Ważne info dla tych, którzy zarezerwowali sobie bilet w Imaxie lub Cinema-city. Przy rezerwacji internetowej od dziś pojawia się taka informacja: 

UWAGA: Rezerwacje na film AVATAR prosimy odebrać co najmniej 48h przed planowanym seansem, po tym czasie nieodebrane rezerwacje zostaną automatycznie anulowane. 

Jak dla mnie lekka przesada, zwłaszcza że do Imaxa będę jechał specjalnie 120 km. 

MAM DOBRĄ WIADOMOŚĆ dzisiaj dzwoniłem do katowickiego IMAXa i zapyałem sie co jeśli ktoś mieszka ponad 100 km w jedną strone od katowic, babka odpowiedziała, że wystarcy w dniu kiedy sie ma rezerwacje zadzwonić 7 godz przed i potwierdzić, że się na 125% będzie, a bilety najpóźniej 2 godziny przed seansem odebrać :)
Tu nie chodzi o straty, ale bardziej o znaczne ułatwienie pracy. W dniu premiery filmu 2012 w Krakowskim IMAX-ie kolejki były aż po Fantasy Park (czyli 50 metrowe).
Dodam jeszcze że wszystkim maruderom proponuję zatrudnić się w kinie na kasie i zobaczyć jak to jest od drugiej strony, gdy starasz się jak możesz, a kilkusetosobowy tłum przychodzi odebrać rezerwację w ostatniej chwili, krzyczą na Ciebie, popędzają, komentują jakie to wszystko niezorganizowane itp. Bilety na Avatara można wykupywać już od kilku dni, i mądrzejsi zrobili to już dawno, jednocześnie nam i sobie oszczędzając nerwów.
Oczywiście zawsze istnieje prawdopodobieństwo że nabawimy sie świńskiej grypy a my juz wcześniej odebraliśmy bilet i wtedy klops :D
podbijam :) gdyz w innym temacie jest SPOJLER :) niech tamten spadnie moze niektorym nie popsuje filmu!!!
No to zobaczone :/ ja tez mam 120 km do przejechania i nie ma takiej opcji, żebym specjalnie jechała po bilet 2 dni wcześniej!! Wariactwo. Pozostaje mi helios....
Nie wiem, jak to jest w Warszawie, ale jutro jestem w centrum, więc podjadę do Imaxa i odbiorę ;) Na wszelki wypadek.
Helios to porażka dla kina 3D, nie warto tracić takie dzieła jakim jest Avatar, w takim kinie... 

Było kilka porad powyżej, co z tym fantem zrobić. Pozostaje telefon do kierownika, w którym zawiadomisz o swojej sytuacji (dojazd do kina możliwy jedynie w dniu premiery). Wtedy kierownik, ew. obsługa, powinna te Twoje miejsca zabukować, które osobiście odbierzesz co najmniej kilka godzin przed premierą.. 

Ewentualnie pojedziesz tam w dniu premiery i zobaczysz jak potoczy się zaistniała sytuacja. Takich ludzi jak wy będzie setki, jeśli nie tysiące. Możliwe, że przez to przywrócą rezerwacje, jednak nie można się spodziewać płynnych i krótkich kolejek. 

Przypominam także, że w kinie IMAX w Warszawie możliwe jest natychmiastowe kupno zarezerwowanego online biletu. :)
Taa, zakup biletu 2tyg przed, to równie dobry pomysł, co jego kupno pół godziny przed seansem.
A to ja z moim skarbem. :D 

