7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823897
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Proponuję urządzić małą zgadywankę:

Na dzień dzisiejszy mamy:
Filmweb - 33 miejsce
IMDB - 72 miejsce

Jakie będzie miejsce Avatara za miesiąc? Czyli 12.05.2010 (odkopię wtedy temat i zobaczę kto miał rację)

Ja obstawiam:

Filmweb - 40 miejsce
IMDB - 76

ocenił(a) film na 10
AlmostGreen

Green no, sory ze walne taki niemiły komentarz, ale kogo to obchodzi?

anniepat

No właśnie, kogo to obchodzi? Avatar z czasem będzie spadał i dobrze, bo na 33 miejsce na pewno nie zasługuje. Zatrzyma się pewnie gdzieś koło 50 i tak już zostanie. Zresztą, co mnie obchodzą jakieś głupie rankingi?

0wner2

Nie będę się powtarzać więc odpowiedź która skierowałem do koleżanki powyżej dotyczy także Ciebie.

ocenił(a) film na 9
0wner2

"Avatar z czasem będzie spadał i dobrze"

jak widać cię obchodzą ;D

anniepat

Oddajesz głosy na filmy anniepat? Więc już masz odpowiedź na swoje pytanie.

ocenił(a) film na 10
AlmostGreen

O ty cwaniaku :P
Oddaję bo patrze na te oceny jak próbuję się zdecydować jaki film odpalić na wieczór (bardziej mnie jednak obchodzi czy jest to 5 z kawałkiem, czy 8 z kawałkiem), ale obstawianie jaka będzie druga cyfra po przecinku wydaje mi się mało emocjonujące.

anniepat

Czyli oddajesz głosy z troski o innych? Żeby ich wybór był także Twoim wyborem? Takiej altruistycznej odpowiedzi to się nie spodziewałem ;)
Ja mimo wszystko bardzo lubię statystyki, a patrzenie jak Avatar spada w dół sprawie mi pewną frajdę :P Albo inaczej - frajdę mi sprawia patrzenie jak moje ulubione filmy lecą do góry ;P

ocenił(a) film na 10
AlmostGreen

No widzisz, takim dobrym człowiekiem jestem :)

Tak jest faktycznie, dla mnie te oceny są użyteczne, bo można z grubsza dostać statystyczną ocenę czy dany film jest wporządku i można na niego tracić czas czy też jest to badziew, który można sobie darować na rzecz innego dzieła. Filmów jest dużo, czasu na oglądanie mniej, jakąś segregację trzeba przeprowadzić niestety. Oczywiście to nie jest reguła, jeśli mam przeczucie lub bliżej nieokreśloną chęć obejrzeć jakiś film to i nawet ocena 5,2 mnie od tego nie odwiedzie.

No ale niech Ci bedzie, obstawiam:
Filmweb 35
IMDB 74

Co dostanę w nagrodę jeśli wygram? :D

anniepat

Ja robię zawsze tak: sprawdzam ocenę na IMDB, sprawdzam ocenę na Filmweb, ewentualnie jeszcze komentarze czytam - chociaż to trochę ryzykowne jest przez spoilerowanie.

Przewidziane nagrody to oficjalne gratulacje oraz pochwała wzrokowa :D

ocenił(a) film na 8
AlmostGreen

Polecam jeszcze sprawdzanie metacritic i/lub rottentomatoes, parę razy zostałem już uratowany :P

ocenił(a) film na 9
AlmostGreen

nie sądzicie chyba że dzieci urządziły sobie zabawę w pierwsze dni,

zachwycony był każdy kto poszedł do kina dobrowolnie,

a po premierze, zaczęli się wypowiadać ludzie których na siłę zaciągnięto do kina, stąd niska ocena.

jestem pewien że mimo to wielu ludzi musi ukrywać swoją niechęć do tego filmu (np. przed szefem w pracy)

dlatego po ciężkim dni wszyscy muszą odreagować posługując się anonimowymi kontami :)

ocenił(a) film na 5
plantum

jaka teoria spiskowa ;)
ja obstawiam że spadnie na 60 miejsce ;)

AlmostGreen

W ramach bycia konsekwentnym odświeżam temat i podaję miejsca na dzień dzisiejszy:
Filmweb - 38
IMDB - 83
-----------------------------------
Obstawiali/ły
anniepat
Filmweb 35
IMDB 74

TOneX
60 domyślam się że chodziło o Filmweb

i ja
Filmweb - 40 miejsce
IMDB - 76 miejsce
-------------------------------
Filmweb spadek 5 miejsc
IMDB spadek 11 miejsc
-------------------------------
Wniosek prosty: multikontowa teoria spiskowa obalona, Avatar po prostu leci w dół.

ocenił(a) film na 10
AlmostGreen

A dlaczego Avatar leci w dół?

Bo ten film obejrzał chyba największy procent populacji ludzkiej niż kiedykolwiek wcześniej. Bo jest szum wokół filmu. Po początkowej fazie ekstazy i zachwytów niższe oceny zaczęli wystawiać ludzie, którzy normalnie gustują w innych klimatach i obejrzeli film ze zwykłej ciekawości o co tyle hałasu.
Moim zdaniem już sama liczba widzów i szum jest najwyższą oceną ;)

anniepat

No tak, w pełni się z tym zgadzam ;) Chodzi mi tylko o to że się utarło na forum - Avatar leci w dół przez multikonta wystawiające same 1. Dodał bym jeszcze: na początku ludzie oglądali film w kinie w wersji 3D, gdzie wrażenia są zupełnie inne niż te po obejrzeniu Avatara na kompie.

ocenił(a) film na 10
AlmostGreen

Nie podobało Ci się 40 dni 40 nocy? :D
No proszę Ciebie, przecież to uroczo przerysowana, lekka komedia o męskim popędzie :P

anniepat

40 dni 40 nicy widziałem około 7 lat temu, może gdybym obejrzał teraz to ocena była by inna. Ale jedna rzecz na pewno się nie zmieniła, Josh Hartnett strasznie mnie irytuje jako aktor, i to przez niego zaniżyłem ocenę ;)

ocenił(a) film na 10
AlmostGreen

Spoko, to była tylko głupia zaczepka w celu zdrażnienia :)

AlmostGreen

nie utarło się, tylko to była prawda i było to zjawisko na tyle masowe, że redakcja musiała interweniować, teraz to też ma miejsce ale nie w takim stopniu... idiotów nie brakuje, a samo zaniżanie oceny bo film jest w jakimś tam rankingu popularności za wysoko jest również idiotyczne...

Vimo

jeszcze jesienia avatar wroci do kin i wtedy sie okaze.

ocenił(a) film na 10
Vimo

"było to zjawisko na tyle masowe, że redakcja musiała interweniować,"

Hehe pamietam ile sie musielismy nameczy zeby redakcja interweniowala :P

ocenił(a) film na 10
AlmostGreen

Czy to naprawdę takie wazne na jakim jest miejscu???
Masz z teog jakieś osobiste korzyści, ze Cię to tak zajmuje?
Po jakiego grzyba przejmować się takimi drobiazgami?