7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822709
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Uwaga! (Imax, CC)

użytkownik usunięty

Ważne info dla tych, którzy zarezerwowali sobie bilet w Imaxie lub Cinema-city. Przy rezerwacji internetowej od dziś pojawia się taka informacja:

UWAGA: Rezerwacje na film AVATAR prosimy odebrać co najmniej 48h przed planowanym seansem, po tym czasie nieodebrane rezerwacje zostaną automatycznie anulowane.

Jak dla mnie lekka przesada, zwłaszcza że do Imaxa będę jechał specjalnie 120 km.

ocenił(a) film na 5

niezłe jaja. Będe musiał się udać po bilet. Dobrze że mam niedaleko w porównaniu do ciebie.

Adick

Ale się wkurzyłem. Ja jestem z Wrocławia i chcę jechać do Poznania zaraz po świętach w poniedziałek. I co teraz? Miejsca zarezerwowałem jako pierwszy, sala jeszcze była pusta i co teraz? Jak przyjadę do Poznania to będę siedział gdzieś z boku heh nie za fajnie;-(

ocenił(a) film na 7
Rafalek89

Odradzam.
Idź po prostu do Heliosa na Kazimierza.
Nic nie zyskasz w IMAXie na tym filmie.

pozdrawiam
Arek

ocenił(a) film na 9
Arnold_Buzdygan

Gwarantuje Ci że sporo stracisz jak nie pójdziesz do IMAX-u - wiem bo byłem i tu i tu, na premierze w IMAX-ie a potem do zwykłego 3D. Widać że jednak co IMAX to IMAX.Ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma :)

Dzięki bardzo za info! Po weekendzie jadę odebrać bilety!

ocenił(a) film na 10

a co z heliosem? mam nadzieje ze tam nie zrobili takiego glupstwa

ocenił(a) film na 10
jodla007

A czy można jakoś zapłacić przez neta i bilety wydrukować jak ktoś już zarezerwował ? Mam ten numerek rezerwacji i dane.

ocenił(a) film na 10
goodmix

Dziwne bo co dopiero zarezerwowałem biled do IMAX na stronie cinemacity.pl i po rezerwacji żadnej takiej informacji nie wyświetliło.

goodmix

Z tego co widzę na stronie cinema-city to taką możliwość masz tylko jak się wybierasz do Warszawy. W innych miastach chyba można tylko rezerwować i odebrać w kasie kina.

ocenił(a) film na 10
Rafalek89

Ale ludzi w balona zrobili. Jak rezerwowałem bilety to takiej informacji nie było chyba. Przy tych kasach wielkie zamieszanie się zrobi. Przyjadą osoby na seans a tu dupa biletów nie ma, bo kiedy rezerwowały takiej informacji nie było.

goodmix

Dokładnie, będzie masakra ;/

Dzięki za info! Muszę się więc wybrać. Dzięki bogu nie mam aż tak daleko
(chociaż i tak 80km w dwie strony to kawałek :( )

Jak oni sobie to wyobrażają?! ;/
No to mam po imaksie ;((((

Ktoś zna może sposób żeby to obejść? Jakaś rezerwacja telefoniczna itp.? Niestety w imaxie w Katowicach nie da się kupić biletu przez internet ;/

Kazioo

IMAX rządzi 1!!!!!1111

Proponuje zawalić im skrzynkę, wydzwaniać, wykłócać się... Może to coś da. Chociaż wątpię, bo system bywa okrutny.

