Ja sobie nie wyobrażam tego filmu na miejscu 55, Szok!!
Jak zacząłem poświęcać mój czas na ten film to myślałem że faktycznie będzie to średni film, a jedynym elementem produkcji jest zachwalana w niebo głosy "grafika" czyli efekty specjalne i połączenie rzeczywistego świata z animacją.
Czemu użyłem słowa grafika, bo w pewnym momencie poczułem sie jak w najlepszej grze komputerowej, brakowało mi jedynie myszki i klawiatury przed sobą!
Wróce teraz do tego co oczekiwałem po tym filmie.
A oczekiwania miałem średnie, aby fabuła była zrozumiała, trochę naparzanki, trochę pięknych widoków no i żeby gra aktorska nie koliła w oczy (i uszy również).
Ale film się skończył, (około 2.5h, bez wytchnienia) i musiałem sobie wytłumaczyć czemu niektórzy tak ostro oceniają ten film!
Po raz pierwszy obejrzałem film totalnie wgapiony w moje LCD.
Filmów obejrzałem krocie, ale zawsze znalazły sie momenty w których, albo nie skupiłem się na produkcji, albo udałem sie do kuchni by zaparzyć kawę.
w tym przypadku było zupełnie odwrotnie, nawet nie wiem kiedy minęły te 2 godziny.
Dobra, nie będę się dalej rozpisywał bo to nie jest recenzja tylko moja opinia.
Film jest bardzo dobry, wielkich błędów nie zauważyłem, ale może jak obejrzę ten film raz jeszcze to może mi coś tam wpadnie w oko.
Tak czy siak zasłużone 8/10 i z niecierpliwością czekam na 2 część!