7,4 822 tys. ocen
7,4 10 1 822305
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Czy Playstation 4 i X Box 720 pociągną taką grafikę ?

Tylko serio odpowiedzi proszę. he he

ocenił(a) film na 10
Jestem_Hardkorem

Odpowiedź dla "hardkora":
TAK. Konsole następnej generacji będą zdolne generować grafikę PORÓWNYWALNĄ z tym co można zobaczyć w tym filmie, oczywiście ujmując to w ramy max rozdzielczości określonej standardem HDTV czyli 1080p. Nie sądzę zresztą żeby za 5 lat ludzie w domach mieli ekrany kinowe ;)
W tym momencie wszystkich "specjalistów" proszę o nie doklejanie kolejnych komentarzy odnośnie ray-tracingu i innych zaawansowanych metod tworzenia grafiki 3D na potrzeby filmu. W świecie gier grafikę tworzy się ZUPEŁNIE inaczej co nie znaczy, że uzyskane efekty nie mogą być podobne. Nie liczy się metoda a efekt. W chwili obecnej mój Radeon HD4850 do spółki z resztą bebechów mojego PC jest w stanie wygenerować grafikę znacznie wyższej jakości niż to co do połowy lat 90tych robiono w LightWave`ie na potrzeby filmów i seriali s-f. Gdy kupowałem Permedie 2 w życiu bym nie pomyślał, że ewolucja sprzętu i gier spowoduje, że za 6 czy 7lat zagram Far Cry.
Postęp jest obecnie tak szybki, że sceptycy zwykle się mylą ;)

Torin

A tak wogóle to nie można porównywać xbox 360 z playstation 3, ponieważ obie konsole generują to samą grafikę różnica jedynie jest w napędzie. Playstation 3 ma więcej rdzeni w procesorze - xbox 360 mniej, xbox 360 ma wydajniejszą kartę graficzną - playstation 3 mniej, playstation 3 ma więcej pamięci RAM - xbox 360 mniej ale bardziej wydajne więc wszystko się =. A co do Avatara gra jest juz prawie ukończona.