Pierwszego dnia sprzedaży nabywców znalazło 1,5 miliona sztuk płyt Blu-Ray. Poprzedni rekord należał do Mrocznego Rycerza, który pierwszego dnia "sprzedał się" w 600.000 kopii... Outstanding :)
http://www.hollywoodreporter.com/hr/content_display/news/e3icc341acc4f9c061e5afe 8a406e552751
"pewnie większość myślała że kupiła 3D"
Ci co kupili Avatara na BD na pewno nie są kretynami takimi jak ty (i pimpuś)i na pewno wiedza co kupują ...
Ogółem to nie jestem fanem tego filmu ale wczoraj oglądałem płytę blu-ray i
jestem pod wielkim wrażeniem , jakość po prostu miażdży , to zdecydowanie
najlepiej wyglądający film jaki widziałem w Full HD , jakieś dwie godziny
temu nabyłem w MM swoją kopię (koszulkę musiałem wymęczyć hehe) i dzisiaj
moje kino domowe przeżyje wstrząs heh , pozdrawiam wszystkich
Sztocky a czy przypadkiem matka zabroniła ci siedzieć przy internecie bo się gorączkujesz?
Avatar znów pokazał, że jest ponad wszystko to co do tej pory stworzyła światowa kinematografia. Ciekawe jakie otwarcie miałby Ojciec Chrzestny na BR, 10 sztuk? Hahhaha
Brawo - Avatar miażdży !!!
No nie... biorąc pod uwagę poziom innych avatarowych prowokacji, to nie ma się co czepiać :)
było do przewidzenia, że będzie cieszył się i BD takim samym powodzeniem jak film. Można było by obiektywnie rzecz ujmując powiedzieć, cytując największych "muskowcuf" tego forum film był przereklamowany i dlatego te ciemne masy polazły jak owieczki na rzeź. Sprzedaż płyt tylko potwierdza fakt, że jak zwykle pajace nie mieli racji, nic w tym dziwnego, film jest wart każdej swojej minuty. Nie ma wielu pozycji do których bym tak chętnie wracał ... a już HD z DTS-em robią miazgę w tym filmie. Zobaczymy jak to będzie w 3D.
Kopiują idioci BD na matroske ale nie wiem po co, i tak tego na razie nic nie ciągnie poza min dwoma rdzeniami 3GHZ i porządną karta graficzną. Wydanie kilkunatu zeta na rapida aby to pociągnąć to już debilizm wtórny, no chyba że dla kogoś czas to nie pieniądz i co godzinę ciągnie jeden pliczek po 100 czy 200 mega żeby to na monitorku obejrzeć lub kombinować podłączając swoje ZX Spectrum do Neptuna (kto ma więcej niż 10 lat wie co to)
Czegoś takiego na BD nie można przegapić.
Trzeba będzie dekady jak sądzę aby cokolwiek dogoniło Avatara. Poza tym pierwszy już nikt nie będzie, reszta to popłuczyny po Avatarze.