Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 212394
6,1 55 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Średnia 73% ocen na RT

użytkownik usunięty

http://www.rottentomatoes.com/m/avengers_age_of_ultron/

Dla porównania pierwsza część ma tam aż 92%

http://www.rottentomatoes.com/m/marvels_the_avengers/

Czy coś mogło pójść nie tak? Bo szczerze mówiąc zaczynam się niepokoić o ten film.

użytkownik usunięty

No i co z tego? Te strony są tak samo warte jak magda gesler . Wolę imdb tam średnie są sprawiedliwe!

użytkownik usunięty

A co jest takiego lepszego, sprawiedliwego w stosie ocen statystycznych Kowalskich?
Krytycy Rotten Tomatoes wskazują na położenie głównego akcentu w serwisie na przyznawanie filmowi pozytywnych lub negatywnych ocen, tzn. czy dany film zostanie uznany za „świeży” lub „zgniły”, a nie na treść ocen ani cyferki. Powoduje to sytuację gdy film posiadający zaledwie kilka recenzji uznających go za przeciętny, ale w sumie przyznający mu „czerwony pomidor”, może bez trudu uzyskać bardzo wysoki wynik ogólny (np. 90%).

użytkownik usunięty

to nie ma nic do wyznaczniku jakości filmu krytycy mogą sobie swoje mądrości w nos wsadzić... nie wszyscy będę się wzorować na ich ocenach, recenzjach, mądrościach.

użytkownik usunięty

A co mnie to obchodzi? Co w końcu jest wyznacznikiem jakości filmu? Popularność? Stwierdziłem prosty fakt.

użytkownik usunięty

tak bo według ciebie wszystko co mówią krytycy, stwierdzają jest faktem. Niech skrytykują może to co się dzieje na świecie, bo na bzdurach świata nie zbawią.

użytkownik usunięty

zaginiony post 1

ocenił(a) film na 7

Po "znafcach" już dawno bym zbastował i przestał z nim pisać. Co ja gadam! Po spojrzeniu na jego awatar i to, co pisze w komentarzach do filmów. Nie staraj się, to nie ma sensu.

użytkownik usunięty
katedra

A ty lepiej stąd wyjdz ty dawno już nie masz nic do powiedzenia w kwestii jakiegokolwiek filmu.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
barry5800

O nie, trollingu katedry nic nie pobije. Chyba tylko... mama/tata_katedry ;p

Ryloth

@Ryloth chcesz w ryja?

ocenił(a) film na 10
tata_katedry

Witam Pana. Uprzejmie proszę o ogarnięcie swojego synalka. Dziękuję ;p

użytkownik usunięty
Ryloth

hehe

użytkownik usunięty
barry5800

ale chwila ja jestem "debilem"? nie ja zacząłem "gównoburzę" disclamer jak zwykle przyszedł na forum filmu którego nie lubi! to ja mam pomysł zróbmy jak disclamer chodzmy wszyscy na forum bibera i krytykujmy i obrażajmy :) i nazwijmy się "znaffcami"

użytkownik usunięty
barry5800

Czemuż miałbym uważać krytyków z RT za pospólstwo? Tam przecież nie ma bezustannych bijatyk fanatyków, hejterów, trolli, prowokatorów, pseudo-znawców rzucających w siebie nudnymi wytartymi sloganami żargonu gimbusów. Takich ludzi właśnie nazywam pospólstwem. Nie, nie zwykłych użytkowników, bo sam nim jestem.
I sorry, nie szukam tu kolegów, a przynajmniej nie na tym forum.

ocenił(a) film na 10

Tak mnie zastanawia... Po co siedzisz na forum filmu, który cię nie interesuje?

użytkownik usunięty
Ryloth

A skąd wiesz, że nie interesuje?

ocenił(a) film na 10

Bo ciągle krytykujesz Marvela, a fanów nazywasz pospólstwem?

użytkownik usunięty
Ryloth

Primo, jedno drugiego nie wyklucza. Tak samo czekam na BvS, pomimo że MoS nie był najwyższych lotów.
Secundo, jeśli według ciebie fani (nie FANATYCY) Marvela mieszczą się w którejś wyżej wymienionej kategorii, to pewnie tak. Ja ciebie, Aerosola czy Danisa fanami w pełnym tego słowa znaczeniu, niestety, nazwać nie potrafię.

