7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 824125
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

co za szajs...

ocenił(a) film na 5

żałuje że poszedłem na to w 3D... Szkoda czasu i pieniedzy. Fabuła banalna a efekty specjalne już lepsze były w reklamach również w reklamach lepiej wykorzystali te całe 3D... 3/10

ocenił(a) film na 10
bingo29

a mama wie że byłeś na filmie? przecie to od 12 lat. Nie wiedziałem że u ciebie w uzbekistanie nie zważają kto wchodzi na filmy w 3Dno

ocenił(a) film na 9
icansee

a ja nigdy nie przestanę być ciekawy, co im strzela do tych pustych głów, że piszą prowokacje

ocenił(a) film na 5
icansee

chyba masz banie na poziome 12-latka skoro tak się jarasz tym filmem i resztą bajek, które masz oznaczone jako ulubione....; Ja nie muszę prosić mamy o pieniądze na bilet do kina z czym widocznie masz problem...

bingo29

Dla mnie film poza efektami do bani - takie połączenie Pocahontas ( ludzie podbijają nowe światy tzw. cywilizacją a tu tradycyjni żyjący w zgodzie z naturą Indianie szanujący każde życie polujący tylko z konieczności ) z Matrixem - ( tylko ze względu na te Avatary ). Tak faktycznie te potworki są mega kiczowate mogli to zrobić na Indianach byłoby taniej :)

ocenił(a) film na 9
dzejro

"mogli to zrobić na Indianach "

wtedy wszyscy stwierdzili by że to remake tańczącego z wilkami i film z pewnością nie zarobiłby ani trochę.

użytkownik usunięty
bingo29

Avatar jest filmem dla dzieci więc trudno było spodziewać się ambitnej fabuły. Ostatnio doszło do mnie że moja niechęć do Avatara wiąże się z tym że byłem na niewłaściwym filmie. Czyli że problemem nie jest film i jego fabuła a to że byłem po prostu na niego za stary.

ocenił(a) film na 9

"Avatar jest filmem dla dzieci"

czyżby?

użytkownik usunięty
plantum

Tak. Dzieci i młodszych nastolatków. Dzieci zwracają bardziej uwagę na obraz niż na treść i taki jest ten film. Oczywiście Cameron musiał dorobić jakąś idologię aby film "nie był niestrawnym gniotem". Gdybym zobaczył ten film w wieku 8 - 16 lat to pewnie byłbym zachwycony Avatarem. Warto też zauważyć że taki dorosły kinoman ma za sobą już dziesiątki albo setki filmów i mało co jest go w stanie zaskoczyć. Taki dzieciak mało jeszcze widział i dla niego Avatar będzie czymś odkrywczym, nawet przełomowym.

ocenił(a) film na 9

mam za sobą 430 filmów a Avatar mnie bardzo miło zaskoczył. i jest dla mnie przełomowym - nikt wcześniej nie stworzył tak doskonałego widowiska, które wgniata w fotel.
poza tym rzadko zdarzają się ładne kosmitki w filmach, wiec dodatkowy plusik dla artystów za genialny pomysł i wykonanie, neytiri jest wprost urocza, i została świetnie spersonifikowana!
najbardziej denerwują mnie kretyni próbujący wszystkich przekonać że avatar to najgorszy film na świecie :D

użytkownik usunięty
plantum

Nie jest najgorszy bo to świetna bajka dla dzieci, tych dużych i małych. Tylko dla nich, podkreślam TYLKO.

ocenił(a) film na 9

no tak, coś czego nie można zrozumieć na pewno jest głupie i z pewnością jest dla idiotów. - to jest nic innego jak dziecięce podejście. Gwiezdne wojny to tez bajeczka, równie prosta.

ocenił(a) film na 10

Rozumiem że w kinie oprócz twojej podstawówki nie było żadnych dorosłych (no poza wychowawcami) i wywnioskowałeś takie coś?

icansee

ican ssie... To nie prowokacja tylko prawda.

ocenił(a) film na 9
Lecho1523

ty jesteś jedna wielka prowokacja

masz wszystko w dupie, i nic cie nie obchodzi - ale jednak wciąż piszesz jakbyś się wściekał na fanów :]

ocenił(a) film na 10
Lecho1523

cicho tam nie wtrącaj się ,niewychowany jesteś? ;]

icansee

Chyba ty świeżaku jesteś niewychowany, sam się wtrącałeś w dyskusje.