Ja meila wysłałem. Proponuję innym zrobić to samo:
http://www.cinema-city.pl/index.php?module=contact

ocenił(a) film na 10
Kazioo

Cholera kiepsa sprawa z tymi biletami :| Moi starsi dzisiaj jada do Poznania, jak myslicie wysłac ich po bielety do IMAX`u ? I czy wogóle wydadza im te bilety 14 dni przed premierą ?

ocenił(a) film na 9

Na upartego, jak ktoś ma daleko (tylko tak serio ponad 100km), a idzie na 15:00 do Katowic do Imax, to mogę odebrać wcześniej i później podać przed samym seansem, żeby nie jeździł 2 rzy. :)
Tylko żeby to nie była cała sala, bo 3000 do założenia chyba nie ustukam (zwłaszcza w okresie poświątecznym) ;)
P.S.: Czemu ludzie z Wrocka jeżdżą do Poznania do Imax, jak do Katosów mają autobaną 1,5h?

Ha, dostałem aż 2 różne odpowiedzi od jednego kina na 1 mojego meila ;D
Pierwsza jest optymistyczna, druga już mniej... ale o ile dobrze rozumiem, to jednak spokojnie można odebrać z 30-minutowym wyprzedzeniem. Z resztą przeczytajcie sobie sami:

Pierwsza:
"wprowadziliśmy to jako propozycję dla klientów a nie nakaz. Ostateczny odbiór rezerwacji powinien nastapić na 30min przed seansem.
Na Avatara przewidujemy bardzo dużo chętnych co wiąże się z kolejkami przy kasach . Jeśli ktoś ma możliwość podjechania po bilety wcześniej nie będzie tracił czasu i nerwów stojąc w gigantycznych kolejkach do kas. Zrobiliśmy to z myślą i trosce o naszych klientów.
Oczywiście może Pan odebrać bilety 30 min przed seansem."

Druga (1,5 godziny później):
"dziękujemy za kontakt. Rzeczywiście rezerwacje będą do odbioru wcześniej niż zwykłe 30 min. przed seansem, jednak z pewnością nie pozostałby Pan niedoinformowany. Dzisiaj wysyłamy maila wszystkim zainteresowanym, którzy dokonali już rezerwacji, więc i Pan otrzyma taką informację. Dziękujemy raz jeszcze z podzielenie się z nami sugestią i zapewniam Pana, ze dołożymy wszelkich starań, aby wszyscy klienci zdawali sobie sprawę z tego faktu."

użytkownik usunięty
Kazioo

No cóż, sam pracuję w cinema-city i niestety wiem jak to wygląda. Każdy ma inne informacje, a która będzie ostateczna - się okaże. W sumie nie ma powodów, żeby nie wierzyć w tę pierwszą, dobrą dla nas wiadomość, ale z własnych obserwacji wiem, że można mieć przykrą niespodziankę. Bo w tym oficjalnym komunikacie wyraźnie jest zaznaczone, że 48h przed seansem rezerwacje zostaną anulowane. Chyba że i ta formułka zostanie zmieniona. Wtedy będzie mozna spać spokojnie ;)

Lol! >.< No to klops. Chyba na rowerze pojadę po te bilety...

ocenił(a) film na 9
Tirrathee

@Kazioo & Tirrathee:
Wy idziecie na 15:00 lub 18:00 25-go do Katowic? Jak się okaże, że trzeba odebrać 48h przed, to mogę się zaoferować i odebrać dla Was wcześniej te bilety. Podałbym Wam albo przed seansem o 15, albo po nim (jak już wyjdę) :)
Walcie w razie czego na gg 4553560...

milek29a

Spoko, dzięki wielkie za dobre chęci, ale nie zmierzam nikogo tym kłopotać ;)
(ja idę 27. na 13:30)

Kazioo

Dostałem właśnie maila od Cinema-city i jest wyraźnie napisane, że trzeba odebrać 48h przed seansem najpóźniej, bo potem rezerwacje są anulowane.

ocenił(a) film na 10
Rafalek89

Faktycznie, ja też dostałem teraz takiego maila, w którym jest wyraźnie napisanie, żeby odebrać 48h przed pokazem. Chyba rzeczywiście przewidują ogromne otwarcie i gigantyczne kolejki. Trudno trzeba będzie jechać bo bilecik.

ocenił(a) film na 9
BlAcKMeTaL

Cytuję:

Szanowny Panie/ Szanowna Pani,

bardzo dziękujemy za złożenie rezerwacji na film AVATAR w kinie Cinema City. Jest to długo oczekiwana premiera, dlatego też prosimy o odbiór wszystkich rezerwacji, co najmniej 48 godzin przed planowanym seansem. Nieodebrane rezerwacje zostaną skasowane. Rezerwacje można odbierać w kasach wybranego kina już dziś. Do zobaczenia w kinie!

