Nie mogę uwierzyć, że Avengersi są wyżej w rankingu od Mrocznego Rycerza.
No nie wiem bo jeżeli to:
http://www.youtube.com/watch?v=VroYYo2WdXY
swego czasu zapowiadało Ci coś mrocznego to, to albo nie widziałeś tego co ja, albo ten mrok sam wymyśliłeś.
Dla porównania nowy spider-man: http://www.youtube.com/watch?v=_XayxMPrUP4
Chyba, że żyjemy w alternatywnych rzeczywistościach i w twojej puszczali "mroczny" trailer ;)
Raczej avengers ma wyższe miejsce w rankingu bo jest skierowany dla dzieci a dzieci wola cukierkowy klimat niż ciężki mroczny klimat na co dowodem jest Batman forever i Batman i Robin...
Krytycy dzisiaj wystawiają oceny 9/10 10/10 praktycznie każdej większej grze czy produkcji ,obejrzyj dosyć śmieszny i głupkowaty ,ale stosunkowo prawdziwy filmik http://www.youtube.com/watch?v=aIP73xIAPLU .Dzisiaj już nie można się wzorować na opinii krytyków nawet niezależnych którzy obecnie oceniają filmy na popularność czyli te znienawidzone przez ich widzów zjechać a lubiane osłodzić... najlepszym i chyba jedynym skuteczną metodą by stwierdzić czy film nam będzie odpowiadał czy nie jest obejrzenie go:/.
czyli TDK nic juz nie broni. ludzie maja o nim gorsza opinie, a krytycy generalnie pisza bzdury, jak sam twierdzisz.
No nie wiem czy ludzie mają o nim gorszą opinię bo moim znajomym się podobał nie licząc tych co mają kisiel w mózgu i ekscytowali się nowym ghost riderem. Czy krytycy piszą same bzdury no nie wiem ,ale z pewnością znacznie przesładzają lub gnoją film jeśli jest na niego chrapka lub hejt lub jeśli dostaną rolę w nim lub w grze ,chyba tłumaczyć gdzie tak było nie muszę.:/
moim znajomym tez sie podobal. ale dziewczyny poszly 2 razy na TA, nie na TDK. zreszta, wystarczy sie popatrzyc na wplywy.
Nowy Ghost Rider był dobry, TDK jest zajebisty, Avengers również zajebisty. Akurat żonglujecie tutaj filmami, o których nie można powiedzieć, że są słabe.
Hah nowy ghost jest zaprzeczeniem tego co wydarzyło się w 2 części a efekty są jeszcze gorsze niż w pierwszej.
Nowy Ghost nie ma nic wspólnego z pierwszą częścią prócz odtwórcy głównej roli (całe szczęście, że odcinają się od tego gniota jedynki), a efekty są miliard razy lepsze i trzeba być ślepcem lub prowokatorem by twierdzić inaczej.
Rly bo jak zauważyłem wygląd ghost ridera to miałem ochotę wybuchnąć śmiechem:).Cóż stosunkowo duża dziura fabularna jak na to że przypisali historię z 1 części w wprowadzeniu... Cóż pierwszą część obejrzałem całą ,drugą część wyłączyłem po 30 minutach stwierdzając że dalsze oglądanie spowoduje u mnie ból głowy tak jak druga część highlander'a (dlaczego chyba tłumaczyć nie muszę).
Jeżeli miałeś ochotę wybuchnąć śmiechem na widok nowego Ghosta, to gratuluję kompletnie spie*dolonego gustu, bo nowy Ghost wygląda zajebiście i o niebo lepiej od tego kiczowatego plastikowego gówna z jedynki.
No nie wiem wolę plastikowe gówno od gówna posypanego brokatem:)Poza tym niezły demon co pada bo salwie z broni palnej.Teraz wróciłem zobaczyć screeny myśląc że nawrócili się po tych 30 minutach po ich obejrzeniu doszedłem do wniosku że jednak dobrze że wyłączyłem film:).
Dokładnie - spójrz chociażby naranking na imdb czy rotten tomatoes. Na filmwebie oceniaja Polacy (w złym tego słowa znaczeniu), a tam cały świat. Dzieciarnia jest tym filmem podniecona, bo zebrali w jednym miejscu zgraję kolroowych przebierańców i tyle. Marzenia komiskowych geeków w końcu się spełniły, to i ocena wysoka.
jak wam to tak strasznie przeszkadza to moze zmiencie strone, albo chociaz forum filmu na takie mniej debilne, co koledzy? albo umowicie sie na spotkanie w parku, kazdy przyniesie ulubione zdjecie Nolana i bedziecie sie mogli nawzajem piescic przezywajac mroczne orgazmy...
