nic specjalnego biorąc pod uwagę fabułę.film chciało się oglądać i wogóle obejrzeć do końca jedynie ze względu na te wszystkie efekty i animacje,które faktycznie przenosiły jakby w inny świat.jednak do jakichś głębszych przemyśleń film nie zachęca niestety...
kurna, ale znasz się na matmie.........
ludzie! - geniusz! geniusz!
PS: Zaraz ktoś przyjdzie powie:
a) Czego ten plantum się czepia
b) Buuu - zaśmierdziały fan mnie obraża
c) Zaślepiony plantów nie liczy się ze zdaniem innych osób
A skąd wiecie że liczył średnią... Może dla niego fabuła to podstawa (w sumie też tak uważam), a za efekty filmu nie oceniał. Ja oceniłem wszystkie aspekty i dałem 7
Ale Cameron nie poprzestal na fabule... po co wspominac o niesamowitych ''10/10'' efektach (tytul tematu), a ignorowac je zupelnie w ocenie? To niekonsekwente. Czepiam sie, wiem, ale czy to nie krzywdzace w dodatku? Mam na mysli, ze ocena ''4/10'' bylaby w porzadku gdyby byla wypadkowa, bylaby rzetelna i niepodwazalna, z prostej przyczyny, o gustach sie nie dyskutuje. Mysle tez, ze oceny ponizej 4/10 to przesada. Moze to troche niefortunne kryterium oceny. Razic moze, ze nizsze oceny nazywam bezwartosciowymi, ale powtarzam, to niefortunne sformulowanie. Czy Avatar moze az tak sie nie podobac? Pytam serio.
Może się nie podobać ludziom lubiącym mocne kino, filmy psychologiczne błyszczące fabularnie i zaskakujące rozwiązaniami, prowadzeniem fabuły i akcji. Nie każdy może lubić filmy baśniowe, o prostej jak budowa cepa fabule, niezaskakującej, miejscami nudnawej nic nie wnoszącej ale za to nadrabiającej efektami i spektakularnymi scenami. Fabularnie Avatar po prostu słabo wypada, takie są realia, a wiele osób oceniających film ocenia głównie fabułę, to jak jest prowadzona a odkłada na bok te całe efekty, ja z autorem się zgadzam po części bo jeżeli fabularnie nic mu się nie podobało (możliwe bo wszystko prowadzone jest jak w telenoweli) i po kij ma podnosić ocenę najlepiej na 7/10 (średnia) za same efekty... Nie efekty świadczą o jakości filmu. Dlatego zgadzam się z jego oceną.