http://www.otofotki.pl/img12/bi5084_MyPrecious.jpg.html
@ freepick 

czemu w Heliosie 3D to porażka ? Bo się tam zamierzam wybrać ale skoro tak piszesz to nie wiem czy warto sie fatygować 60 km czy już lepiej u siebie w kinie w normalnej wersji obejrzeć
Nie wiem czy to zależy od konkretnego kina, ale wystarczy poczytać informacji na forum o tym kinie. U mnie oraz w 3d (cyfrowy) był nieco zamazany i nieostry, po prostu słabo przygotowany na taką wersję filmu (Opowieść wigilijna).
Postaram się opisać różnice w przypadku Avatara, bo 25-go idę do Imax, a dzień później do Heliosa. Nigdy nie miałem 'ale' do 3D heliosowego (a byłem w trzech różnych i w kilku CC), ale sam jestem ciekawy, czy wersja Imax jest 'cięta' po bokach, czy wersja 'klasyczna' u góry i na dole...
Kupiłem bilety godzinę temu :D jeszcze mi dali zaproszenia na bowling :D nic tylko czekać w spokoju i bez kolejek wejść na salę :D PS. miejsca wybierałem z całej sali więc możecie sobie wyobrazić jakie mam :D sasasa :)
A brałeś pod uwagę jak dopadnie cie świńska grypa albo jeszcze lepiej, ptasia? :D
Nie biorę tego pod uwagę :) od czasu kupienia biletów żyję w izolatce i nie wyjdę z niej do czasu seansu :)
Dzięki za radę :) bardziej od chorób boję się tego, że poprostu nie wytrzymam psychicznie :P tyle czekania a jeszcze 2 tygodnie :/ bo idę 29
Hahaha :D dobre, ja nie stosuje takich środków zapobiegawczych jak Ty :D poza tym idę właśnie z moja połówką więc jak ja nie pójdę to i ona pewnie też :)
Wiem jedno - ja mam gorzej. Bo mam trzy całe bilety minus jakieś 40 kilometrów. W jedną stronę. 
 Czyli nic. Phi!
Śmieszy mnie trochę to polowanie na premierę. Ja tam poczekam cierpliwie z 
tydzień i nie będzie już problemów z tłumami na seansach. I wygodniej, i 
kulturalniej.
podbijam :) gdyz w innym temacie jest SPOJLER :) niech tamten spadnie moze niektorym nie popsuje filmu!!!
dobra , a czy zasada 48h obowiązuje tez jak ktoś kupił online i wybrał nie wydrukowanie w domu tylko odbiór w kasach?
ta informacja jest od 2 tygodni :) ja mam bilety w domu od 12 grudnia, idę do IMAX Katowice 27 grudnia :)
Czy możne ktoś powiedzieć jak w praktyce wygląda sprawa z tymi biletami? 
Bo dostałem emalia ze mogę je odebrać godzinę przed seansem a nie 48 jak było mówione i nie wiem czy mam się martwic.
Podobno rezerwacje nie zostaly anulowane :) wczoraj jak bylem na premierze w Punkt44 w Katowicach to ludzie odbierali rezerwacje na godzine przed seansem :) takze nie wiem jak to do konca jest :)
Czy ktoś jeszcze widział żeby ludzie odbierali rezerwacje przed seansem ? Bo jutro jade ze znajomymi do IMAX`u i wczesniej zarezerwowałem miejsca, niestety nie miałem jak ich odebrać więc teraz nie wiem co robić. A z tego co przed chwilą widziałem to wszystkie miejsca za już zarezerwowane, wiec kupno przed filmem odpada, a kawałek do tego kina musimy niestety jechać :| Pomóżcie :)
Dobra, a ja mam pytanie, bo zarezerwowałam bilety w CC w Krakowie na jutro i oczywiście pisało co pisało. Czy moja rezerwacja zostanie anulowana, jak naprawde było w kinach? 

Naprawde sie martwie, bo nie chce zostać na lodzie, moge przyjsc te 2h wczesniej nawet :(
ja na dzisiaj zarezerwowałem w cinema-city Częstochowa Wolność na 14.45 i pisze mi tak: 

bilety trzeba odebrać najpóźniej 30 min przed seansem. Rezerwacje trzeba odebrać najpóźniej 48h przed planowanym seansem. 

O_O Co to ma k... znaczyć? ;)
No właśnie to jest dla mnie niepojęte. 
Rezerwuje dzisiaj na jutro, a wiec jak mam odebrać dwa dni wcześniej? Czy od razu jest anulowana? o.o 

Wysłałam mi maila, mam nadzieje, że jutro odpiszą. -.-
Ja tez jak bylem na premierze to ludzie w Katowicach normalnie odbierali rezerwacje przed seansem :) nie wiem czy to tylko w Katowicach czy wszedzie tak jest :)
no chyba jakis głupi błąd, mi piszą dwa zdanie -w pierwszym pisze że trza odebrać 30 min przed seansem a w drugim że 2 dni przed seansem. Ja to chrzanię, najwyżej kupię bilety na miejscu o ile bedzie coś wolnego.