Ostatnio słyszałem, że TDK przebija też "Watchmen" pod niemal każdym względem, więc nic mnie nie zaskoczy.
Casablance pewnie tez przebija, bo mroczniejsze. plus, jak znam zycie, Humphrey Bogart to aktorskie zero przy panu Bale, a Michael Caine jest bardziej kobiecy niz Ingrid Bergman ;)
akurat rola Ingrid Bergman mega irytująca, natomiast Bogart w każdym filmie grywał po prostu siebie
w tym momencie pisze o aktorstwie które w przypadku Casblanki nie jest wybitne. Ty pewnie chciałeś tutaj wszystkim błysnąć bo ogladałeś Casablance powołując się na legendarnych aktorów ale jednak ci to nie wyszło.
ze on kocha ja, ona jego, ale ona wybiera odpowiedzialnie, wiec dla niego to poczatek pieknej przyjazni? i dlatego jest ona (ta Casablanca) lepsza od TDK? bo ta historia?
a moze inaczej:
"Obywatel Kane" czy "Casablanca" ?
ja druga opcja i jest to o tyle istotne, ze pokazuje moje preferencje. i tak:
The Shining vs Raiders of the Lost Ark- ja wybiore Raiders
Alien vs The Empire Strikes Back- oczywiscie Empire itd.
The Terminator vs ... ups... nie ma juz nic do pary...
i tu widzimy nastepna rzecz: zrobic dobry ciezki film jest duzo latwiej niz dobry lekki. a kategoria "mroczny film z wariatem" jest jeszcze latwiejsza.
WTF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak można porównywać takie gówno jak avengers do mrocznego rycerza .
alez nikt nie porownuje. nie da sie porownac bardzo dobrego TDK do arcydziela, jakim jest Avengers.
Avengers to nie arcydzieło i nie ma mowy o porównywaniu go do TDK. Avengers to kino nastawione na akcję i na nic innego. Z kolei TDK to film, nad którym trzeba pomyśleć. Nie powiem Avengers mi się podobało, ale poszedłem na ten film tylko dla efektów, natomiast TDK obejrzałem dla klimatu i świetnej postaci Jokera.
"poszedłem na ten film tylko dla efektów"
i dlatego nie zobaczyles nic innego. a szkoda, bo Avengers jest lepsze pod kazdym wzgledem. oprocz Jokera, rzecz jasna.
Oglądałem go nastawiony na coś jeszcze, ale niczego takiego nie dostrzegłem z wyjątkiem kilku fajnych scen i odzywek bohaterów.
moze przeczytaj opine Georga Martina.
http://blogs.coventrytelegraph.net/thegeekfiles/2012/05/game-of-thrones-author-g eorge-rr-martin-gives-verdict-on-the-avengers.html
moze ta opinia przekona Cie, ze cos musiales przegapic.
Dialogi, klimat, muzyka, ale aktorstwo przede wszystkim. Humphrey, Cpt. Renault, nawet epizodyczny Peter Lorre, rewelaaacja.
na imdb Avangers mają ocene 8,7. Widać nie tylko Polakom podoba się ten film:
http://www.imdb.com/title/tt0848228/
Ale jaja, ale ludzie mówiłem już to wiele razy to powiem jeszcze raz film jest nowy, więc jeszcze zdąży spaść w rankingu.
No raczej, dopiero maja 11 tys głosów, a TDK 170 tys wiec oczywiste, ze ma już niższą ocenę.
Wraz ze wzrostem liczby głosów ocena Avengers spadnie, ale mogła by się też zatrzymać koło 8 ;)
Dokladnie, nie wiem czemu ludziom tak sie podoba, jest duzo lepszych filmow nizej w rankingu. Iron-man byl lepszy a jest nizej, nawet Fantastyczna Czworka, Narodziny Srebrnego Surfera.
Tak, ale przeczytaj posty hetzera, a będziesz bliżej rozwiązania zagadki kto ubóstwia Avengers i jaki typ widza na nich głosuje.