w koncu udalo mi sie przelamac i obejrzec ten film... mam juz tak ze jesli cos nie ejst na
mojej liscie oczekiwanych filmow a trabia o tym wszedzie to jakos mnie lekko odpycha...
tak i bylo z Avatarem. Gdybym nie mial wersji 3D to zwyklej bym nie ruszyl nawet.
Czytalem wiele opini ze film ma scenariusz sciagniety z opowiesci o
Pocahontaz,obejrzalem,i fakt,bardzo podobno hostoria... Nie spodobalo mi sie to...
Efekty,mega dobre,super 3D,jak najbardziej na plus... Gra aktorska na w miare dobrym
poziomie...Zbyt duzo dziwnych rzeczy jednak,zbyt nasycony film tym jest,szczegolnie
potworami i zjawiskami... Glupie akcje jak mega mocny komando ktory wyskakuje i bez
maski moze strzelac,twardziel jakich malo,Jake w avatarze gdy broni sie przed czyms na
styl nosorozcow tyle jakis dziwnych nagle widzac ze uciekaja mowi glupie teksty jak w
wielu innych filmach,szczegolnie dla dzieci a po chwili zauwaza ze to sprawila jakas,cos
jakby pantera... watek milosny jak w kazdym glupkowatym filmie,ogolnie film
przewidywalny... no i Jake oczywiscie wybraniec,wszystko mu sie udaje...
Sumujac :
Fabula ogolna-6
Efekty 3D-10
Gra aktorska-7
Przewidywalnosc wydarzen-5
Watek milosny-5
nadmiar dziwactw i glupie momenty-5
Rozrywka-7
przyciagniecie widza-7
srednia-6,5
Ze sie w takiej sytuacji zaokragla w matematyce w gore wiec wystawiam 7 u stwierdzam
ze oceny czastkowe sa stawiane wyzej czesciowo niz powinny byc tak jak fabula ktora
mialem ochote ocenic na 2 ale ze sciagnieto ja z Pocahontaz ktora jest dobra to nie
moge jej skrzywdzic czy tez przewidywalnosc na poziomie 2-3 ale sadzac bo ilosci
nastoletnich widzow ogladajacych ten film i tym jakie ogladaja inne filmy (zmierzch np) to
dla nich moze byc pelno zaskoczen
to tylko moje odczucia wiec nikt nie musi sie kierowac nimi,wiadomo ze kazdy ma swoj
gust i inaczej widzi rozne rzeczy :) dlatego nie jestem krytykiem poniewaz krytycy piszac
swoje odczucia w jakims stopniu przypinaja filmom metki i kieruja wyborem widza oraz
jego odczuciami wobec filmow... ja stwierdzam i mowie jeszcze raz,to tylko moje
odczucia,innym moze sie ten film nie podobac kompletnie albo tez moga go kochac :)