Zespół Cinema City

AVATAR: Ten film zmieni oblicze kina. Pełnia wrażeń w kinach Orange IMAX, na największym dostępnym ekranie w Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Łodzi i Katowicach.

milek29a

Noo zasadniczo idziemy na 18.00 dwudziestego piątego. Tylko że na razie organizacja mojej wycieczki leży w gruzach: nie mam jak zawieźć ferajny i jeszcze, żeby było zabawniej, na sześć zarezerwowanych miejsc jedzie pięć osób, więc ciągle szukam 'tego szóstego'. Więc póki wszystko nie będzie pewne, nie chcę Ci zawracać głowy. :}

Btw, nie wykluczam, że nikogo na to szóste miejsce nie znajdę. Nie będę na razie odklepywać, nigdy nie wiadomo, co się stanie...

ocenił(a) film na 9
Tirrathee

Przecież można przyjść do kasy i odebrać tylko część zamówienia (nie raz tak robiłem, jak się ktoś wykruszał), a poza tym chyba nie powinno być problemu z chętnymi (może mnie tak wyrwie z butów o 15, że sam będę chciał od razu iść drugi raz :D ).

milek29a

O ile jeszcze będziesz miał czym patrzeć ^^
No ale na razie nic nie obiecuję, a nuż ktoś nam zaoferuje transport skuszony wizją świetnego miejsca... ;)

ocenił(a) film na 9
Tirrathee

Póki co już się wybierm 3x :]
25go Imax przedostatni rząd, 28go Helios 3D z ciekawości i w styczniu jeszcze raz Imax sam środek...
Im więcej czytam, tym bardziej się nastawiam, że ten film zrobi ze mną to, co Pudzian z Najmanem :D

ocenił(a) film na 9

Ale syf, rezerwacja na 26, a do poznańskiego Imax'a ponad 200km, idiotyczne rozwiązanie.

ocenił(a) film na 10
ZeitgeistMovement

"wprowadziliśmy to jako propozycję dla klientów a nie nakaz. Ostateczny odbiór rezerwacji powinien nastapić na 30min przed seansem.
Na Avatara przewidujemy bardzo dużo chętnych co wiąże się z kolejkami przy kasach . Jeśli ktoś ma możliwość podjechania po bilety wcześniej nie będzie tracił czasu i nerwów stojąc w gigantycznych kolejkach do kas. Zrobiliśmy to z myślą i trosce o naszych klientów.
Oczywiście może Pan odebrać bilety 30 min przed seansem."

Dokładnie, kto był na premierze 2012 (dzień niepodległości) i odbierał bilet nawet 1h przed seansem to wie jakie były kolejki. 1,5h czekania, rezerwacja skasowana, miejsca inne, do tego niepotrzebne nerwy i pośpiech.

W sumie to dobre wyjście. Do premiery 2tyg a już widzę półpełne największe sale w wolne dni. Zauważcie, że to są święta. Jedni pewnie zostaną na Kevina w Nowym Jorku, reszta wybierze się na familijny seans do kina...

freepick

Ten list nie ma nic wspólnego z tym, co jest napisane na stronie CC w rezerwacji i co zostało wysłane w meilach? Tutaj jest napisane o "propozycji", a na stronie pisze o "automatycznym kasowaniu", a to ogromna różnica.

