Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 623 tys. ocen
8,0 10 1 622561
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

film wymiata jak to u mistrza TARANTINO !!! w kinie jest bajka szczegolnie scena w knajpie i w kinie !! muzyka idealna

ocenił(a) film na 2
cropa1

Możesz mi opisać co takiego widzisz genialnego w tym filmie?
Możesz mi wytłumaczyć, czemu Tarantino jest Mistrzem?

ocenił(a) film na 10
KaladzeKSG

1.zajebiste dialogi
2.zajebista muzyka
3.zajebista jatka w stylu Tarantino
4.zajebiście grane role
5. klimat tarantiono trzeba po prostu poczuć....

proponuje obejrzec jego poprzednie filmy...

ocenił(a) film na 2
cropa1

Ja oceniam film, nie reżysera, to primo.
1. Dialogi były genialne, nie mogę powiedzieć, że nie...do momentu jatki. Tak ja odbierałem te sceny.
2. Muzyka zanika w morzu krwi.
3. To już wcześniej napisałem...nie bawią mnie krwawe nawalanki w tym stylu.
4. Podobała mi się rola Waltza i Pitta.
5. Nie poczułem go, a widziałem sporo jego filmów.

Pulp Fiction to jedyny film, który mogę śmiało nazwać arcydziełem, bo nie jest tak absurdalny, a ma walory podobne do BW.
Jeśli z filmu wyciąć wyśrubowane sceny walki to dałbym 8/10, ale niestety nie umiem docenić filmu, który nie ma większego sensu, a dodatkowo humor jest ukazany w bardzo prymitywny sposób.

Każdy ma inny gust, a do mnie nie trafia filozofia Tarantino. To jest moje zdanie na temat tego filmu.

Czekam na ripostę;)

ocenił(a) film na 10
KaladzeKSG

jak widze twoją ocene tego filmu to wogole żałuje że odpisałem...

ocenił(a) film na 2
cropa1

Dodam, że byłem na tym filmie w kinie, dzisiaj.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 2
powrot_glodzilli

Dla mnie Pulp Fiction trzyma fason, BW porusza dość delikatny temat w sposób dla mnie śmieszny, dla niektórych prawdziwy...
Pulp Fiction jeśli chodzi o sens to go nie ma w 99%.

Bękarty Wojny byłyby całkiem niezłe, gdyby wyciąć 80% scen krwawej rzezi. Mi przeszkadza oglądanie rozcinanego czoła, komuś może to imponować, bo zostało dość dobrze odwzorowane.

ocenił(a) film na 2
KaladzeKSG

W ogóle sama scena tańca w Pulp Fiction i dialog w restauracji...o czym Ty do mnie mówisz?
Mieszasz kultowy film z filmem, który dopiero ma podbić serca widzów.
Zresztą..."Od zmierzchu do świtu" też oceniłem słabo(3/10), a jest uznanym filmem.

Nie jestem wielkim zwolennikiem filmów Tarantino i tyle.

ocenił(a) film na 10
KaladzeKSG

sceny jatki sa mistrzowskie a chocby dlatego ze maja w sobie to cos co trudno opisac i zobaczyc w innych filmach...dzwięk kija obijanego o mur plus muzyka i napiecie w scenie z lasu jest idelane...sytaucja w kinie i sposob przedsatwienia się 3 bękatów...to tylko u Tarantino
i nei chce mi sie tu opisywac scen czy wątków z filmu ...chodzi mi o to ze Tarantino robi cos czego nie robią inni, ma swoj klimat facet co mnie przypada idelanei do gustu bo to trzeba po prostu poczuć

ocenił(a) film na 2
cropa1

Ja tego nie czuję. Mam prawo?

Za krótki.

ocenił(a) film na 9
KaladzeKSG

masz prawo, ale zeby oceniac go o 4 oceny nizej niz ghost rider'a to bym juz polemizowal ;]

ocenił(a) film na 2
powrot_glodzilli

Przynajmniej Ghost Rider miał w miarę logiczną fabułę, choć nie powiem, że to dobry film.
Szybcy i Wściekli mi się podobali, a to niby takie kasowe, młodzieżowe, przeciętne...
Film filmowi nierówny!

To jest ładne, co się komu podoba.

ocenił(a) film na 10
KaladzeKSG

skoro ghost rider miał logiczna fabułe a Bękarty nie miały to ja idę sie najebać

ocenił(a) film na 2
cropa1

Weź daj sobie siana stary. Ja tak odbieram ten film i mów co chcesz. Ja nie widzę sensu BW i fabuła ja dla mnie debilna. Nie zmienisz mojego zdania, bo wiem co widziałem w kinie. Ale próbuj. Udowodnij mi, że Bękarty Wojny to arcydzieło nie używając słowa "zajebisty".

ocenił(a) film na 9
KaladzeKSG

rzeczywiscie troche naduzyl tego slowa :D hehe

ocenił(a) film na 10
KaladzeKSG

ja mysle ze nei ma co tu komentować. siana możesz pojeść Ty. a ja ide spac a jutro z chęcia powspominam sceny z domu francuza, z lasu, z knajpy a przede wszytskinm scene z kina i zajebista muzyke , humor i napięce w tej częsci filmu

ocenił(a) film na 9
KaladzeKSG

dla mnie raczej prosta jak linijka i debilną, zreszta cage z roku na rok wystepuje w coraz wiekszych kaszanach ale to juz inna sprawa. Masz racje jak kto woli ;] ostatnia rzecza jaka chce zrobic to komus cos wmawiac milej nocki

ocenił(a) film na 9
cropa1

scena z kijem jest boska, sam mam kij w domu i wiem jaki glos wydaje odbijajac sie od betonowej sciany. Ja na miejscu tego niemca puscilbym kako w majty ;] ja tez nie jestem super fanem tarantino nie lubie kill billi nie lubie grindhousa nie lubie hostela, ale to byl naprawde niesamowity film. Ta scena w domu z tym francuzem tez mistrzostwo, potem szklanka mleka dla niej w restauracji to sa wlasnie te rzeczy ktorych inni rezyserzy nie potrafia zrobic...