Będzie głośno

It Might Get Loud
2008
7,7 12 tys. ocen
7,7 10 1 11745
7,0 12 krytyków
Będzie głośno
powrót do forum filmu Będzie głośno

Film generalnie mi się podobał, ale spodziewałem się czegoś... innego. Myślałem, że nie będzie tylu retrospekcji i przemyśleń a zamiast tego będzie jakieś wypasione jam session. Poza tym Jack grał na Danelectro (o ile dobrze zauważyłem) a nie na tym wspaniale kiczowatym Eastwood Airline '59 Custom 2P, którego tak często używa(i jest na plakacie!). Miałem też wrażenie, że twórcy niezrównoważyli ilości materiałów o tych trzech artystach i The Edge-owi poświęcili najwięcej uwagi.

ocenił(a) film na 9
agent_0700

Ja nie odniosłam takiego wrażenia. Tez byłam nastawiona na większe ilości wspólnego jamowania - wyszło inaczej i moim zdaniem na plus, bo wiele z tego filmu wyniosłam. Panowie wspominali, podowcipkowali, pokazali ważne dla nich miejsca. Można było też zobaczyć kawał rockowej historii. na pocieszenie uczta dla uszu, czyli wspólne wykonanie In my time of dying - genialne! Pozytywnie zaskoczył mnie również Jack White, bo do tej pory nie doceniałam go jako artysty, a w filmie wcale nie pozostawał w cieniu swych bardziej utytułowanych kolegów.