użytkownik usunięty

przepraszam a czy ja jestem fanem? fanatykuję? bronię obsesyjnie tych filmów?

dwa filmy marvela mają u mnie 10 aha... jeśli ktoś krytykuje normalnie film, nie uważając się za "znaffce" kina to oczywiście jest dobrze, i jeśli da się z kimś sensownie rozmawiać, ale jak widać.... krytycy oczywiście zawsze mają rację... i ty tak uważasz...

użytkownik usunięty

"przepraszam a czy ja jestem fanem? fanatykuję? bronię obsesyjnie tych filmów?"
Oczywiście, że tak. W tematach z pozytywnymi ocenami ani drgniecie. Kiedy nagle wyskakuje negatywna, rozpoczynacie swoją gównoburzę.
http://www.filmweb.pl/film/Avengers%3A+Czas+Ultrona-2015-637247/discussion/Ju%C5 %BC+chyba+nie+dla+mnie,2633797
podaj mi przynajmniej 2 argumenty dla których nie miałbym uznać twojego postu i Rylotha za prowokację.

ocenił(a) film na 10

LOL, jakbym ciągle krytykował DC, to nie chodziłbym na ich filmy ;p

"jeśli według ciebie fani (nie FANATYCY) Marvela mieszczą się w którejś wyżej wymienionej kategorii, to pewnie tak" - Chodzi ci o te kategorie w twoim poście o IMDB? Chyba ci coś zjadło, bo ja tego zdania nie za bardzo rozumiem ;p

ocenił(a) film na 10

Nie obchodzi mnie, czy ty nazwiesz mnie fanem, czy nie. Ja wiem, że jestem fanem Marvela i zawsze z niecierpliwością czekam na filmy od nich:) No, może na Ant Mana zbytnio się nie napalam ;p

ocenił(a) film na 10

Chyba post zaginął...

użytkownik usunięty
Ryloth

A czemu odpowiadasz gościowi, którego zdanie cię nie obchodzi?
http://www.filmweb.pl/film/Avengers%3A+Czas+Ultrona-2015-637247/discussion/Ju%C5 %BC+chyba+nie+dla+mnie,2633797#post_13454336

użytkownik usunięty

ERROR

użytkownik usunięty

ERROR

użytkownik usunięty
barry5800

@barry5800 weź pod uwagę, że w tej rozmowy każdego kogo zdanie nie pokrywa się z pozytywną opinią na temat nowych Avengersów nazywa się "znafcami", "pseudo-krytykami", "debilami", "fanatykami DC".

użytkownik usunięty

Albo wali się argumentami porównawczymi czy przerabianymi po tysiąckroć razy sloganami
"do kosza'',
"idź stąd",
"co mnie to obchodzi",
"Uciekaj do Odysei, tam na pewno nie zaśniesz z nudów. Żegnam.",
"po co tu siedzisz",
"No to nie oglądaj, Boże...",
"to żeś się popisał",
"avatar na 10 oceniłeś widzę że z ciebie "znaffca" jak nie powiem co.."

użytkownik usunięty

jeśli ktoś trolluje to jakim prawem inni mają popierać jego obecność zwłaszcza że potem dzieje się to co z katedrą napisze komentarz i jest kłótnia... tu jest tak samo... czemu nie siedzisz disclamerze na forum zmierzchu i tam nie krytykujesz? co? ja bym zwariował gdybym robił to co ty...

i mam plan dla ciebie

obejrzyj już film Avengers
oracz nas opinią "znaffcy" a następnie odpuść sobie forum filmu którego nie lubisz...

użytkownik usunięty

Na Zmierzch to ja nawet nie czekałem.
Mam ciekawszą propozycję.
Dajcie zwyczajnie innym wyrażać swoje zdanie i darujcie sobie swoje histeryczne gadki szmatki. Naruszacie tym samym prawa innych osób.
http://www.filmweb.pl/forum/PORTAL+FILMWEB.PL/Regulamin+Forum,874433

użytkownik usunięty
barry5800

"że obrażasz każdego usera tego portalu bez wyjątku. Dlatego idź stąd."
- no i co jeszcze? Obrażam samego siebie? Nie, mówię o osobach wymienionych powyżej
"fanatyków, hejterów, trolli, prowokatorów, pseudo-znawców" - jeśli sam tak bardzo usiłujesz się do nich zakwalifikować, to ja ci nie bronię, ale rzeczy się nazywa po imieniu.

