut i wrzucić filmik na You Tube !
A ludzie ktorzy twierdza ze Cameroon spedzil 10 lat na robieniu filmu i pozyskal setki milionow dolarow w celu jego realizacji po to by film nisol przeslanie to niech kurwa zobacza sobie film Giganci czy Noi albioni i dopiero pierdolą takie bzdury.
Ten film to takie Pussy Cat Dolls, tutaj cnotki niewydymki, a tutaj jebane ruchawice.
Film to komercha i tyle w temacie.
"Ten film to takie Pussy Cat Dolls, tutaj cnotki niewydymki, a tutaj jebane ruchawice' hehehehehe;]
Ja nie potrzebuje filmów, żeby mi ktoś to uświadomił, a Ty potrzebujesz? Nie wiedziałeś przed obejrzeniem Avatara, jacy ludzie są zachłanni i źli? Nie wiedziałeś?
Ależ ja to widze,ale podanie tego jest tak pełne patosu ,że ja dziękuje.
Taka typowa papka intelektualna.
Ostatnio zauważyłam ,że fenomen Avatara ma swojego odpowiednika w ksiażkach-czyli słynny Paulo Coelho(którego osobiście nie trafie).
Oba twory dają poczucie obcowania z arcydziełem,a tak naprawde Cameron i Coelho świetnie wyczuli brak duchowego przewodnika.Szkoda tylko ,że podaja to w tak komercyjnej formie.