Usuwanie rezerwacji 2 dni przed, to rozwiązanie wygodne dla CC, a chamskie dla wielu klientów. Skoro będzie oblężenie to i tak bilety się sprzedadzą, więc lepiej faworyzować klienta, który nie wymyśla, nie rezerwuje niczego, tylko przychodzi przed seansem, kupuje dowolne miejsce, pół tony popcornu i beczkę coli ;/ Dla dobra zżeraczy popcornu, których kino ubóstwia, super promocja! - wypieprzanie kinomanom rezerwacji!
Gdy nadchodzi blockbuster kino zapomina o tych, którzy utrzymują je przez całą resztę sezonu z systematycznych odwiedzin.

Kazioo

Witajcie w życiu.

Zrobię wszystko: napadnę rodzinę, znajomych, będę molestować te, które zabieram feralnego 25.12 do Imaxa, niech błagają, jęczą, grożą i co tylko - bilety ODBIORĘ choćbym miała pieszo do tych Katowic zasuwać. Niech mnie nazywają maniaczką. O.

Odbiór rezerwacji 48 godzin przed seansem ma na celu uniknięcie sytuacji, gdy przed kasami będą stały tłumy na 30 minut przed seansem, i mogą zacząć niektórym klientom puszczać nerwy. IMAX ma ogromną salę, ponadto w każdym CC na Avatara 2D przeznaczane są największe sale, więc teoretycznie może dojść do sytuacji, gdy nawet 1000 osób będzie chciało jednocześnie odebrać swoje rezerwacje, a to trochę trwa.

pozdrawiam - pracownik CC

Mistel

Ja jutro studia więc będę w Kraku, to odbiorę :) właśnie zorganizowałem na szybko zbiórkę kasy wśród kumpli :D na szczęście jakoś się udało i jutro cenne bilety (my precious) będą w mej kieszeni :D

Matt_888

W sumie to dobre wyjście. Do premiery 2tyg a już widzę półpełne największe sale w wolne dni.

Zauważ//////aż dwa tygodnie to wbrew pozorom bardzo dużo/////
Przeciętny zjadacz chleba jeszcze o filmie nie słyszał. A reklama to nie wszystko....dla wielu to pusta migawka

Z Titanicem było np. tak, że to ludzie sami sobie polecali film...i jeżeli ten spodoba się to będzie tak samo....

ocenił(a) film na 8
Matt_888

a ja po prostu zadzwonie lodzi i powiem ze nie bede jechal 180 km zeby odebrac rezerwacje poprosze o zostawienie biletow:) nie widze problemu

Sammy_Jankis

Jak zadziała, to się pochwal.

ocenił(a) film na 10
Matt_888

Poza tym jest jeszcze inna strona medalu. Dwa dni przed seansem to nigdy nic pewnego, a tym bardziej, jeśli już bilety się kupi. Będą święta, przyjedzie do Ciebie jakaś rodzina, albo ty gdzieś jedziesz, a dowiadujesz się o tym w dniu premiery. Normalnie byś nie poszedł do kina, bo biletów jeszcze nie masz, ale gorzej jak już kupiłeś i odebrałeś je dla siebie i znajomych, bo tak ci każe regulamin CC..

CC 24 grudnia jest zamknięte? Czyli ostatecznie 23 będzie można odebrać.. szczerze wątpię o tej kasacji rezerwacji, bo w takim wypadku musieliby zwolnić połowę sali na koszt innych widzów, co byłoby czymś okropnym, gdybyś dowiedział się na miejscu, pół godziny przed seansem, ponad 100km od domu, że twojej rezerwacji nie ma... Zresztą kto podaje swój prawdziwymi email przy rezerwacji online? Ja np. dowiedziałem się o tej nowości z tego tematu.

