widac tutaj jak wiele mozna zdobyc poprzez reklame
i jak wielu jest glupich ludzi na swiecie ktorym bez problemu mozna wcisnac miernote oglaszajac tylko ze TO JEST NAJLEPSZE CO BYC MOZE, Hit sezonu, cud
nie wnikam co sie komu podoba ale ten film jest przereklamowanym shitem
"i jak wielu jest glupich ludzi na swiecie ktorym bez problemu mozna wcisnac miernote"
każdy ma własne zdanie na temat filmu. tyle że ty się czepiasz tej dziesiątki....
wg. mnie
pianista, arcydziełolo, avatar też arcydzieło... nie widzę żadnego problemu
''pianista, arcydziełolo, avatar też arcydzieło... nie widzę żadnego problemu''
arcydzieło?
w historii animacji komputerowej sądzę że tak, w historii filmu stanowczo nie...
i porównanie pianisty do ładnej kolorowej bajki o smerfach jest nie na miejscu...
to nie jest porównanie... człowieku, łopatologicznie rzecz biorąc autor komentarza twierdzi iż jeżeli komuś podoba się film poważny, to równie dobrze może gustować w produkcjach animowanych...
Rank Title Worldwide Box Office
1. Avatar (2009) $2,734,766,139
E.T.: The Extra-Terrestrial (1982) $756,700,000
chodzi mi oto ze cena biletów w 1982 roku byla troche nizsza niz dzis ciekawi mnie to bo gdy przeliczyc liczbe widzów E.T, Star Wars, czy nawet jurasic park , na ceny dzisiejszych biletów to czy na pewno avatar bylby najbardziej dochodową produkcją w historii kina
dolicz do tego jeszcze ilość wystawianych filmów w owych czasach i różnorodność atrakcji :) Chodzi mi o to, że nie ma sensu przeliczać bo wtedy trzeba byłoby wziąć pod uwagę mnóstwo czynników
tak na przykład kiedyś nie było takiego piractwa jak kiedyś. Ludzie częściej chodzili do kina.
ja nie porównuję AV i pianisty bo to dwa różne gatunki filmowe. chciałem tylko podać przykład jak fani avatara też potrafią docenić lepsze filmy. to że kocham Avatara nie znaczy że jestem ograniczony.
Film odniósł wielki sukces. Przed premierą o Avatarze prawie w ogóle się nie mówiło. Szum wokół filmu powstał, gdy okazało się, ze film jest bardzo popularny i odniósł wielki sukces. W dodatku zajął pierwsze miejsce wśród najlepiej sprzedających się filmów i to w czasach, gdy ludzie nie chodzą do kin tak często jak np. 20, 30 lat temu.
Film nie jest przereklamowany.
MistrzuSeller gówno prawda, bo reklam było pełno. Hucznie był zapowiadany jako pierwszy od 12 lat film reżysera Terminatora, Obcego 2 ... i sam dobrze pamiętam jaka otoczka temu towarzyszyła.