Pomysł teleportacji z komory do Pandory zapożyczony z innych filmów(choćby z matrixa)
dużo jest podobieństw do matrixa. Ale musisz przyznać że 3 metrowe niebieskie koty są bardzo oryginalne....
z kota to tylko uszy i ogon...cała reszta Na'vi to ludzkie odbicie w błękitnej skórze(z dodatkiem drożdży) więc powalającej oryginalności nie dostrzegam
twarz jest niezwykła, oczy nie są przecież typowo kocie - to chyba lepsze niż oryginalność w postaci macek, kudłów lub innych dodatków....
sam jesteś teleportacja ..... pozatym gratuluje jesteś pierwszy który to odkrył ...
masz lepszy pomysł na nazwanie owego procesu znawco? "poza tym" a nie "pozatym" to jak widać odkryłem przed tobą
Raz - Nazwałbym to zdalnym sterowaniem , wkońcu teleportacja to przenoszenie obiektów , świadomość zaś nie jest obiektem .
A dwa - nie szpanuj ortografią ... bo to straszny suchar .
po pierwsze - sterowanie avatarem było możliwe tylko wtedy kiedy doszło do przeniesienia świadomości z jednego ciała do drugiego...więc zdalne sterowanie to nie określenie które miałem na myśli
poszperaj jeszcze trochę w Wikipedii z łaski swojej i daj znać kiedy dowiesz się jak nazywa się fachowo przeniesienie świadomości z jednego ciała do drugiego
po drugie - straszne to jest twoje zadufanie...
Czytaj uważnie , napisałem "nazwałbym" . Dodatkowo sam sobie odpowiedziałeś - słowo "przeniesienie" pasuje jak najbardziej , imo nawet dużo lepiej niż teleportacja .
po drugie - przestań jęczeć
Coś jest nie tak z twoim rozumowaniem skoro nazwałbyś proces przeniesienia(teleportacji) zdalnym sterowaniem, bo bez pierwszego nie może dojść do drugiego.
po drugie - stul wreszcie pysk kmiocie.
Poczekaj jeszcze na odpowiedź, scenariusz powstał już w 1994 więc niemożliwe żeby Cameron ściągnął cokolwiek z Matrixa.
Dla mnie to jest zdalne sterowanie . Natomiast jak już upierasz się na transfer świadomości , to jest to przeniesienie - a na pewno nie teleportacja . Twoje rozumowanie widać nie ogarnia takiej oczywistości .
po drugie - idź się pierdol
Zanim oplujesz monitor , zobacz to 1.00- 1.10
http://www.youtube.com/watch?v=lh-EoXYjB9g
Nie można tak było odrazu ....
w filmie mówią o zdalnym sterowaniu,
nie przenoszą żadnej świadomości, bo podczas biegu widać że ludzkie ciało jake'a także reaguje.
===
wyobraź sobie jaka to musi być technologia:
na planecie praktycznie bez sztucznych satelit, mają bezprzewodową łączność z avatarami na wiele kilometrów.
poza tym avatary muszą mieć w głowie jakieś chipy.