7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 823934
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar
ocenił(a) film na 10
Jewelz

Nareszcie coś się rusza w top 10, odkąd na filmwebie jestem to te samy filmy tam są, tylko w różnych kolejnościach (z tym,że miejsce 1 raczej bez zmian).
Nie ma co liczyć, że avatar utrzyma się zbyt długo na 1 miejscu, na które wskoczy przy najbliższej aktualizacji, ale miejsce w top10 mu się należy imo.

ocenił(a) film na 7
Jezus_

Dla takich filmów jak Avatar powinnao być niemożliwe danie 1, bo już za same efekty czy dźwięk należy się wyższa ocena ;p

ocenił(a) film na 7
Strider_

Dałem 1 żeby obniżyć średnią, bo moim zdaniem wszyscy sie podniecają nowościami. Dzieci efektów i internetu dają 10 takim filmom.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
pio188

no trudno, niech się dzieci podniecają i dają sobie te 10 ale wg mnie takie działanie w drugą strone ludzi inteligentnych, którzy dają 1 też jest dziwne, bo ten film napewno na 1 nie zasluguje. Czy nie możemy być wszyscy obiektywni??

Strider_

Tutaj nigdy nie będzie obiektywizmu - tak jak Ojciec Chrzestny czy Avatar - żaden z tych filmów nie zasługuję na ocenę 1, a i tak dostali mnóstwo takich ocen. Pierwszy film choćby za grę aktorską, fabułę - drugi za efekty i zdjęcia. Dopóki są tutaj dzieci, to będzie tak jak jest i nic się nie zmieni.

ocenił(a) film na 7
Dances_with_Life

niestety;/

użytkownik usunięty
Strider_

Wyluzujcie portki ludzie, pobędzie w tym Top10 jakiś czas, a potem zleci. A od wystawiania 1 dla zmniejszenia średniej się powstrzymajcie, bo to 100x bardziej żałosne niż dawanie 10 bez wyraźnego powodu.

prawda jest taka ze gdyby nie liczyc specjalnych nieobiektywnych jedynek to
ten film juz dzis wyprzedziłby Ojca ;)

użytkownik usunięty
samurajgrzes

No i co z tego? Obsrywacie się tym filmem jak jasna cholera. Jak Jennifer Morrison wyprzedziła Meryl Streep, też była tragedia. Film, skoro jest dobry, utrzyma się wysoko, ale i tak spadnie w rankingu, jak tylko ten szał napędzany zaraz po premierze upadnie.

użytkownik usunięty

BTW Aktor grający głównego bohatera już niedługo zdobędzie top10, jak tak dalej pójdzie. Też pójdziecie krzyczeć na ten temat?

ocenił(a) film na 5
Strider_

Właśnie się wybieram na ten film ale co to Kurwa za żart ,że to wydymało (przeraszam za słowa) filmy s-fi typu Blade Runner, Odyseja Kosmiczna, Star Warsy czy Matrix (albo nawet również Camerona Świetne 2 pierwsze Terminatory). To jest epidemia debili ,którzy zaraz po obejrzeniu filmu i zachwyceniu się efektami daja 10 i takich 5 tys. bezmyślnych i nieprzemyslanych 10 sprawia że to wjeżdża na #2. Do filmu nic nie mam obejrze go i pewnie jest nawet dobry ale to co się dzieje z rank. jest CHORE! Czeu takich ocen nie ma przy np Terminatorze 2 to jest przecież jeden z przełomowych filmó s-fi a jest za Avatarem co? przecież Terminator zrewolucjonizował kino. Trudno nie wspomnieć o Obywatelu Kane'u (nie udalo mi się go obejrzeć do końca) , który wszystkie dotychczzasowe wtedy filmy zresetował i tak naprawdę rozpoczął kino od nowa.

Wiecie czemu skazuję ten film jako co najwyżej dobry? bo dobre kino z reguły nie opiera się na efekotwności (przeczytałem dość żeby uznać ten film za efektowny) tylko na treści na artystycznej stronie filmu oczywiście są wyjątki w ,ktorych bogate efekty nie przeszkadzają w artystycznej części filmu (Matrix, Mroczny Rycerz, Blade runner). Poprostu nie wierzę ,że ten film jest arcydziełem.

ocenił(a) film na 10
Jewelz

mnie bawi fakt, że jest na filmweb grupa przeciwnikow Avatara i zanizają
oceny glownie w nocy (za dnia ocena waha sie w przedziale 0,02 lub w
porywach 0,03) gdzie widac, że ocena spada o 0,15 ;) ale mimo ich usilnych
staran Avatar idzie do przodu w rankingach jak burza !!!

ocenił(a) film na 10
samurajgrzes

Mi się filmik podobał - idę jeszcze raz do IMAX'a Poznań w sobotę :P. Myślę że Avatar jutro będzie no.1 ale za jakiś czas spadnie troszkę poniżej 'number 1'.

ocenił(a) film na 10
samurajgrzes

Do boni walczyć o Avantara tworzyć nowe konta stawiać dychy :D :D xD

No nie mogę co za świat.

