7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 824125
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

obejrzałem film po raz kolejny, tym razem nie dopatrzyłem się w nim jakiegoś głębszego przesłania, czy myśli, która pozwoliłaby mi zachwycać się tym filmem... i zasnąłem. Dopiero przy drugim podejściu zdałem sobie, że to jest syf- zwykłe kino rozrywkowe, a ja dałem się nabrać Cameronowi, który w jednym z wywiadów powiedział, że stworzył arcydzieło na miarę takich filmów jak "Ojciec chrzestny". Fabuła jest durnowata, aktorstwo słabe, innymi słowy kolejna wysokobudżetowa bajka dla niedorozwiniętych. Spróbuje obejrzeć jeszcze raz może się coś zmieni, ale na dzień dzisiejszy, to moja ocena to 1/10.

użytkownik usunięty
Kani88

Farajer pokroju eliasa http://www.filmweb.pl/film/Avatar-2009-299113/discussion/rewelka,1558685

ocenił(a) film na 8

akurat zdarzyło mi się pierwszy raz, że zmieniam zdanie, po prostu za pierwszym razem zobaczylem w tym filmie wieksze wartosci

ocenił(a) film na 6
Kani88

Pewnie za pierwszym razem tą wartością było 3D ?, a jak zobaczyłeś na 42'' lub 20'' monitorze to przejrzałeś na oczy. Efekty to nie wszystko...

użytkownik usunięty
Kani88

Wszyscy wiemy że jesteś kompletny idiotą, dlatego że głosiłeś wszę-mię-wobec że ''Avatar jako jeden z nielicznych filmów robionych w hollywood ma przesłanie. Nie każdy potrafi je zrozumieć jak to widać na waszym przykładzie'' a teraz nagle piszesz że nie ma przesłania w tym filmie.
Prawda jest taka że Avatar ci się spodobał ale każdy się zaczął z ciebie nabijać więc ocenę - tak jest prawda!