ocenił(a) film na 8
freepick

wydaje mi sie ze nie ma co panikowac juz mialem podobna sytuacje z koncertem MJ wyswietlanym w multikinie gdzie kasowali rezerwacje dwa dni przed o czym dowiedzialem sie w dniu seansu...zadzwonilem do kina oczywiscie panie kasjerki z uporem jak mantre powtarzaly ze rezerwacje anulowane, bez przyjmowania logicznych argumentow ze nie mialem fizycznie jak odebrac biletow 2 dni wczesniej zeby potem pojechac raz jeszcze na seans...poprosilem o nr do kierownika a w zasadzie menedżera:P i nie bylo zadnych problemow sam zaklepal mi miejsca...regulamin regulaminem to raz, sa rozne sytuacje tym bardziej ze nie mam obowiazku odczytac tego @ mogl nie dojsc etc...w momencie zamawiania bylo wyraznie 30 min...z reszta nie o to chodzi jak wykaze sie inicjatywe powinno pojsc gladko, jak nie - to pojade do katowic bez rezerwacji:P no panic:)

Sammy_Jankis

ja z innej beczki o cinema-city. zauważyliście zmiany w cenach biletów? mówię o IMAX Sadyba gdyż tam mam rezerwację na 25.12.2009

najpierw studencki był po 24PLN, teraz jest po 27PLN, normalny jest w tej chwili po 33PLN!!!

a na stronie oficjalnej orangeIMAX (http://www.kinoimax.pl/index.php?module=cinema&cid=1060) jak byk stoi napisane, że normalny cennik biletów wygląda następująco:

Ceny biletów

* 25 złotych - dorośli
* 21 zł dzieci do lat 12, studenci, emeryci, uczniowie
* 17 zł - dla szkolnych grup zorganizowanych (dzieci i młodzież ucząca się) powyżej 15 osób.

rozumiem, że to film i że premiera. niech bedzie i te 24PLN, ale czemu cenniki zmieniają się z dnia na dzień? 33PLN za bilet normalny jest czystym przegięciem! Jak to się ma do UOKiK?

frshman

Ponieważ kino zastrzega sobie prawo do zmiany repertuaru jak i cen biletów.

ocenił(a) film na 7
Mistel

Witam wszystkich,

Mam podobny problem jak wy. Otoz zarezerwowalem miejsca w warszawskim orange imax dla calej rodziny i uzgodnilismy, ze rezerwacje odbieramy ok. pol godziny przed seansem, jako ze do kina mamy 100km drogi. Czwartkowy mail calkowicie popsul nam plany. I tutaj pytanie: Czy jest mozliwosc odebrania rezerwacji droga internetowa? Z tego, co widzialem jest mozliwosc kupna biletow, ale musialbym wybierac nowe miejsca. Nie zauwazylem opcji odbior rezerwacji. Czy to znaczy, ze ta rezerwacje moge odebrac tylko osobiscie w budynku kina? Z gory dziekuje za pomoc.

Rilianus_

Dzwoń do kina i postaraj się dogadać.

ocenił(a) film na 10
frshman

Dlatego trzeba szybko kupować bilety, kiedy jeszcze nie są takie drogie. Ja
też idę do tego IMAX'a, ale bilety już dawno kupiłem za 24 zł. :P

ocenił(a) film na 8

Mam pytanie czy to jest film robiony w technice 3d Imax ?? tzn będzie taki 3d jak w filmach np. o poszukiwaniu tytanika czy Nascar bądź 3d dinozaury (czy ten film jet robiony pod okulary 3d)) ?????

rasta40

Tak, film będzie w IMAX 3D, czyli w takim samym trójwymiarze jak Opowieść Wigilijna czy w/w filmy. Pozdrawiam.

rasta40

Nie, film nie był kręcony w IMAX 3D.

ocenił(a) film na 8

No cóż. Premiera 25.12. Więc Imax i CC postanowili się zabezpieczyć przed ewentualnymi stratami. Z jednej strony zrozumiałe a z drugiej ( censure).