Nie wiem jaki jest sens porównywać avantara do Ojca Chrzestnego przecież to są przeciwności. Avatar to rewolucja a Ojciec to klasyka i tyle. A co będzie pierwsze a co drugie to mało istotne.

Proszę was nie fałszujcie wyników. To tylko zbędny zamęt i samo napędzające koło.

ocenił(a) film na 7
Jewelz

Lol co to robi na drugim miejscu ? Ludzie żal... Film obiektywnie zasługuje na średnią moim zdaniem 7,5, i dlatego dałem 1 żeby zniżyć średnią, ludzie to nie jest znowu takie arcydzieło jak go malujecie , oglądałem lepsze filmy...

pio188

"Nie wiem jaki jest sens porównywać Avatara do Ojca Chrzestnego przecież to są przeciwności" - więc jaki sens jest zestawiać je w jednym i tym samym rankingu?

pio188

tak ? ale jednak dodales sobie avatara do ulubionych ;)

samurajgrzes

Ja? Nic z tych rzeczy. Nawet go nie oceniłem... Nie wiem czy do mnie mówisz, ale jeśli tak to się mylisz.

Dances_with_Life

mowie o pio188 ;) pozdrawiam :)

za krótki <br/> za krótki <br/>

ocenił(a) film na 9
pio188

ja dałem 9/10 bo oprócz efektów jest to fajna historia chodź trochę klasyczna, ale opowiedziana zajebiście. Mogę się założyć ,że teraz jest taki szał na Avatara i niedługo zjedzie ta ocena do 8 . Tylko nie rozumiem po co Ludzie specjalnie stawiają 1 żeby obniżyć średnia jakby nie mogli wystawić oceny która naprawdę im odpowiada...

diaza99

poniewaz zazdrosc im d... sciska ;)

ktos kiedys powiedział: "to ze ktoś coś zachwala nie oznacza wcale, że
innym uwłacza" fani Avatara ogladali najprawdopodobniej większosc filmow z
TOP100 a i tak głosują tak jak widać :)

ocenił(a) film na 7
pio188

czy ty słyszysz siebie? Oceniasz film na 7,5 ale dajesz 1 bo wg Ciebie jest za wysoko... Dla mnie w niczym nie różnisz sie od tych co daja 10 nie widzac filmu. A obiektywizmu nas nie ucz.

ocenił(a) film na 10
dab_w85

nie do pomyślenia żeby ten film miał dostać 1. rozumiem ktoś tam da 7 lub 8 ale 1 ( dziwie się polakom , bardzo im się dziwie ) wstydzę się za was z takim myśleniem zawsze będziemy zacofanym narodem

ocenił(a) film na 10
Jewelz

Super. Zakochałem się w tym filmie :) Idę na niego drugi raz, chociaż może skuszę się nawet na 3 i 4 pokaz :)

ocenił(a) film na 8
Jewelz

Ja mu dałem 10/10 dlaczego? Bo nie wyobrażam sobie, żeby ktoś mógł zrobić ten film lepiej. Po prostu się nie dało. Ten film jest taki jaki miał być od początku... lepiej go nie można było zrobić

ocenił(a) film na 10
fifa114

Ładne uzasadnienie fifa, naprawdę mi się podoba.
Chciałbym tylko powiedzieć maruderom - co z tego, że fabuła jest przewidywalna i się powtarza ? Mniej lub więcej motywów było już gdzieś niedyś, nie przeczę - ale nikt jeszcze nigdy nie opowiedział tej historii w tak porywający sposób, nie umieścił jej w realiach tak pięknie stworzonego świata.

ocenił(a) film na 10
Jewelz

a na przykład ja dałem 10 bo bardzo długim namyśle i nie wiem czy nie jest to dla mnie film na 1 miejsce. Będę go pamiętał na całe życie, tego jestem pewien (o ile nie dostaje amnezji czy cosXD)

ocenił(a) film na 9
Jewelz

teraz jak to czytam to szkoda mi że tak wielu ludzi pluje jadem i obniża ocenę tego wspaniałego filmu....