PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 211738
6,1 72 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Średnia 73% ocen na RT

użytkownik usunięty

http://www.rottentomatoes.com/m/avengers_age_of_ultron/

Dla porównania pierwsza część ma tam aż 92%

http://www.rottentomatoes.com/m/marvels_the_avengers/

Czy coś mogło pójść nie tak? Bo szczerze mówiąc zaczynam się niepokoić o ten film.

8,3/10 na imdb
http://www.imdb.com/title/tt2395427/

ocenił(a) film na 7

Pierwsza część była czymś świeżym, po raz pierwszy na ekranie we wspólnym uniwersum zobaczyliśmy gwiazdy Marvela. Za drugim razem może to nie wypalić i całość może być sequelem nie w tonacji - więcej znaczy lepiej, ale więcej znaczy "to już było".
No i film jest w dużej mierze dla fanów, którzy oglądają od początku MCU i nie pogubili się w uniwersum (łącznie z tym serialowym), bo dla przeciętnego widza seans jest równie zrozumiały, co oglądanie Harry'ego Pottera od Zakonu Feniksa.

użytkownik usunięty
katedra

a ty stąd idz sobie...

użytkownik usunięty

Kapitan Ameryka zimowy żołnierz na początku miał najlepsze opinie a potem były wyważone średnia na fw jest 7,3/10 na imdb chyba 7,5/10 więc powinno być podobnie

na imdb winter soldier ma 7.8/10

użytkownik usunięty
kolo_103

Więc Age ultron powiniem mieć podobną zależy ile potrwa atak fanatyków dc

Na filmweb 7.3/10 dla winter soldier jest troche za nisko może niektórzy specjalnie obniżają niewiem . Co do avengers 2 to ostateczna ocena bedzie niższa niz 1 cześć bo recenzje na rotten i imdb sa słabsze ( jeszcze nie widziałem to nie oceniam) Z tego co czytałem na bezspoilerowych recenzjach to Whedon popełnił pare głupot w scenariuszu

użytkownik usunięty

.

użytkownik usunięty

.

ocenił(a) film na 9

Ta twoja strona warta filmwebu, Najlepiej powoływać się na Imdb. To najbardziej wiarodajny serwis filmowy.

użytkownik usunięty
Knighter_Seba

Na IMDB i filmwebie przecież takie samo pospólstwo jest, RT zamieszcza opinie uznanych krytyków filmowych – członków różnych związków pisarzy i stowarzyszeń dziennikarzy-krytyków.

użytkownik usunięty

Przepraszam a czy taki krytyl jest wyznacznhkiem jakości filmu?

użytkownik usunięty

Nie ale przynajmniej wiem z kim mam do czynienia i że mogę dowiedzieć się czegoś więcej niż "film się podobał", "film się nie podobał". Krytyka filmowa obejmuje szerokie spektrum aktywności, od codziennej działalności recenzenckiej, do bardziej złożonych form, tj. felietonów, esejów i szkicy, artykułów polemicznych albo manifestów krytycznych. Inną charakterystyką krytyki filmowej jest spełnianie funkcji pośrednika między twórcami filmowymi a widzami.

użytkownik usunięty

dla mnie ważne jest wiedzieć z kim mam do czynienia po zachowaniu człowieka, i charakterze, a nie po jakimś "filmo znaffctwie" tyle w tym temacie.

użytkownik usunięty

Mnie nie obchodzi czyjś charakter ale to czy ma coś ciekawego i konstruktywnego do powiedzenia. Krytycy nie szwendają się po forach i nie udają "znafców", nie wylewają żalów jak typowy grafoman i nie chichoczą niczym trolle.

użytkownik usunięty

dobra kończę, bo z tobą się nie da pogadać.

użytkownik usunięty

i tak mnie przekrzyczysz swoimi mądrościami... tak na prawdę, nie mają dla mnie żadnego znaczenia. I w ogóle po co tu znowu przyszedłeś ? żeby jak zwykle klarować swoje mądrości? i zniechęcać fanów do tego uniwersum? widać nie oglądałeś bajek marvela w dzieciństwie, to też nic z marvela, nie będzie dla ciebie choćby z sentymentu ciekawe... tylko "uniwersum dla mas"

użytkownik usunięty

To po kij tu przyszedłeś jak nic nie ma dla ciebie znaczenia?

użytkownik usunięty

przecież ma znaczenie.. tylko nie zdanie tych którzy uważają się za "znaffców" i swój gust uważają za jedyny słuszny, zdanie krytyków, może mieć dla mnie znaczenie jak pójdę do restauracji żeby się nie otruć. Filmowych krytyków, dla mnie czegoś takiego nie istnieje.

użytkownik usunięty

post 2

użytkownik usunięty

post 3

użytkownik usunięty

Fajnie, łapiemy że nie lubisz jak ktoś nie podziela twojej opinii i dzieli się nią na forum. Ale po co ten akt histerii? Co wnosi takie "Temat do kosza"? Dobra, wiemy że cię one nie obchodzą, pamiętamy. Po co ten manifest?

użytkownik usunięty

post 2

użytkownik usunięty

przyszedłem tu by oceniać filmy które lubię, bo oglądam je dla przyjemności, i nie obchodzi mnie jaki film jest dla mas czy innych aspołecznych grup. Przyszedłem tu dla przyjemności oglądania filmów, ale jak widzę, ty znowu przyszedłeś tu by tylko pokazać że ludzie którzy czekają na ten film, że będzie słaby i ty i krytycy to przewidzieli...

użytkownik usunięty

Cóż takiego dziwnego jest, że krytycy nie uznali tego za takie arcydzieło na jakie się mogło wydawać?

użytkownik usunięty

post 2

użytkownik usunięty

post 3

użytkownik usunięty

*Przepraszam a czy taki krytyk jest wyznacznhkiem jakości filmu?*

użytkownik usunięty

Post 2

użytkownik usunięty

Post ...

użytkownik usunięty

Mam dość tego syfiatego fw

użytkownik usunięty

post 2

użytkownik usunięty

post 3

użytkownik usunięty

zaginiony post znowu...

użytkownik usunięty

*Przepraszam a czy taki krytyk
jest wyznacznikiem jakości
filmu?*

użytkownik usunięty

Post 4

użytkownik usunięty

Post 5

użytkownik usunięty

Post 6

użytkownik usunięty

Post 7

użytkownik usunięty

Post 8

użytkownik usunięty

zaginiony post

użytkownik usunięty

post 4

Bzdury. Bzdury. Bzdury.

użytkownik usunięty

Można się było tego spodziewać.

użytkownik usunięty

Ty wiesz wszystko oczywiście

ocenił(a) film na 8

Można było, bo te filmy powoli stają się być dla takich jak Ty ( interesujesz się wieloma filmami) nużące. W 100% to rozumiem. Zaś dla fanów jest to wciąż świetne filmy.
Żebyś wiedział jak fajnie jest dla fana takiego easter egga w filmie znaleźć :)

ocenił(a) film na 8
thorin3

"Zaś dla fanów jest to wciąż świetne filmy"

WTF ?

użytkownik usunięty
thorin3

Do szukania easter eggów to ja już mam inne filmy.

ocenił(a) film na 8

.

użytkownik usunięty

Na metacritic 71