użytkownik usunięty
barry5800

no nie ma tu fanatyków... tylko wpadł i oczywiście na forum filmu którego nie lubi... może zróbmy to samo, idziemy na forum zmierzchu...

użytkownik usunięty

a czemu on zakłada temat że "ten film chyba nie dla niego" a co obchodzi nas co jest dla ciebie dla mnie, dla psa, kota , czy świni? równie dobrze dla mnie może nie być kawa bo jej nie lubię, to pójdę na inne i napiszę kawa nie dla mnie... temat jest nie potrzebny, nic ciekawego o filmie nie powiedział i również tu jęczy ostatnio jak mała katedra...

użytkownik usunięty

Coście od siebie ciekawego dodali prócz wylanych żali? Gościa one nie obchodzą. Niedługo prócz zakazywania wyrażania własnej opinii zaczniecie nachodzić ludzi i zabraniać im oceniać filmy negatywnie "bo skoro film nie dla niego, nie obchodzi go, choć go obejrzał, niech go lepiej nie ocenia"
Może idź robić śmietnik tutaj.
http://www.filmweb.pl/film/Avengers%3A+Czas+Ultrona-2015-637247/discussion/Po+se ansie+!!!+wra%C5%BCenia+!!!!,2633356
Ni to temat ciekawy ni to poruszający ważne kwestie. Takie tam typowe lanie wody.

użytkownik usunięty

jak nie porusza? porusza spoilery wiadomo że to o filmie, a wrażenia napisał swoje... swoją subiektywną opinią do której miał prawo...

użytkownik usunięty

No co ty? A pan Bon009 jakimś dziwnym trafem nie ma prawa i rzuca się na niego stado fanatyków. A wrażenia swoje? Swoje. O filmie? O filmie.
"poruszać spoilery" - gdzie te spoilery?

użytkownik usunięty

Gdzie ci fanatycy DC i prowokatorzy spiesznie atakujący temat jegomości thegame237?

ocenił(a) film na 10

Bo wkurzył mnie idiotycznym nazwaniem "Star Wars" bajką.

Jego opinia o Age of Ultron to jego sprawa. Skoro mu się ten film nie spodobał, to mu się nie spodobał i to on ma problem, a nie ja ;p

użytkownik usunięty
Ryloth

jeszcze gdyby dał inną nazwę tematu pan Bon ale hmmm nie gdzie tam chce nam przekazać, co jest dla niego ale niech mu będzie..

ocenił(a) film na 10

Szczerze? Gówno mnie obchodzi, jak film oceniają "znafcy krytycy". Mogą mu dać nawet i 10%. Dla mnie najważniejsze jest to, jak ja ocenię film i czy mi się spodoba czy nie.

Btw, ciekawe ile ocen na filmwebie dla Age of Ultron to oceny 1 od trolli oraz fanatyków DC? Ale spoko, średnia wzrośnie i się unormuje po polskiej premierze.

użytkownik usunięty
Ryloth

na filmwebie średnia jest 7,9 na imbd średnia 8,2, widać że na filmwebie już zaniżają, jednak wydaje mi się że na fw będzie około 7,7 skoro strażnicy mają te 7,5 to tu 7,6 bądz 7,7 chyba że faktycznie coś poszło nie tak ale niżej niż Iron Man 3, czy Zimowy żołnierz nie zejdzie.

ocenił(a) film na 10

Zimowy Żołnierz jest naprawdę świetny, a ma dość niską ocenę. Tylko 7,3... Więc to też trochę nie do końca tak jak mówisz ;p

użytkownik usunięty
Ryloth

no to prawda ale tu rozumiem bo kapitan ameryka ma najnudniejsze filmy według co po niektórych

ocenił(a) film na 10

Eee, Zimowy Żołnierz zdecydowanie nie był nudny...

użytkownik usunięty
Ryloth

wiem ale według niektórych napisałem że kapitan Ameryka to najnudniejszy superbohater. Co do Zimowego żołnierza średnie tu akurat wyjątkowo sprawiedliwe

pierwsza część 6,6/10
druga część 7,3/10 w sumie jest znacząca różnica.

ocenił(a) film na 10

Niby tak,

użytkownik usunięty
Ryloth

zaginął mi post