Witam.
Byłem na avatarze dwa razy gdyż nie wierzyłem w to co widze, film o którym myślałem że będzie niesamowitym widowiskiem naprawdę okazał się słabą historyjką z fajnymi obrazkami.
Początek straszny przez cały film widzimy co można teraz zrobić za bodajże 200mln dolarów. Widzimy tam fajnie przedstawione tereny i to na tyle z fajności. Fabuła ciągnie się niesamowicie powoli i jest tradycyjnie prosta. Co tu dużo mówić poszedłem na ten film dwa razy bo nie dowierzałem że film jest aż tak słaby. Dam nie zasłużone 4/10.
Myślę że przez tą całą burze medialną, oczekiwałem czegoś naprawdę znakomitego, lecz okazało się kompletną klapą. Jednak nie same efekty w filmie się liczą.
Hmm, Muszę przyznać że nie zgadzam się z autorem tematu: nie uwazam zeby avatar byl "ponizej oczekiwan" - chyba ze ktos sie nastawil na mega psychologiczne widowisko. Ja kupujac bilet kupowalam sobie wejsciowke na pokaz wizualnego widowiska, nic pozatym - to na szczescie, bo gdyby bylo inaczej pewnie ocenilabym go kilka punktów niżej. Myślę że idąc na taką komercję nie powinno się oczekiwać kina niszowego mówiącego o czymś, który jest inteligentny.
Dla mnie avatar jest "dobry" - bo wizualnie zapiera dech w piersiach i wszystko byloby w porzadku gdyby nie fakt, ze jak w przypadku pustych-pieknych jestesmy oczarowani dopoki sie nie odezwie.
Oglądając zwiastun filmu AVATAR + podpisując do tego reżysera można łatwo wywnioskować o czy to będzie film i czy będzie to ciężki kaliber, czy też zupka mleczna, w sensie łatwy.
Kolega zakładający temat pewnie wyimaginował sobie jak ten film powinien wyglądać i stąd to rozczarowanie. Mało tego film jest familijny, dedykowany od 12+ czyli nie spodziewajmy się tam przekleństw rodem z dnia świra lub innych tym podobnych produktów. Nie możemy też się spodziewać seksu dragów i rock and roll! Wiadomo po trailerze na co idziemy jak i po samym reżyserze który dedykował ten film większemu gronu populacji a mianowicie dzieciakom 12+, czy to tak ciężko pojąc że nie będzie to film z 12 dnami w dwóch różnych wiadrach oglądając zwiastun? Get a life macku325....