Ican ssie.

ocenił(a) film na 10
Lecho1523

A Lech.uj nie?

idź lepiej possać księdzu jak to zawsze robisz wieczorkiem po mszy

icansee

Dobrze masz ?

ocenił(a) film na 3
plantum

bo jest najgorszy.

ocenił(a) film na 9
schiz

jakoś nie potraficie tego udowodnić

ocenił(a) film na 3
plantum

dowód? to nie fizyka. Jak kochasz Av. to ok. Nie przekonam cie. Mnie irytowal 3 godz.

ocenił(a) film na 9
schiz

wasze argumenty są słabe, w kółko powtarzacie raz usłyszane teksty

zgadzam się - avatar od strony fabularnej najlepszy nie jest - bolączka dzisiejszych blockbusterów - ale to nie upoważnia nikogo do nazywania takiego filmu gniotem, zwłaszcza że wygrał 3 oskary

ocenił(a) film na 3
plantum

dodaj W CZYM TE OSKARY.................

ocenił(a) film na 9
schiz

Najlepsze efekty specjalne

Najlepsze zdjęcia

Najlepsza scenografia

wg filmwebu

ocenił(a) film na 3
plantum

i znamy odpowiedz.....jest jak mówiłem..........efekty 8 /aktorstwo 1 /scenariusz 0
EFEKTOWNE OBRAZKI DLA małych dzieci.

ocenił(a) film na 9
schiz

czyli jesteś idiotą?

Oskara za Najlepsze zdjęcia dostał Mauro Fiore

ale dla ciebie do są "efekty specjalne"
widać jak znasz się na kinie.

ocenił(a) film na 3
plantum

OBRAZKI to zdjecia-ruchome. Wali mnie czy to Mauro, Gauro czy Fujauro dostał.
Wiele Oscarowych filmow bylo nudnymi wyciskavzami lez i gowna, jak Angielski pacjent i inne.
Avatar to nudna pseudobajka o mozliwosciach komputerowych. JA SIE NIE ZNAM NA KINIE! JA JE CHROMOLĘ-WŁAŚNIE TU.

ocenił(a) film na 1
plantum

jak najbardziej dla dzieci.
zlo + dobro + milosc = wygrana idealny scenariusz dla dzieci
znam chlopaczkow wieku 7 -10 lat zachwycaja sie avatarem.. chyba nie trzeba komentowac.

ocenił(a) film na 10
ambershine

jesteś księdzem?

użytkownik usunięty
bingo29

Avatar poza efektami specjalnymi niczym nie zachwyca. Szczególnie fabuła jest do kitu. Aktorzy też się zbytnio nie popisali. Bardzo się cieszę, że nie dostał Oscara, bo te nagrody naprawdę by się już stoczyły.

ocenił(a) film na 9

już się stoczyły, thl wygrał tylko dlatego że kathryn ma cycuszki

wykorzystali okazję do nagrodzenia kobiety (co pewnie planowali od lat)

ocenił(a) film na 10

dałeś do pieca piszesz że fabuła do kitu (zresztą śmieszy mnie jak każdy głupi antyfan powtarza po drugim wątek o fabule, a sami nie wiedzą czemu jest zła ;] )
a opowieści z narni wlepiłeś 10/10 Bravo!!

ocenił(a) film na 10
bingo29

I teraz musisz z tym żyć... to doprawdy straszne...

ocenił(a) film na 9
bingo29

ja uwazam avatar za odskocznie od szarego swiata, i duzi i mali maga sie nim zachwycic

użytkownik usunięty
pitraszek

Jasne, że tak.

ocenił(a) film na 10

To chyba ludzie majacy problemy ze soba wchodza tu by napisac. ze film zranil ich ego i ze jest gniotem. Trollom mowimy NIE.

ocenił(a) film na 9
jezzezel

czyli mi mówicie nie

plantum

Ten film nie jest ani rewelacyjny ani do dupy wiec nie ma się czym podniecać

ocenił(a) film na 9
rokstar

"wiec nie ma się czym podniecać"

jak to nie? Neytiri można się podniecać,
to już rok czasu od premiery, och ach

[fap fap]

bingo29

Facet, ten film miał premierę rok temu, a Ty dopiero teraz wybrałeś się na niego do kina. Co się stało? Fabuła banalna? A w ilu filmach widziałeś niepełnosprawną osobę mającą możliwość zaczęcia od nowa swego życia (1) przeobrażając się w inną postać (2), sytuację w której to ludzie są tymi złymi, a kosmici dobrymi (3), lub też zupełnie odmienną ( wielowymiarową) planetę zarówno pod względem fizycznym jak również teologicznym (4). Podtekst ekologiczny chyba załapałeś (5)...

ocenił(a) film na 10
bingo29

ojj ja też żałuję, cholera, że cię matka na krzak nie wysikała, tylko spłodziła abyś takie wałki ludziom wciskał.
O fabule syneczku nie masz zielonego pojęcia jak piszesz takie brednie. Zapytaj się mamusi o co chodziło w filmie i w jakim kierunku i do kogo skierowana była fabuła, moze ci wytłumaczy a moze powie żebyś zapytał za 10 lat jak podrośniesz.
Otrzyj gila.

użytkownik usunięty
kowalio

No nie był taki zły ale spodziewałem się czegoś więcej z całym szacunkiem do Camerona powinien się brać za coś bardziej ambitnego.Film zarobił niesamowitą kasę w historii więcej zarobił tylko Titanic więc widać że Cameron umie robić kasowe filmy.