7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 824049
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

http://video.google.com/videoplay?docid=-241532803911842846&q=james+cameron&hl=e n

ocenił(a) film na 8
unbreakable1_2

świetny filmik, nie mogę się doczekać ^^

Wookie88

Byłem na tych filmach Camerona i te okulary są na dłuższą metę nużące... Całe szczęście, że coś z tym postanowili zrobić ;)

Albertino

czyli oglądając "Avatar" nie będziemy musieli nosić tych okularków?

Krolik_Pudding

Niestety, okulary w "Avatarze" jeszcze będą. Ale jest już technologia, która pozwoli oglądać filmy 3D bez nich.

ocenił(a) film na 8
Albertino

Czy znacie jakieś stronki, gdzie można poczytać nieco na temat technologi 3d w kinie?? Nigdy nie widziałem żadnego filmu w którym zostało zastosowane 3d i szczerze mówiąc, nie mam zielonego pojęcia na czym to polega i jakie wrażenia temu towarzyszą...
Avatara, będzie trzeba oglądać w specjalnym kinie trójwymiarowym, aby zaznać w pełni wszelkich efektów??

CRANK

Tak, ale teraz juz takich kin jest duzo dzieki projektowi cyfryzacji polskich kin ktory mial miejsce w ubeglym roku (nie mówie o imaxie bo tu nie chodzi o to!). Jeszcze rok temu takich kin bylo kilka teraz jest już bardzo dużo (np. w Rybniku są przynajmniej 2). Wiekszosc kin cinema-city oraz multikina maja jedną salę z projektorem cyfrowym, ktore potrafia wyswietlac 3D. Dostaje sie specjalne okulary (NIE zielono-niebieskie tylko lepsze, zrobione z 50 warst szkła), mozesz ogladac kilka godzin film i nie bedzie cie bolec glowa itp. Pinadto jakośc obrazu jest o wiele lepsza dzieki technologii cyfrowej (kina dostają filmy na dyskach twardych, a nie taśmach, jeden film zajmuje chyba kilkaset GB)

jesli chcesz "zaznać w pełni wszelkich efektów" szukaj kina z cyfrowym 3D ;)

Jednak na razie poczekajmy do zwiastuna... ;)

ocenił(a) film na 8
Kazioo

OK, dzięki za informacje. Niestety, najbliższe takie kino mam 40 km od domu :/ Rozumiem jednak, że najlepiej, Avatara będzie oglądać się w IMAX?
Hehe, może to wydać się śmieszne, ale już teraz planuję "wyprawę" na ten film :P

CRANK

Głowy nie dam, ale właśnie chyba nie w IMAX, bo to nie było kręcone starą imaxową kamerą, bo to troche inna technologia. Chociaz pewnie to odpowiednio przekonwertują, ale z drugiej strony imax wywołuje nudności, więc chyba całego filmu w 3D nie puszczą... ja tam jednak pójdę do "zwykłego" kina 3D ;)

Kazioo

"mozesz ogladac kilka godzin film i nie bedzie cie bolec glowa itp"

No nie wiem...po Beowulfie musiałem trochę dojść do siebie:)

Krolik_Pudding

Ja tylko oglądałem w 3D filmy Camerona i w sumie męczące to było trochę doznanie, ale to było dawno, więc obecnie pewnie sprawa wygląda inaczej.

użytkownik usunięty
unbreakable1_2

Pierwszy temat na forum avatara